Tillbaka till översikten

Bra nyheter för dig som söker hyresrätt!

måndag 9. oktober 2017

Under slutet utav 2015 startades ombyggnationen utav 148 hyreslägenheter. Dessa lägenheter är nu redo för inflyttning och 318 nya bostadsrättslägenheter har nu börjat byggas. Det är fastighetsbolaget Wallenstam AB som ligger bakom dessa ombyggnationer i Solberga och de förväntas vara redo för inflyttning i Februari 2018. Initialt skulle de 318 lägenheterna blivit bostadsrätter men nu har Wallenstam AB ändrat sig och 90 utav dessa blir istället hyresrätter. – Bra nyheter för dig som söker efter en hyresrätt. Om du är en utav alla de som söker efter en hyresrätt borde du besöka https://www.bostadsdeal.se/ som är en av Sveriges största sökmotorer för bostäder.

Enligt Hans Wallenstan, VD utav Wallenstam AB, visade deras markandstest att bostadsrättsmarknaden har börjat svalna av och det var fröet av iden till denna ombyggnation. Wallenstam poängterar även att bostadsrättsmarkanden i Stockholm känns osäker och att det är anledningen till beslutet. Wallenstam berättar att då de haft en visning för en utav bostadsrätterna, var det inte samma efterfråga som i fjol och att de misstänker att försäljningen utav detta projekt inte kommer gå lika smidigt som de förra.

Detta är dessutom första gången som företaget skapar hyresrätter i Stockholmsregionen.Wallenstam AB har gjorde liknande ändringar i Göteborg och Helsingborg vid årskiftet 2008-2009, efter Lehmankraschen i USA. Wallenstam uttrycker även en vilja för flexiblitet om markanden i Stockholm kommer fortsätta att vara svag och att de då kan överväga att göra fler hyresrätter utav de nya lägenheterna.