Tillbaka till översikten

Intressanta lägenheter i Helsingborg

måndag 1. maj 2017

Helsingborg ligger i nordvästra Skåne och räknas som Sveriges nionde största stad, och växer sig större och större för varje år – både på folkmängd och på yta. Allt fler vill bo i staden och efterfrågan på lägenheter i Helsingborg ökar i takt med folkmängden. Du kan hitta alla lediga bostäder i Helsingborg på www.bostadsdeal.se. Idag finns det inget etablerat begrepp som stor-Helsingborg, dock har en Universitetslektor på Campus Helsingborg lagt tesen att Helsingborg skulle kunna anses som Sveriges fjärde största stad om man skulle räkna antalen människor som bor inom radien på tre mil från stadens rådhus. Speciellt med Helsingborg är närheten till Danmark och Helsingör. Det är endast 4 km mellan Helsingborg och Helsingör. Det finns både villor, radhus, parhus, fritidshus och lägenheter i Helsingborg. Detta blogglägg kommer ge några exempel på intressanta bostäder i Helsingborg.

Skånes mest färgglada bostad
I Tågaborg, strax norr om Helsingborgs stadskärna finner man Skånes, och kanske Sveriges, mest färgglada bostad. Ägarparet Rolf och Margreth Jönsson. Lägenheten i Helsingborg låg ute till försäljning under försommaren 2016, och är inspirerad från parets utlandsvistelser. Rolf är tandläkare och Margreth arbetar som kulturvetare, och paret har bott många år i både Spanien och på Jamaica. I hallen möts man att turkosa väggar och en limegrön matta. Köket är helt i rött och blått, medan vardagsrummet och matrummet går i färger såsom cerise och orange. Stora sovrummet kan vara det mest spektakulära med lila väggar och tak. Även lägenhetens möbler går i starka färger, allt från soffor, mattor, lampor och mindre detaljer. För att se bilder på den spektakulära lägenheten kan du läsa på Expressen. Hur lägenheter ser ut idag har vi dessvärre ingen information om.

Billigt boende för pensionärer
Ett annat spännande projekt just nu i Helsingborg är fattiga pensionärer skall få gratis boende livet ut. Det är en stiftelsen Erik Banck som har köpt 47 hyreslägenheter som ska öronmärkas till pensionärer med låg inkomst. Lägenheterna i Helsingborg till pensionärerna kommer att ligga på ett nytt område i Ångfjärdstomten, och tanken är att de äldre skall kunna bo gratis resten av livet. Behovet av billiga boenden är i synnerhet tydligt hos äldre kvinnor, då de flesta äldre kvinnliga pensionärer har varit tagit familjeansvar under majoriteten av deras yrkesverksamma liv. Värt att nämna är också att stiftelsen Erik Banck även har köpt 18 lägenheter i Helsingborg som kommer att öronmärkas till yngre boende mellan 25 och 35 år, dock kommer dessa att få betala sin egen hyra. Läs mer om detta på Svt