Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Östermalm, Vikingagatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1814910
  • Bostadsrätt
  • 57 m2
  • 2
  • 5 995 000 kronor
  • 1 593 Kronor

57 m2 lägenhet till salu i Stockholm Östermalm

InteriörI ljuva Birkastan ges chans till denna sagolika, ljusa och påkostade sekelskifteslägenhet renoverad under 2019 fördelad om två generösa rum med balkong innehållande en mängd vackra bevarade attribut genomgående. Här återfinns magnifika spröjsade fönster med djupa nischer som ramas in väl av takstuckatur, höga lister och en tilltagen takhöjd som ger ytterligare rymd.
Avhängningsvänlig och möblerbar hall välkomnar och blir till lägenhetens knutpunkt som leder vidare till samtliga delar. Sällskapsdel och kök öppnas upp från hall i delvis öppen planlösning med generös yta och där båda delar har varsitt tilltaget, högrest fönsterparti med bedårade spröjs som ger ett stort ljusinsläpp. Vacker takstuckatur, höga golv- och vägglister förstärker sekelskifteskänslan i sällskapsdelen och ger ytterligare en dimension. Här ges plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och matplats åt 6-8 personer. Köket är i delvis öppen planlösning till sällskapsrum som samtidigt får en naturlig avskildhet. Köket går i sobert lantlig men även modern känsla med vackert ljusgrå luckor på över- och underskåp som ramas in väl med mässingsbeslag från Buster & Punch, bänkskiva av marmor och franskt bistrokakel på vägg som går hela vägen upp till tak. Fullt maskinellt utrustat med påkostad ugn, spishäll och fläkt från SMEG, kyl/frys samt diskmaskin, blandare i mässing och infällda spotlights i tak. Köket ger även utökad matplats åt två personer från uppfällbart barbord på vägg.
Mot innergård vetter rogivande sovrum med direktutgång till lägenhetens möblerbara balkong genom högresta spröjsade pardörrar som även ger stort ljusinsläpp. Balkongen ger plats för möblemang som loungegrupp och vetter åt väster. Samma bedårade stuckatur i tak återfinns här med höga golvlister och dörrar i original. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och har en rymlig garderob med skjutbara dörrar i tonat glas. Badrum är beläget i hall, helkaklat med marmorinspirerade kakelplattor på både vägg och golv. Fristående modernt badkar kombinerat med dusch. Dubbla handfat med kommod i ljusgrått träslag och stilfull belysning på vägg. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, golvvärme samt infällda spotlights i tak. Separat WC återfinns även i hall med handfat.
Från denna adress bor du i navet av ljuva Birkastan med Rörstrandsgatan knappt ett kvarter ifrån där du ett av Stockholms största utbud av restauranger och caféer på samma gata. Mellqvist kaffebar är ett säkert kort för både frukost och lunch som på kort tid fått konkurrens av Lillebrors Bageri med starka kopplingar till Valhallabageriet som troligtvis har några av dom farligaste bullarna i stan. Vackra Karlberg med kanal och grönområden förgyller varje morgonpromenad och hägrar med kort avstånd från porten. Från Sankt Eriksplan avgår både tunnelbana och buss som tar dig till Stockholms resterande stadsdelar där även Vasaparken tar vid. FöreningBrf Eldaren är välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som omfattar adresserna Vikingagatan 14-16 och upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt samt innehar fyra lägenheter med hyresrätt (dolt kapital) samt 3 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.690 kvm och lokalytan till 130 kvm. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som betalas av köparen samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Juridisk person accepteras ej medlemskap i föreningen. Värme, vatten, grundutbud av kabel-TV samt bredband ingår i avgiften. Obligatorisk balkongtillägg 50 kr månaden tillkommer i avgiften. Föreningen äger marken. FastighetVacker fastighet som stod färdigställd mellan 1911 och 1913. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;
2019 renovering av fönster i trapphus, 2018 energibesiktning samt brandbesiktning, 2017 högtrycksspolning, 2015 stambyte i en av lokalerna, hissrenovering på Vikingagatan 16, 2012 byggnation av balkonger och uteplatser, 2008 fasad- och takrenovering, 2006 gårdens beläggning renoverades, 1985 byte av elstigare, 1978 - 1985 stambyte.Läs mer

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info...