Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Gärdet/Djurgården, Furusundsgatan

Få mer info
Du måste upprätta en användarprofil innan knappen fungerar. Bostadsdeal.se är en sökmotor... Läs mer...
Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 2064041
  • Bostadsrätt
  • 71 m2
  • 3
  • 5 995 000 kronor
  • 3 506 Kronor
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
Du måste upprätta en användarprofil innan knappen fungerar. Bostadsdeal.se är en sökmotor... Läs mer...
Behrer & Partners
Christian Colfach
Telefon: +46 (0)8-667 00 20
info@behrer.se

71 m2 lägenhet till salu i Stockholm Gärdet/Djurgården

InteriörVälkommen till Furusundsgatan 11, Gärdets bästa 3,5 r.o.k! Här finns fina detaljer så som fungerande öppen spis, fransk balkong och en balkong i söder med en oslagbar utsikt över Stockholm! Här återfinner du tidstypiska attribut från funktionalismen som pardörrarna i original, vackert bevarat parkettgolv och ett fint ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck. Belägen med soligt hörnläge, högt upp i ett funkishus på i en lugn återvändsgata bland lummiga ytor med grönskande träd. Perfekt planerad med två ordentliga sovrum, plus ett mindre som idag disponeras som ett barnrum. Exklusivt badrum i kolmårdsmarmor samt ett modernt inrett kök och anslutande mini-sovrum/matrum. Ljust och luftigt vardagsrum med bra plats för stora middagar och lägenheten har gott om förvaring i flertalet platsbyggda garderober belägna i hallen varav en garderob är inredd med tvättmaskin.
Föreningen är välskött med en låg belåningsgrad och de stora renoveringarna bakom sig. Här finns flertalet gemensamhetsutrymmen som barnvagnsrum i entrén, cykelrum och ett grovsoprum. På promenadavstånd ligger Tessinparken, Östermalm, Kungliga Tennishallen, Gärdesfälten och Djurgården. Det är nära till Karlaplan och dess galleria Fältöversten med ett stort utbud av restauranger, butiker och annan service.
Hall och passage: Inbjudande hall med vackert golv i kolmårdsmarmor, vitmålade väggar och hatthylla till vänster samt inbyggd garderob till höger. Hallen övergår till en passage med tre inbyggda garderober samt ett städskåp med installerad tvättmaskin. Här finns tidstypiska detaljer som en mindre marmorbänk för avlastning, en avskärmande inre dörr och en välvd hatthylla.
Vardagsrum: Ljust vardagsrum med stort fönsterparti rakt i söder och en fransk balkong med utsikt över Gärdets grönskande kvarter hela vägen bort mot Södermalm. Ljust målade väggar och fint bevarat parkettgolv. Fungerande öppen spis. Plats för såväl soffgruppen som matsalsbordet.
Sovrum 1: Sovrummet nås från vardagsrummet via ett par dubbeldörrar i glas (med specialsydda mörkläggningsgardiner). Här ryms en dubbelsäng och garderober. Väggar målade i vitt, djupa fönsterbrädor i marmor och parkettgolv. Här har du två generösa fönsterpartier i varsitt väderstreck samt utgång till den stora balkongen med utsikt över hela staden.
Balkong: Underbar och väl tilltagen balkong i soligt, högt läge med utsikt över grönskande träd bort mot Södermalm.
Sovrum 2: Balkongen nås även från lägenhetens andra sovrum. Här ryms en större säng eller våningssäng samt förvaring. Sovrummet har charmiga attribut från byggåret som en välvd innervägg och en ljusgrå heltäckningsmatta samt ljusa väggar.
Kök: Modernt och stilrent kök med vit skåpsinredning och bänkskiva i mörk granit. Köket är inrett med en integrerad diskmaskin, kyl och frys, induktionshäll, fläkt, och spotlights ovanför bänk. I rummet finns ett härligt fönster med fint ljusinsläpp och morgonsol, parkettgolv.
Sovrum 3 / Matrum: Intill köket finns ett mysigt mindre sovrum / matrum eller kontor, med ett stort fönster och vackert parkettgolv. Plats för enkelsäng samt garderob. Väggen som delar av kök och sovrum går enkelt att ta bort om du vill återskapa ett större kök med matplats.
Badrum : Exklusivt inrett badrum med golv i kolmårdsmarmor och väggar i vitt kakel. Fullt utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, golvvärme, handdukstork, wc, handfat med kommod samt ett skåp med förvaring. På väggen finns en stor spegel. Stambytt.
FöreningenALLMÄNT
Brf Högborgen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 65 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med hyresrätt. Lokalen är för tillfället uthyrd för caféverksamhet. Föreningen har 6 garageplatser upplåtna med hyresrätt samt 7 parkeringsplatser med nyttjanderätt. Föreningen äger marken. Det finns inga planerade avgiftsförändringar eller större renoveringar planerade framöver enligt föreningens hemsida.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I huset finns gemensam tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och ett torkrum. Det finns också ett gemensamt cykelförråd, återvinningsrum samt ett barnvagnsrum i entrén.
TV OCH BREDBAND
Indragen fiber med 1000/1000 mbit bredband som ingår i månadsavgiften. Tv via Comhem eller via fibernätet.

EKONOMI
I februari 2020 har föreningen amorterat 1 200 000 sek så långfristiga skulder per idag är 6 973 376. Total boyta i föreningen är ca. 2 926 kvm och nyckeltal för belåning/kvm blir således i dagsläget ca. 2 300 kr/kvm vilket anses vara mycket lågt.
PARKERING
6 garageplatser. Går att hyra för 1 700 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. 7 parkeringsplatser. Går att hyra för 1 200 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I övrigt råder boendeparkering i området: parkering.stockholm/boendeparkering/

MEDLEMSKAP
Delat ägande är ok. Juridisk person accepteras ej. Överlåtelseavgift uttages om 2,5 % av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet.

ÖVRIGT
Besök gärna föreningens hemsida: brfhogborgen.se/
FastighetenRENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
2019 - Reparation av fasadskador, yttertaket målades om och värmekablar för hängrännor och stuprör byttes. Byte av vattenmätare och äldre rör i anslutning till denna.
2018 - Energideklaration, radonmätning (godkänt resultat) utebelysning och ommålning entréplan.
2017 - Fönstermålning våning 0 – 5, uppdatering av brandskydd, underhållsspolning av avloppsstammar och Obligatorisk Ventilations Kontroll (OVK)
2016 - Installation av fiberbredband och fönstermålning våning 6 – 8.
2015 - Installation av bergvärme samt byte av lås till samtliga dörrar i huset.
2014 - Hissen
2011 - Tvättstugan
2010 - Trapphuset
2009 - Förbättringsmålning av fönster och fönsterbågar och ommålning av entrén samt trapphus.
2005 - Husets inkommande el uppgraderades till modern standard och en ny elcentral byggdes med mätartavlor för samtliga lägenheter.
2004 - Fasaderna målades om och balkongerna byggdes om.
1992 - Elledningar i samtliga lägenheter byttes ut.
1988-89 - Takplåtsomläggning samt yttre renovering av fasaderna.
1983, 1985-89, 1998 och 2005 - Byttes samtliga köks och badrumsstammar.
KOMMANDE RENOVERINGAR
Underhåll sker löpande för att hålla fastigheten i gott skick.
Läs mer
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
Du måste upprätta en användarprofil innan knappen fungerar. Bostadsdeal.se är en sökmotor... Läs mer...

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.