Hitta en bostad i Borås

Om man är på jakt efter en bostad i Borås kan det vara en bra idé att ha lite koll på staden, dess stadsdelar och var man egentligen ska börja sin sökning efter lediga bostäder i Borås. Då kommunen har nästan 110.000 invånare, och det bor runt 1,5 miljoner människor inom 10 mils radie, är det inte konstigt att konkurrensen om bostäderna är stor.
29. mars 2017 | Skrivet av: Redaktionen

Om man är på jakt efter en bostad i Borås kan det vara en bra idé att ha lite koll på staden, dess stadsdelar och var man egentligen ska börja sin sökning efter lediga bostäder i Borås. Då kommunen har nästan 110.000 invånare, och det bor runt 1,5 miljoner människor inom 10 mils radie, är det inte konstigt att konkurrensen om bostäderna är stor. Borås är Sveriges 13:e största stad och balanserar nu mellan småstad och storstad. Staden är stor nog för att ha ett rikt utbud av service, nöjen och kulur, samtidigt som den är liten nog för att allt detta finns inom bekvämt avstånd – en perfekt kombination enligt många.

Om man vill hitta en bostad i Borås är det först och främst viktigt att känna till utbudet för att man lättare ska kunna bilda sig en realistisk bild av hur marknaden i staden ser ut, hur priserna ligger och därmed vad man kan sikta in sig på, både vad gäller bostadens läge, vad hyresnivåerna ligger på och därefter vad som är realistiskt för en själv, oavsett om det gäller att hyra eller köpa en bostad i Borås. Du hittar en samlad överblick över lediga bostäder i Borås här.

Student i Borås – var hittar man bostad?

Cirka 15.000 studenter från hela landet har flyttat till staden för att studera på Högskolan i Borås. Hit hör bland annat Bibliotekshögskolan och Textilhögskolan, vilket inte är förvånande då Borås ofta räknas som centrum för textil design, och även kallas ”Textilstaden”. Studenter som letar efter bostäder i Borås kan hitta en samlad översikt över lediga studentbostäder här.

De olika stadsdelarna – var ska din kommande bostad i Borås ska ligga?

Den tidigare nämnda balansen mellan storstad och småstad bidrar till att det finns ett bra utbud av både lediga lägenheter, rum, och hus i Borås centrala delar, så som i City, Lugnet, Norrmalm, Villastaden och Östermalm. Om man letar efter bostäder i Borås men känner att man inte vill vara mitt i smeten, kan man också leta bostad i de västra delarna av staden, så som i Norrby, Tullen eller Viared, eller de sydöstra delarna däribland Hulta och Bergsäter.

Kort och gott kan man summera det som sådant att Borås är en stad som kan erbjuda något för alla, oavsett om man är student, barnfamilj, karriärsinriktad textildesigner eller pensionär!