Stockholms bostäder är heta på marknaden!

Det har knappast undgått någon att det kokar på den svenska bostadsmarknaden. Det är nästan så att det råder kapplöpning mellan de tre största städerna - Stockholm, Göteborg och Malmö – om vart man finner den just nu hetaste marknaden. Trots drastiskt höjda priser för bostadsrätter i de tre storstäderna är fortsatt Stockholms bostäder märkta med dyrast prislapp.
16. maj 2017 | Skrivet av: Redaktionen
Stockholms bostäder är heta på marknaden!

Det har knappast undgått någon att det kokar på den svenska bostadsmarknaden. Det är nästan så att det råder kapplöpning mellan de tre största städerna - Stockholm, Göteborg och Malmö – om vart man finner den just nu hetaste marknaden. Trots drastiskt höjda priser för bostadsrätter i de tre storstäderna är fortsatt Stockholms bostäder märkta med dyrast prislapp. Så sent som i januari i år slogs det till och med nya rekordnoteringar då kvadratmeterspriset innanför tullarna passerade 94.000 kronor – vilket även för en Stockholms-bostad i hög grad kan klassas som anmärkningsvärt. De stigande priserna har sin naturliga förklaring i den städnigt höga efterfrågan på bostadsmarknaden. Detta till trots att det i dagsläget råder en så kallad bygg-boom, innebärande att situationen för Stockholms bostäder nu är en högst prioriterad fråga och det som följd av detta till och med byggs fler bostäder nu än under miljonprogrammets dagar. Mer specifikt planeras hela 140.000 bostäder stå klara innan 2030. Ser man på utveckligen överlag i landets tre största städer så är det dock inte Stockholms bostäder som ökar snabbast i värde, istället är det centrala Göteborg som med en genomsnittlig prisökning om 3% som stått för den största prisökningen. Generellt sett har prisutvecklingen den senaste månaden stannat upp något i huvudstaden – något många som letar efter en Stockholms-bostad jublar över. Experterna spår dock en fortsatt prisökning över tid och estimerar årsökningen för de mest centrala av Stockholms bostäder att öka med omkring 6-7% i den närmaste framtiden. Det kan därför vara en god ide för dig som drömmer om att flytta till Stockholm att slå till nu. Om du vill spana in det aktuella utbudet av bostäder i Stockholm kan du göra det här på Bostadsdeal.se.

Stockholms bostäder är eftertraktade – här bör du som drömmer om en Stockholms-bostad leta!

Vi läser allt oftare om urbaniseringen i Sverige och om hur fler – framförallt unga vuxna – söker sig till landets storstadsområden. En utveckling som givetvis är med och bidrar till ökade priser och tryck på städernas bostadsmarknader. I en nyligen gjord undersökning kan man se att Stockholms bostäder är i topp på svenskarnas intresse, där åtta av tio mest sökta adresserna år 2016 låg i centrala Stockholm. Utav dessa åtta adresser låg noterbart nog fler än halvdelen av dem i Vasastan – som därmed kan stoltsera med att vara ett av de mest eftertraktande kvareteren att bo i idag.  Är du en av dem som drömmer lite extra om att flytta in till Vasastan och hitta din egen drömbostad kan du du snabbt komma igång med letandet här på Bostadsdeal.se.

Det är dock inte enbart i centrala Stockholm som trycket på bostäder är stort. Andra mycket populära områden är bland annad västerort – med det ”city-angränsande” området Alvik i spetsen. Med snabba och enkla kommunikationer till centrum och i natursköna miljöer är det allt fler som får upp ögonen för Stockholms västra delar. Utbudet av bostäder i västerort kan du se här.
Ser man till prisutvecklingen för Stockholms bostäder var hela tre områden som ligger i västerort med i toppen av de områden som procentuellt ökar snabbast.

Ser man till andra änden av listan finner man Stora Essingen och Reimersholme, där man alltså finner den lägsta genomsnittliga ökningen för en Stockholms-bostad under perioden 2013-2015. Och då noterades ändå en prisuppgång i detta område på 19 respektive 20 procent – vilket i sig säger en del om efterfrågan på Stockholms bostäder idag.