Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Södermalm, Helgalunden

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1960965
  • Bostadsrätt
  • 68 m2
  • 3
  • 5 795 000 kronor
  • 3 018 Kronor

68 m2 lägenhet till salu i Stockholm Södermalm

InteriörVarmt välkommen till Helgalunden 11, på eftertraktad adress i ett av Södermalms mysigaste lägen. Här bor du helt ostört i en grön oas bland anrika fastigheter som breder ut sig likt en färgpalett. Lägenheten har renoverats med varsam hand, med vackra färg- och materialval som löper konsekvent genom lägenheten, samt bevarade detaljer från 20-talet. Det öppna köket erbjuder en social planlösning där du kan ha storslagna middagar invid vackra fönster i fil och Allhelgonakyrkan som utsikt. Här finns gott om förvaring i form av två klädkammare, en platsbyggd garderobsvägg i hallen och ännu en i sovrummet. Lägenhetens el är indragen i väggarna och det tidstypiska och vitpigmenterade plankgolvet är genomgående, varav sovrummets golv är i original. Här bor du i den pittoreska delen av Södermalm som tar dig tillbaka i tiden bland gatornas unika karaktär och charm.

Välkomnande hall med spotlights i taket och en platsbyggd garderobsvägg.
Köket är smakfullt renoverat med beslag från Superfront och en vacker bänkskiva i sten. Utrustat med full maskinpark, inklusive integrerad diskmaskin, och belysning över arbetsbänk. Kök och vardagsrum har en ljus och ljuvlig atmosfär med mycket inflödande ljus. Här får både soffgrupp och matmöbel av större modell lika stor plats i harmoni med varandra.
Sovrummet invid vardagsrummet disponeras idag som ett barnrum men går också utmärkt att ha som arbetsrum/gästrum.
Badrummet är smakfullt renoverat i naturliga kulörer med stora härliga kakelplattor och en vattenfallsdusch. Utrustat med golvvärme och spotlights, och med vägghängd wc och kommod.
Master bedroom har ett rofyllt och tyst läge tack vare den lugna Helgalunden utanför. Golvet är original och har slipats och behandlats i samma ton som lägenhetens övriga golv. Rummet är ljust och rymligt och den platsbyggda garderobsväggen är placerad i perfekt symmetri mittemot placeringen av sängen. Invid sovrummet finns även två stycken garderober i original.
Belägen i en vacker fastighet som andas tjugotalsklassicism. Vackra och välbevarade spegeldörrar och radiatorer i original. Föreningen har låg belåningsgrad, flertalet gemensamhetsutrymmen i form av bl.a. barnvagnsrum och hiss. Fritt från insyn och med utsikt mot den vackra Allhelgonakyrkan och lummig grönska. Helgalunden är ett av Söders mest eftertraktade lägen tack vare dess centrala läge på Södermalm i kombination med dess lugna atmosfär och vackra grönska.

Föreningen Brf Vågskivan 32 är en mycket välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades 1998 och bildades 2001. Föreningen består av ett flerbostadshus som inrymmer 15 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Juridisk person accepteras inte som ägare.
Det finns inga planerade avgiftsförändringar och föreningen har per idag 4 000 000 kr i lån. Föreningen tar en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som betalas av köparen samt pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp per pant. För mer information se bilagda dokument.
Gemensamma utrymmen består av en stor och grön innegård med utemöbler och grillmöjlighet, tvättstuga i källaren, soprum i anslutning till entrén och cykel- och barnvagnsrum som nås direkt innanför porten.
Kabel-TV & bredband levereras av Com Hem där basutbud ingår i månadsavgiften för bådadera.Fastigheten Välskapt fastighet som bebyggdes 1926. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Vågskivan 32 sedan 2001. Föreningens medlemmar disponerar gemensamhetsutrymmen i form av tvättstuga, cykelförråd, källarförråd, föreningslokal och väl tilltagen grönskande innergård.
Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval:
1993 Stambyte
1993 El-stigar
2007 Port och entré
2010 Vindsbyggnation
2011 OVK
2012 Soprum
2012 Fönsterrenovering
2019 Ny entré, mur och grund på förgårdenLäs mer

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.