Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Östermalm, Sibyllegatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1829182
  • Bostadsrätt
  • 99 m2
  • 3
  • 10 500 000 kronor
  • 3 658 Kronor

99 m2 lägenhet till salu i Stockholm Östermalm

InteriörBelägen på fjärde våningen i vacker fastighet anno 1888 återfinns denna generösa trerummare på attraktiv adress strax invid Karlavägens allé. Med en genomgående planlösning, väl tilltagen takhöjd om ca 3,5m och höga, välskapta fönster erbjuds ett fantastiskt naturligt ljusinsläpp. Underbara sekelsskiftesdetaljer såsom elegant stuckatur, pardörrar i original och fungerande öppen spis. Tilltagen balkong i västerläge som erbjuder sol från lunch till solnedgång. Sällskapsrum och kök mot Sibyllegatan samt två rogivande sovrum mot innergård varav master bedroom med walk in closet och tvättavdelning.
Välkomnande hall innanför vackra pardörrar, där det finns gott om utrymme för såväl avhängning som förvaring. I hallen finns wc. Vidare leds du in bostadens magnifika sällskapsrum med en härligt inbjudande öppen spis. Rummet ger plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang. Pardörrar öppnar upp till ett sobert och mycket luftigt kök med matplats för 10+ personer. Smakfullt inrett med vita matta snickerier samt gott om såväl förvaring som arbetsyta. Integrerad diskmaskin, stor gasspis med sex plattor och dubbla ugnar från Bertazzoni samt integrerat dubbelkylskåp och dubbelfrys. Rogivande master bedroom mot innergård, med plats för dubbelsäng samt möblemang och en inredd walk in closet med en sektion för tvättmaskin och torktumlare. Genom serveringsgången där serveringsskåpet i original finns bevarat nås det harmoniska badrummet med regndusch, handdukstork och handfat med kommod. Det andra sovrummet erbjuder plats för dubbelsäng och skrivbord. Härifrån nås väl tilltagen balkong i högt fritt läge med sol från lunch till solnedgång.
Här bor du i en praktfull fastighet på attraktiv adress strax intill Karlavägens grönskande allé och utbud. Sibyllegatan leder hela vägen ner till Dramaten och Nybrokajen med Östermalmstorg på vägen. Välsorterade ICA Esplanad når du genom innergården som tillhör en av Östermalms bästa matbutiker och är delvis även en av föreningens hyresgäster. FöreningBrf Forellen 7 är en s.k. äkta bostadsrättsföreningen som bildades 1993. Föreningen har en mycket god ekonomi med 3,8mkr i kassan och stora lokalintäkter. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt (ca 270kvm) samt fyra lokaler med hyresrätt fördelat på två flerbostadshus med adress Sibyllegatan 55-57 och Karlavägen 56. Kabel-TV levereras via Com Hem och bredband genom fiber via A3. Överlåtelseavgift debiteras köparen om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Till lägenheten hör ett mycket rimligt vindsförråd.
För närvarande finns inga beslut om avgiftsförändringar.
För mer information se bilagd årsredovisning.FastighetFantastiskt vacker fastighet med byggår 1888 och ombyggnadsår 1930. Fastigheten Forellen 7 ägs och förvaltas av föreningen sedan 2001. Den totala arean är 4 024kvm varav 3 078kvm utgör lägenhetsyta och 946kvm utgör lokalyta. Föreningens medlemmar disponerar gemensamhetsutrymmen i form av en trevlig innergård, barnvagns- och cykelförråd, tvättstuga, och soprum samt grovsoprum.
Urval av genomförda renoveringar;
2012 Hissrenovering i trapphuset på Karlavägen 56
2013 Tak
2015 Nya bjälklag innergård
2016 Lokaler källarplan
2018 Nytt låssystem
Vertikala och horisontella stammar byts i samband med ombyggnad av respektive lägenheten och är till stor del bytta. Samtliga vertikala stammar är bytta.
Framgent har föreningen planerat renovering av vissa fönster samt ytskiktsrenovering i trapphus. Läs mer

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info...