Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Östermalm, Jungfrugatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1817157
  • Bostadsrätt
  • 72 m2
  • 3
  • 7 500 000 kronor
  • 2 262 Kronor
Få ytterligare info om bostaden!
Du måste upprätta en användarprofil innan knappen fungerar. Bostadsdeal.se är en sökmotor... Läs mer...
Behrer & Partners
Christian Colfach
Telefon: +46 (0)8-667 00 20
info@behrer.se

72 m2 lägenhet till salu i Stockholm Östermalm

Interiör I välkänd kulturminnesmärkt fastighet och skuldfri förening med lugnt, stillsamt och högt läge på mysiga Jungfrugatan ges här chans till denna utsökta och generösa lägenhet i öppen planlösning mellan sällskapsdel och kök med två tilltagna sovrum mot lugn innergård. Här återfinns en mängd bevarade detaljer som högresta fönster med vackra nischer, två bevarade kakelugnar, genomgående trägolv i ljust pigment och en magnifik takhöjd.
Avhängningsvänlig och möblerbar hall välkomnar med infällda spotlights i tak som leder vidare till lägenhetens samtliga delar. Mot Jungfrugatan vetter sällskapsdel och kök som är i öppen planlösning med två tilltagna, högresta fönster som ger fint ljusinsläpp med utsikt och överblick över Östermalms brandstation från kök som tillsammans med takhöjden förstärker dess rymd. I hörnet återfinns en magnifik, fungerande kakelugn i gräddvit nyans med vacker krona på toppen. Sällskapsdelen ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och matplats åt 6-8 personer. Rummet får en naturlig övergång till kök genom stor köksö som förlänger det sociala livet. Köket går i modern och sober känsla med vita luckor och franskt bistrokakel på vägg som ramas in väl av vacker marmorskiva på bänk och köksö samt blandare i mässing. God arbets- och förvaringsyta ges där köksön även frigör barplats åt 2-3 personer om så vill. Fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, extrafrys i köksö, spishäll, rostfri fläkt, integrerad mikro och ugn samt diskmaskin och tvättmaskin. I köket finns även utökad förvaring från skåp längs vägg.
Mot föreningens lugna innergård återges två rogivande sovrum där master bedroom utöver stort ljusinsläpp även bjuder på vacker, fungerande kakelugn i hörnet som går i samma gräddvita nyans och detaljrikedom som i sällskapsrum. Master bedroom ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang samt rymlig klädkammare i klassiskt utförande bakom dörr i original. Lägenhetens andra sovrum är beläget invid med stort fönster där plats för säng med tillhörande möblemang och garderobsuppbyggnad ges. Badrum är placerat i hall med vita helkaklade väggar av stora plattor samt marmor på golv med mosaik i dusch. Rymlig duschyta med tonad, vikbar duschvägg och takdusch i kromat utförande. Handfat med kommod i mörkt träslag med spegelskåp ovanför, vägghängd WC-stol, handdukstork i kromat utförande samt spotlights i tak och golvvärme. Till lägenhetens hör vindsförråd som är beläget endast en trappa upp från lägenheten som förenklar vardagen och blir till en förlängd arm åt all förvaring.
Från denna adress bor du alldeles intill navet av Östermalm med Karlavägens grönskande allé runt hörnet. Både Karlaplan och Östermalmstorg nås på kort promenadavstånd där du längs vägen finner ett stort utbud av välkända restauranger, livsmedelsbutiker och bagerier som Fat Franks, restaurang Daphnés, ICA Esplanad, Karla Frukt i ny regi och klassiska Tösse Bageriet i konkurrens med Valhallabageriet på Östermalmsgatan. Åt andra hållet når du Valhallavägen där buss avgår till samtliga stadsdelar av Stockholms innerstad och som leder vidare in till Starrängsringen och populära Sats Stadion som även har några av de generösaste öppetiderna. Förening Brf Storken 12 är skuldfri, välskött och äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten med tillhörande mark 1999 med adresserna Jungfrugatan 41A-B, 43A-B samt Sibyllegatan 50A-B och 52A-B. Föreningen upplåter 77 lägenheter med bostadsrätt om 4812 kvm, innehar 1 hyresrätt samt 11 stycken lokaler. Under 2017 blev föreningen skuldfri genom att amortera av de sista lån som funnits och skuldsättningen är därför 0 kr per kvm. Sänkning av månadsavgiften skedde stegvis i samband med detta i två etapper under 2010 samt 2017 (under 2017 sänktes avgiften med ca 30%). Kabel-TV och bredband via fiber levereras av ComHem och Ownit. Bredband ingår i avgiften. Föreningen har även övernattningslägenhet med plats för fyra personer mot en kostnad av 250 kr/dygn.
Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en stor och trivsam innergård med lekmöjlighet för barn, sittplats, grillmöjlighet samt cykelförråd och tvättstuga med torkrum. Till lägenheten hör även vindsförråd. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp per pant. Juridisk person accepteras ej som medlem.

Fastighet Fastigheterna har ett kulturhistoriskt värde och är uppförda mellan 1893 och 1894. Husen ritades av arkitekter AG Forsberg och E O Ulrich på initiativ av en lärarinna på Hedvig Eleonora folkskola. När husen stod färdigställda under 1894 var dessa hus några av Stockholms mest föredömliga arbetarbostäder som skulle vara ett föredöme åt den tidens nya bostäder som skulle växa fram och ersätta undermåliga kåkbebyggelser.
Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 1990 Stamrenovering, 2001 Målning av fönster, 2008 Trappuppgångar, 2010 Tätning av fönster, 2016 OVK kontroll med uppföljning, 2018 Byte av undercentral, takarbeten (förbättring av säkerheten) samt installation av postfack.
Under 2020 kommer fönsterrenovering att ske.
Gårdshuset som idag nyttjas till tvättstuga har tagits upp under stämman för att se potentiella alternativ och möjligheter till att utveckla. Två förslag har tagits fram som innebär att omvandla huset till bostadsrätter alternativt behålla gårdshuset och utveckla utan en försäljning. Läs mer

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info...