Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Gärdet/Djurgården, Kallskärsgatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
  • 2086530
  • Bostadsrätt
  • 92 m2
  • 4
  • 7 995 000 kronor
  • 4 281 Kronor
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
När du har upprättat dig som användare kan du gratis bli länkad vidare till originalkällan för denna annons. Läs mer om hur vår tjänst fungerar...
Behrer & Partners
Christian Colfach
Telefon: +46 (0)8-667 00 20
info@behrer.se

92 m2 lägenhet till salu i Stockholm Gärdet/Djurgården

InteriörPå lugn och trivsam adress invid Tessinparken, med ett par minuters avstånd till Fältöversten, saluförs nu denna optimalt planerade familjevåning. Bostaden är 92 kvm som fördelas på fyra rum och kök, varav tre sovrum mot bakgård. Detta hem har varsamt renoverats under åren för att nu presenteras i detta skick. Högt läge utan insyn, villa känsla.
Välkomnande och trivsam hall med platsbyggd skoförvaring och yta för avhängning. Från hallen når vi även bostadens badrum som är helkaklat och fräscht samt utrustat med dusch, handfat, wc, förvaring och handdukstork. Vi når även gäst-wc från hallen.
Vidare leds vi in i det sociala vardagsrummet med öppen planlösning mot kök i bakkant. Stilrent och påkostat från Picky Living (2015) samt arbetsytor i Corian. Utrustat med all maskinell utrustning som efterfrågas i ett modernt hem. Förberett för tvättmaskin. Köksö som delar av kök och vardagsrum med plats för fyra barsolar, perfekt frukost plats! Vidare finner vi bra yta för soffgrupp kring den fungerande öppna spisen och matgrupp framför det störa fönsterpartiet som vetter mot Kallskärsgatan. På golvet ligger vacker stavparkett i naturlig ton.
I andra delen av bostaden, mot den lugna bakgården, finner vi de tre sovrummen. Master bedroom med plats för dubbelsäng och platsbyggd garderobsvägg. Två mindre sovrum, båda med plats för "vuxensäng" samt möblemang likt skrivbord.
Här bor ni centralt med närhet till allt men ändå på en lugn gata med närhet till både natursköna Gärdet & vackra Djurgården. Flertal kvarterskrogar finns i området och storstadens puls ligger en tunnelbanestation bort! Goda kommunikationer med tunnelbana samt blå buss 1 & 4 finns på kort promenadavstånd liksom Fältöverstens utbud av shoppingmöjligheter och matbutiker. För den träningsmedvetna finns flertalet joggingspår att välja mellan samt SATS Stadion en kort promenad bort. FöreningBrf Reveljen 1 & 11 är en äkta förening som äger marken.
Fiber finns indraget till samtliga lägenheter och driftas av Ownit. I avgiften ingår b.la. 100 mb bredband och ca 17 TV-kanaler. TV distribueras via kabel.
Förvaltningen av föreningen löpte väl under 2019, med en lägre nivå av reparationer än föregående år. Vid sidan av löpande förvaltning gjordes en större underhållsinsats under året i form av byte av styrsystem för entréhissen på Hedinsgatan 11. Intäkter minus utgifter (kassaflöde) uppgick till knappt 1.1 Mkr. Förutom hissinvesteringen användes överskottet till att minska nettoskulden genom amortering och en ökning av likvida medel. Föreningen hade vid utgången av året 2 568 kr i lån per kvm yta.
Styrelsen aviserade 2018 att årsavgiften skulle kunna behöva höjas med 10 procent fram till 2020. Utfallet blev en höjning 2019 med 5 procent. Prisökningar på kostnadssidan innebär att den andra hälften av avgiftshöjningen (5 procent) kommer att genomföras under 2021 för att säkerställa en trygg finansiell ställning inför kommande åtgärder enligt underhållsplanen. (Info från ÅR-19, kontrollerat med styrelse 2020-08-20)
FastighetFöreningen köpte fastigheten 1993-1994 och består av adresserna Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3 och 5. Det finns totalt 84 lägenheter i föreningen varav 83 st bostadsrätter, 1 hyreslägenhet samt3 lokaler.
Ett urval av föreningens utförda renoveringar;
1993 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum
1993 byttes el-stigare
1988 renoverades fasaden och balkonger
2007-2008 renoverades och godkändes rökkanalerna och öppna spisar.
2011-2012 målades entréer och trapphus
2013 installerades fibernät i fastigheten
2015 renoverades hissarna
2016 genomfördes grundlig renovering av samtliga fönster
2016 totalrenovering av tak
2017 stamspolning
2018 OVK
2018 renoverades hiss


Enligt underhållsplanen är nästa renovering på tur en renovering av balkonger som kommer att ske ca 2024 samt ommålning av fasaden ca 2028. Inget utöver underhållsplan finns beslutat. (Kontrollerat med styrelse 2020-08-20)
Cykelrum/barnvagnsrum, föreningslokal samt två stora tvättstugor finns i källare en trappa ned (ej hiss) i K3 resp K5 och i K11 med ingång från bakgården. Barnvagnar får ej förvaras i trapphusen.
Övrigt
- Endast kolfilter fläktar får användas och ej anslutas till befintlig ventilation.
- 3-fas el finns draget till samtliga lägenheter
- Överlåtelseavgift 2,5% av basbeloppet betalas av säljaren. Pantsättningsavgift 1% av basbeloppet betalas av köparen.

Läs mer

FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
När du har upprättat dig som användare kan du gratis bli länkad vidare till originalkällan för denna annons. Läs mer om hur vår tjänst fungerar...
Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.