Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Östermalm, Eriksbergsgatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1852513
  • Bostadsrätt
  • 98 m2
  • 3
  • 11 900 000 kronor
  • 2 284 Kronor

98 m2 lägenhet till salu i Stockholm Östermalm

InteriörHögt beläget på ljuva Eriksbergsgatan med närhet till Humlegården återfinns denna anrika lägenhet fylld av bedårande detaljer anno byggnadsåret. Här ges magnifika attribut genomgående som högresta spröjsade fönster, fönstermålningar, vackra skjutdörrar, kakelugn och öppen spis samt två tilltagna balkonger åt två olika väderstreck.
Tilltagen, möblerbar hall med inre del, stämningsfull öppen spis och sagolik panel på vägg välkomnar och leder vidare in till lägenhetens samtliga delar. Sällskapsdel och matsal vetter mot lugna Eriksbergsgatan och är placerade i fil där en naturlig övergång ges genom skjutdörrar i original med tilltagen balkong från matsal. Sällskapsrummet ger två högresta fönster och generös yta åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Matsalen nås från både sällskapsdel genom klassiska skjutdörrar men även från hall genom glasade dörrpartier, utsmyckade med fönstermålning. Rummet ger plats åt 8-10 middagsgäster med direktutgång till balkong för att låta det sociala livet fortgår även vid tillställning.
Hemmets sovrum är beläget mot trivsam innergård där man överblickar takåsar och solnedgång. Utgång till stor balkong finns i sydvästligt läge, mot lugn innergård, med gott om timmar för sol. Här finns även en tidstypisk kakelugn. Gott om plats för garderobsvägg och valfritt möblemang.
Bostadens kök är i dagsläget placerat i fil med sovrummet och har gott om arbetsyta som är beklädd i marmor. Köket är platsbyggt för att passa in och beklä väggen i tidsenligt utseende. Stora fronter som med enkla medel kan se ut som nya. Här ges även plats för stort matbord med plats upp till 6-8 personer. Samt en mindre frukostnisch med plats för två stolar och fällbart bord. Köket ger känsla av Italiensk bistro med halvkaklade väggar.
Lägenhetens badrum är smakfullt renoverad i klassisk engelsk stil och mycket fräscht. Även här finns inslag av marmor och är utrustat med wc, dusch, kommod, tvättställ, handdukstork och skåp.
Här bor du i Östermalms anrika och lugna kvarter med närheten till stadens puls runt Stureplan. Humlegården grönskar alldeles invid och är en utmärkt genväg för den som vill nå Humlegårdskvarten och Östermalmstorg. Runt hörnet finns allas favorit Café Saturnus och en kort promenad bort finner vi omåttligt populära Un Poco som blivit Östermalmarens kära italienare. I närheten finner du Sats Spårvagnshallarna som är en av de största anläggningarna i Stockholm.FöreningBrf Eriksberg 11 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades 1999 från bostadsförening till bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 1916 och innerhar marken med äganderätt. Fastigheten bebyggdes 1914 och består av ett flerbostadshus. Byggnadens totala yta är 1335 kvm varav 1267 kvm utgör lägenhetsyta och 68 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har väldigt god ekonomi och är för närvarande skuldfri. Avgiften kommer att sänkas med ca 20% per 1 april 2020. Obligatoriskt tillägg för bredband till kommer om 164 kr per mån.FastighetVacker och välskött tegelfastighet anno 1914. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.Läs mer

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.