Rapportera

Villa till salu, Härnösand, Utansjö, Sågverket - Rö

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1700050
  • Villa
  • 841 m2
  • 5 995 m2
  • 25
  • 3 700 000 kronor
Få ytterligare info om bostaden!
Du måste upprätta en användarprofil innan knappen fungerar. Bostadsdeal.se är en sökmotor... Läs mer...
Carlsson Ring Fastighetsmäklare
Carlsson Ring Fastighetsmäklare
Telefon: 018-10 20 30
fastigheter@carlssonring.se

841 m2 villa till salu i Härnösand, Utansjö

Unik chans att förvärva en väl inarbetad verksamhet på en fastighet med vackert läge längs Härnösands norra kust och världsarvet Höga Kustens södra del. På platsen finns en historia som sträcker sig långt bakåt i tiden. Under tidigt 1900-tal bedrevs ett välkänt Sågverk i trakten som 1931 stängde ner. På fastigheten har det bedrivits s k husmorshem för dåtidens husmödrar. Senare, närmare bestämt under 1990-talet, bedrevs under en tid Sveriges enda kvinnouniversitet här. Därefter har byggnaderna använts som vandrarhem, restaurang och konferens, med lyckat resultat.
Det finns 25 st rum fördelade på restaurang i huvudbyggnaden, vandrarhem med 15 stycken, i dagsläget, uthyrningsbara rum samt en lägenhet som lämpar sig bra för privat boende. Vacker utsikt från vandrarhemmet och restaurangen som båda renoverats i smakfull stil. Försäljningen avser fastigheten samt bolag inklusive inventarier men möjlighet finns att förvärva endast fastigheten. Beläggningsgraden på vandrarhemmet var 96,6% i juli 2019.
Restaurangen inhyser matsal och restaurangkök på nedre plan samt fest-/danslokal och personalboende på övre plan. Vandrarhemmet har förutom boende och gemensamt kök till detta även ett modernt och rymligt konferensrum samt möjlighet att göra ordning relaxavdelning.
I restaurangens övervåning har förutom bröllopsfester även diverse fotoutställningar med välkända fotografer ägt rum.

Sågverket möten rum & kök har genom åren uppmärksammats med såväl priser som rekommendationer, senast 9 september 2019 i Dagens Nyheter och 6 september 2019 i Expressens resetidning "Allt om resor". Besök gärna www.sagverket.se för mer historia och information om verksamheten.

Denna bostad ligger i Härnösand - klicka här för mer info...