Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Östermalm, Engelbrektsgatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1857582
  • Bostadsrätt
  • 54 m2
  • 2
  • 5 495 000 kronor
  • 1 769 Kronor

54 m2 lägenhet till salu i Stockholm Östermalm

InteriörPå populär och trivsam gata saluförs nu denna synnerligen tilltalande tvårummare, belägen i vacker fastighet med skuldfri och populär förening.
Här erbjuds ett fantastiskt ljusflöde med genomgående planlösning, balkong i väst, med mycket sol samt ett generöst sällskapsrum med vackra utsmyckningar. Med en takhöjd på över 3 m upplevs lägenheten luftig och rymlig. Harmoniskt badrum i toppskick med golvvärme. Rogivande sovrum med tillhörande garderober som tar hand om klädförvaringen! Köket är smakfullt renoverat med utgång till bostadens balkong belägen i väst med härliga soltimmar. Hela bostaden har genomgott en förädling för att nu presenteras i detta exklusiva skick med svitkänsla.
Välkomnande hall innanför betryggande säkerhetsdörr med avhängning längs hallen och tillhörande garderob. Hallen öppnar upp mot lägenhetens kök som är socialt planerat med tillhörande matplats och balkong mot lummiga innergårdar. Luftigt och modernt kök med all önskvärd maskinell utrustning. Gråbeiga skåpsluckor samt påkostad bänkskiva i granit. Spatiöst sällskapsrum med ett magnifika fönster och måttbeställda gardiner från golv till tak. Vardagsrummet erbjuder väl tilltänkt möbleringsalternativ med plats för både soffparti och matplats. Vardagsrummet besitter många av de klassiska attribut som efterfrågas på Östermalm; högre bröstpanel, stuckatur, en magnifik takrosett samt en fantastiskt fin fiskbensparkett i naturlig kulör. Rymligt badrum beklätt med stora kakel-/klinkerplattor med brun/beige kulör till golv och väggar. Här finns en regndusch med glasad duschvägg, ett fantastiskt tvättställ med bra förvaring i kommod, vägghängd-wc, handdukstork från INR, eluttag, kombinerad tvättmaskin/torktumlare (plats för tvättpelare), samt golvvärme. Harmoniskt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Det finns en praktisk inre hall för förvaring och arbetsyta.
Humlegården ligger bara nerför gatan och Östermalmstorg och Stureplan på kort promenadavstånd. I kvarteren hittar du flertalet populära restauranger med skandinaviska inslag. Un Poco liknar fine dining i avslappnad miljö som gör sig väl både vid lunch och kvällstid. Restaurang Proviant, en kort promenad bort, har utöver sin fantastiska meny även en småskalig butik intill med fantastiskt utbud av svenska råvaror. Vi får heller inte glömma berömda Mr Cake och omtalade Saturnus, två fantastiska caféer i närområdet. Tar vi oss norr om Valhallavägen når vi Lill-Jans skogen som erbjuder flertalet joggingspår och grönskande natur. Närhet till flertalet innerstadsbussar samt Stadions och KTHs tunnelbana.FöreningFöreningen Pinus Strobilis förvärvade fastigheten 1999. Totalt upplåts 44 lägenheter med bostadsrätt och tre uthyrningslokaler. Föreningen har adresserna Engelbrektsgatan 43A, 43B och 43C samt Rådmansgatan 1A och 1B. Föreningen klassas som ett äkta bostadsföretag. Föreningen har mycket god ekonomi och är skuldfri sedan 2019-04-01.FastighetMycket välskött fastighet från 1884 med de stora renoveringarna genomförda. Mellan åren 2000-2002 genomgick fastigheten en totalrenovering med nya stammar & elstigare. Senaste stora investeringen var 2015 med bergvärme. Mer information om föreningens renoveringar finns i årsredovisningen sida 1-3. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. I källaren tillhandahar också föreningen bastu och festlokal till sina medlemmar. Överlåtelseavgift om 2000 kr betalas av köparen. Gå gärna in på föreningens informativa hemsida pinusstrobilus.se/Läs mer

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.