Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Södermalm, Östgötagatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
FÅ MER INFO OM BOSTADEN!
  • 2221637
  • Bostadsrätt
  • 29 m2
  • 1
  • 2 995 000 kronor
  • 1 027 Kronor

29 m2 lägenhet till salu i Stockholm Södermalm

InteriörFri andrahandsuthyrning! Nu saluförs denna otroligt välplanerade mini 2:a högt upp i huset på bästa SoFo adress. Denna bostad är varsamt renoverad till toppskick där varje kvadratmeter är på rätt plats och inget är lämnat åt slumpen! Här erbjuds stora fönsterpartier i söderläge, vacker fiskbensparkett, gott om förvaring i platsbyggda garderober och ett otroligt yteffektivt kök. Inte nog med det så bor ni på denna adress centralt med närhet till allt men ändå på en lugn gata. Varmt välkomna!
Bakom den betryggande säkerhetsdörren möts du av en rymlig hall med gott om plats för avhängning av kläder och skor. Vidare leds du in till det exceptionella köket som erbjuder all önskvärd maskinell utrustning såsom integrerad kyl/frys, spishäll, micro, ugn och diskmaskin. Gott om plats för förvaring i rymliga garderober. Socialt planerat vardagsrum med utrymme för matplats och soffgrupp. Harmoniskt sovrum med plats för säng och sängbord. Stambytt, helkaklat badrum utrustat med dusch, wc, handfat spegel ovantill och en handduksvärmare.
Oslagbart läge i hjärtat av SoFo, precis i korsningen av Östgötagatan och Åsögatan ett kvarter från Götgatan samt två kvarter från Folkungagatan kan man knappast bo bättre om man vill njuta av lugnet och samtidigt ha nära till precis allt.FöreningBrf Svejk är en äkta förening som äger marken. Föreningens grundinställning är att inte överlåta till juridisk person. Delat ägande är ok, föreningen ser gärna att den som bor i bostaden äger minst 50%, men inom familjen är annan fördelning ok.
Kabel-tv tillhandahålls av ComHem och bredband via Bredbandsbolaget. Bredband 200/100 och basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsändringar. (Kontrollerat med styrelse 2020-11-19)
I husets entréplan finns två stycken tvättstugor (en bokningsbar och en drop-in), cykelrum, soprum, barnvagnsrum, postfack samt elskåp. Huset har fyra trapphus-balkonger och en gård på cirka 150 kvadratmeter. I källaren finns lägenhetsförråd till lägenheterna. Ett fåtal av lägenheterna har dock förråd i sin lägenhet.FastighetFöreningen äger fastigheten sedan år 2000 som består av 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt fyra lokaler som hyrs ut. Huset uppfördes 1930/31 och ritades av arkitekt Ture Sellman. Fastigheten är kulturklassad i näst högsta graden och är exempel på tidig modernism.

Utfört underhåll i urval;
2020 Stamspolning
2020 Fasadrenovering
2019 Fönsterrenovering
En större upprustning och ombyggnation genomfördes hösten 1995 och våren 1996. Vid denna renovering byttes yttertak, elsystem, vatten och avlopp, lägenhetsdörrar, kök- och badrum totalrenoverades. Tak sänktes för att ge plats åt ventilation och kablar. Lägenheterna ljudisolerades i taket samt väggarna mot grannlägenheter. Vid renoveringen inreddes även vindarna till tre lägenheter. Runt 1990 gjordes en yttre upprustning av fasaden och fönstren målades om.
I dagsläget finns inga beslutade kommande renoveringar. (Kontrollerat med styrelse 2020-11-19)Läs mer

Klicka dig vidare för att få mer info om bostaden...

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info.