Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Innerstad, David Bagares Gata

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
  • 2100354
  • Bostadsrätt
  • 108 m2
  • 4
  • 7 995 000 kronor
  • 5 915 Kronor

108 m2 lägenhet till salu i Stockholm Innerstad

InteriörJuridisk person kan godkännas! Vill du bo på ett lugnt läge med närhet till precis allt? Nu saluförs denna unika lägenhet belägen runt hörnet från Humlegården, Stureplan, NK, Hötorget - listan kan göras lång! Här finner ni en smakfull lägenhet med mycket karaktär och känsla. Totalt finns två bra sovrum, otroligt mycket förvaring och härliga sociala ytor. Stuckaturens Hus är en välskött bostadsrättsförening med prisbelönt trapphus (vars utsmyckning för tankarna till ett italienskt privatpalats) och solid ekonomi.
Välkomnande och privat entré från gården in i en välplanerad hall med avhängning. Stort vardagsrum med en vacker gjutjärnskamin och härlig takhöjd. Här går det att möblera med soffa, TV-möbel och loungedel. Vidare in i lägenheten hittar vi köket, som går i smakfulla toner och med full maskinell utrustning i form av ugn, spishäll, diskmaskin, vinkyl, kyl samt frys. Totalt finns två stycken sovrum, båda med väl tilltagna klädkammare för förvaring. Här finns även kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Helkaklat badrum/WC med dusch och bra förvaring i kommod.
Alldeles runt hörnet ligger Birger Jarlsgatan med dess breda butiksutbud, kommunikationer i form av innerstadsbussar och promenadavstånd till Stureplan och tunnelbana Östermalmstorg. Närmare till allt kan du inte bo, och ändå bo på en lugn adress med ostört läge. FöreningBrf Stuckatörens Hus bildades 1990 och består av 22 lägenheter varav 21 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och en är upplåten med hyresrätt (55 kvm). Total bostadsyta 1740 kvm.
Stabil bostadsrättsförening med god ekonomi och en kvarvarande hyresrätt. Lån/m2 uppgår till ca 4678 kr (ÅR-19) En sänkning av månadsavgifterna inför 2021 har diskuterats i föreningen.
Kabel-tv från Com Hem samt fiber.FastighetFöreningen innehar adresserna David Bagares gata 10 och Smala gränd 3. Ett av husen, som även gett namn åt föreningen, är Stuckatörens hus, uppfört av stuckatören Axel Notini som ett mästarprov på sitt arbete. Hans hus var tänkt att såväl invändigt som utvändigt visa upp hans konst. Stuckaturen, som utfördes av en blandning av gips, cement och lim och vilken lätt kunde formas till dekorativa figurer, var vid denna tid högsta mode. Familjen Notinis egen våning köptes 1992 av Samfundet St:Erik. Den välbevarade bostaden med tidstypiska interiörer visas vid särskilda tillfällen för mindre grupper av Stockholms stadsmuseum som även är medlem i bostadsrättsföreningen.
Boendeparkering i området gäller. Se mer på Stockholms stads hemsida
Renoveringar:
2020 – Ventilationsförbättringar, OVK, ommålning av tak på Smala gränd
2020 – Installation av automatiska portar vid entrén på Smala gränd samt byte till bricksystem på både Smala gränd och David Bagares gata
2019 – Renovering av källaren samt nya förråd
2019 – Renovering av trapphus David Bagares gata
2018 – Renovering av trapphus Smala gränd
2016 – Renovering av innergården
2011 – Takrenovering
1996 – Stambyte, elstambyte, fasad, trapphus samt fönsterrenovering
Övriga byggnader/utrymmen
Gemensamhetsutrymmen utgörs av tvättstuga, cykelställ under tak samt mycket charmig innergård belagd med kullersten.
Förråd i källarplan finns om ca 4 kvm.Läs mer

Klicka dig vidare för att få mer info om bostaden...

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.