Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Östermalm, Jungfrugatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1985746
  • Bostadsrätt
  • 135 m2
  • 5
  • 13 900 000 kronor
  • 5 662 Kronor

135 m2 lägenhet till salu i Stockholm Östermalm

InteriörPå eftersökt adress i navet av Östermalm invid Karlavägen ges tillfälle att förvärva denna högt belägna ( 3 tr ej hiss), välskapta och påkostade familjevåning i öppen planlösning med genomgående vackra attribut och originaldetaljer anno 1889. Här återfinns högresta välvda fönster med fina nischer, magnifik takhöjd, speglade helfranska pardörrar med dörröverstycken, bedårande öppen spis i sällskapsdel och höga golvlister som vackert ramas in av fiskbensparkett i stora delar av våningen.
Avhängningsvänlig och rymlig hall med badrum välkomnar och leder vidare in till kök och sällskapsdel i öppen planlösning samt serveringsgång som löper genom hela våningen. Sällskapsrummet vetter mot Jungfrugatan fritt från insyn och får ett stort ljusinsläpp genom tre högresta fönster i fil som ger en fin rymd och atmosfär tillsammans dess takhöjd. I hörnet smyckar en vacker fungerande öppen spis med fin dekoration. Rummet ger plats för tilltagen soffgrupp med tillhörande möblemang.
Köket får en naturlig övergång från matplats placerat i mitten av rummet med yta för stor matgrupp åt 10-12 personer. Köket går i en lantligt modern känsla med ljusgrå färgskala på luckor och marmorskiva på bänk och vägg. Skåpen når upp till tak som ger en utmärkt förvaringsyta. Fullt maskinellt utrustat med kyl, frys, vinkyl, ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin.
I fil från sällskapsdel genom vackra pardörrar når du våningens andra sällskapsrum som även kan disponeras till stort sovrum. Här ges ett högrest fönster för fint ljusinsläpp med plats för stort möblemang eller säng med garderobsuppbyggnad. I hörn är klädkammare placerad.
Mot föreningens lugna innergård nås rogivande master bedroom med walk-in closet och klädkammare. Här kommer även våningens tilltänkta balkong med godkänt bygglov att vara placerad. Rummet får fint ljusinsläpp från fönster och ger tilltagen yta åt stor dubbelsäng med tillhörande möblemang.
Våningens tredje sovrum med sällskapsdel som nyttjas till TV-rum är även det beläget mot innergården med stort fönster. I TV-rummet återfinns rymlig förvaring genom serveringsskåp med pärlspont i original där plats ges åt soffgrupp. Sovrummet är placerat intill med stort fönster och plats för säng med möblemang
Våningens båda badrum nås från hall och serveringsgång och går i enhetligt utförande med påkostad marmor på såväl golv och vägg. Badrummet i serveringsgången har badkar med duschvägg i klarglas, fristående handfat med sensorblandare och spegelskåp ovanför, tvättpelare. WC-stol och handdukshängare i krom. Badrummet i hall har rymlig duschyta med vikbara duschväggar i klarglas med kromad takdusch, stort handfat med dubbla sensorblandare och spegelskåp ovanför samt vägghängd WC-stol. Båda badrummen har infällda spotlights i tak samt golvvärme.
FöreningBrf Brännaren 12 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten under 2018 med adresserna Jungfrugatan 28 samt Kommendörsgatan 27. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt varav en vindsvåning om cirka 275 kvm under uppförande, en hyresrätt om 141 kvm (dolt kapital) samt två lokaler på på gatu- och källarplan samt 3 oinredda lokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.328 kvm och lokalytan om 372 kvm.
I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1 % av årets basbelopp.
Våningen disponerar ett rymligt förråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tilltagen innergård med cykelförvaring under tak, barnvagnsrum samt soprum med praktisk sortering.
Fastighet Vacker fastighet som stod färdigställd 1889. Efter att förening förvärvat fastigheten har de avsatt medel och upprättat en underhållsplan för de närmsta fem åren. Utförda och planerade underhållsarbeten i urval;
2018 - Nytt soprum och barnvagnsrum samt nya cykelställ på gården
2018 - Förbättrade ytskikt i entréer och trapphus samt montering av belysning
2019/2020 - Iordningställande av vakanta lokaler för uthyrning alternativt försäljning, uppfräschning av innergården, fortsatt renovering av ytskikt i trapphus, samt bygglov sökt för nya balkonger (finansieras av respektive medlem)


Läs mer

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.