Tillbaka till översikten

Det blir allt svårare att hyra lägenheter i Malmö – påbörja jakten meddetsamma!

tisdag 13. juni 2017

Sveriges storstadsområden växer som aldrig förr vilket bidrar till en bostadsmarknad som får svårare och svårare att hänga med. Den stora smällen har hamnat på unga vuxna mellan 20-27 år. I denna grupp hade 62% egen bostad för 20 år sedan – en siffra som har fallit till rekordlåga 48%. Idag bor 260 000 unga vuxna kvar hemma hos sina föräldrar samt 192 000 som inneboende, i andrahand, i tredjehand eller liknande tillfälliga boende. Med en belfolkningstillväxt som förväntas ligga på 10.7% i genomsnitt i landets storstäder fram till 2035 ser den negativa trenden inte ut att vända. I Malmö spås denna siffra vara dubbelt så hög och landa på över 20%. För er som önskar hyra lägenheter i Malmö kan det därför vara en god idé att börja leta snarst möjligt. Ni kan enkelt påbörja er jakt efter bostäder i Malmö här.

Hyresrätt

Hyresrätter är den idealiska boendeformen för den som vill ha en egen bostad men inte kan eller vill gå in med ett stort kapital i form av kontantinsatts. Unga vuxna är ofta nya på arbetsmarknaden och saknar därmed det kapital som krävs för att köpa en bostadsrätt. Med andra ord är det just hyresrätter som behövs för att de ska kunna flytta hemifrån och till ett eget boende. Det är dock just denna bostadsform som minskat mest. Idag bor inte mer än 27% av unga vuxna i egna hyreslägenheter, jämfört med 40% för 15-20 år sedan. Det är självklart fortfarande långt ifrån omöjligt att finna bostäder i storstäderna. Det viktigaste är att vara ute i god tid och skaffa sig en övergripande koll över marknaden. Nedan följer information om olika områden som kan vara bra att känna till för er som vill hyra lägenheter i Malmö.

Malmö Centrum

I Malmö centrum vill du bo som vill ha nära till shopping, uteserveringar och folkvimmel. Gågåtan, Hansakompaniet och Caroli erbjuder shoppingmöjligheter i överflöd. Är du mer på humör för att spana in människor medan du dricker och äter gott är uteserveringarna på ”Lilla torg” det rätta stället. För dig som vill ha allt detta men samtidigt önskar lugn och ro när du kommer hem rekommenderas ”Gamla Väster”. Bara ett stenkast från den absoluta mittpunkten finner du detta fatanstiskt karakteristiska område med en något lägre ljudnivå. Du kan få hjälp att hyra lägenheter i Malmö centrum här.

Malmö Hyllie

Malmö Hyllie är den sista stationen innan du tar bron över till Köpenhamn. Detta område har växt snabbt de senaste åren och här kan du finna bland annat Malmös största köpcentrum Emporia samt Malmö Arena. Utöver det har flera nya hotell, kontorsbyggnader och butiker börjat dyka upp. Du kan få hjälp att hyra lägenheter i Malmö Hyllie här.

Malmö Limhamn/Bunkeflo

Vill du bo i Malmö men hellre bor lite utanför centrum bör vända blickarna mot Limhamn/Bunkeflo. Beläget längsmed kusten, vackra parker och mindre folkliv gör Limhamn/Bunkeflo perfekt för dig som föredrar natur över folkliv. Du kan få hjälp att hyra lägenheter i Malmö Limhamn Bunkeflo här.