Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Gärdet/Djurgården, Askrikegatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 2130298
  • Bostadsrätt
  • 53 m2
  • 2
  • 5 995 000 kronor
  • 3 556 Kronor
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
När du har upprättat dig som användare kan du gratis bli länkad vidare till originalkällan för denna annons. Läs mer om hur vår tjänst fungerar...
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
Behrer & Partners
Christian Colfach
Telefon: +46 (0)8-667 00 20
info@behrer.se

53 m2 lägenhet till salu i Stockholm Gärdet/Djurgården

InteriörHjärtligt välkomna till Askrikegatan 15 och denna fina funkistvåa på Nedre Gärdets mest eftertraktade adress. På första parkett, med Tessinparkens grönska framför, bor ni i en anrik fastighet som erbjuder allt det bästa från funktionalismen. Bostaden präglas av klassiska detaljer så som stora fönsterpartier, kolmårdsmarmor och fungerande öppen spis. Balkong i soligt sydvästläge och parkvy.
Detta hem har under omgångar renoverats för att idag presenteras i detta inflyttningsbara skick. Under 2012 byggdes köket och elen drogs om. 2015 lät man renovera badrummet och under nuvarande år målades bostaden om. Socialt planerad med kök och vardagsrum i öppen planlösning mot varandra med den öppna spisen i mitten. Stort och generöst sovrum med plats för dubbelsäng samt platsbyggd garderobsvägg. Gott om förvaring erbjuds även i hallen och utanför badrummet.
Från denna adress tar ni er snabbt över Gärdesfälten över till Kungliga Djurgården för en härlig söndagspromenad runt kanalen. Likväl som goda kommunikationer erbjuds med tunnelbanan några meter bort och flertalet innerstadsbussar har sin hubb nere vid korsningen Värtavägen/Valhallavägen. Gym och matbutiker finns inom kort gångavstånd och på andra sidan Tessinparken finner ni Fältöversten som servar er året om.
FöreningBrf Askrikegatan 15 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1999. Föreningen omfattar 18 st lägenheter, varav 17 st är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt. Huset är kulturklassat och anses vara av särskild betydelse av historiska, kulturella och miljömässiga skäl.
Föreningen har en belåningsgrad på 5 151 kr/m2 (År -19)
Inga beslutade avgiftsförändringar. (Kontrollerat med styrelse 2020-09-15)
Fiber finns indraget. Beställs och debiteras enskilt.
Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Föreningen har även tillgång till en tvättstuga samt ett cykelrum. Överlåtelseavgift debiteras köparen och pantsättningsavgift uttages av bostadsrätthavaren. Betalas till Botema.

Juridisk person godkänns inte som medlem. Medlemskap beviljas endast om köparen har för avsikt att bo i lägenheten. Delat ägande accepteras, med minsta ägarandel 5 %.

FastighetFastigheten är kulturklassad och anses vara av särskild betydelse av historiska, kulturella och miljömässiga skäl.
Ett urval av föreningens utförda renoveringar;
2019 Byte av fjärrvärmecentral
2019 Radonmätning slutförd
2018 OVK
2017 Ventilbyte i maskinrum
2017 Ommålning av trapphuset
2017 Nya cykelställ
2016 Installation av fibernät lp only. Spolning av samtliga stammar.
2015 Värmekablar i stuprör för att förhindra isbildning och sprickor i desamma.
2014 Omläggning av yttertak samt ny gesimsränna i koppar. Fasadrenovering och målning samt renovering av samtliga fönster och balkongdörrar. Nya balkongfronter. OVK genomfördes under hösten. Ny tvättmaskin.
2013 Byte av radiatorventiler och injustering av värmen. Sotning av samtliga eldstäder.
2012 Brandskyddskontroll av eldstädernas rökkanaler.
2011 Renovering av port och entré. Samtliga stammar i huset högtrycksspolades och installation av avfallskvarnar i 9 lägenheter.
2010 Rensning av inkanaler och sotning av eldstäder genomfördes. 2009- I fastighetens utomhusentré målades tak, väggar och pelare. Hissen renoverades invändigt.
2008Obligatorisk energideklaration utförd av Anticimex gjordes
2007 Undersökning gjord av Cement- och Betonginstitutet (CBI) rörande eventuell förekomst av aluminatcement i betongkonstruktion genomfördes med resultat att aluminatcement inte förekommer
2006 OVK genomfördes
2004 Nya balkongplattor
2003 Ombyggnad av lokal till lägenhet
2001 Trapphusets väggar och tak målades
2001 Genomgripande anläggningsarbeten i trädgården
2000-1 Stambyte i kök, badrum och toaletter samt nya elstigare. Ny eldragning i samtliga lägenheter. Gasledningarna togs bort.
Inom föreningen finns 4 st garageplatser samt 3 st parkeringsplatser på gården. I dagsläget står 3 personer i kö för garageplatser och 4 st i kö för parkeringsplatser.
Samtliga lägenheter har indragen trefas-el.
Inga beslutade kommande renoveringar. (Kontrollerat med styrelse 2020-09-15) Läs mer
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
När du har upprättat dig som användare kan du gratis bli länkad vidare till originalkällan för denna annons. Läs mer om hur vår tjänst fungerar...

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.