Tips vid sökning av hyresbostäder i Stockholm

De flesta känner igen känslan när datumet närmar sig med stormande steg och man plötsligt inte har någonstans att bo. Det kan enkelt utveckla sig till en heltids-sysselsättning att hitta en hyresbostad i Stockholm – några sina drömmars hyresbostad redan vid första försök, medan det krävs mycket mer tålamod av andra.
9. januari 2017 | Skrivet av: Redaktionen
Tips vid sökning av hyresbostäder i Stockholm

De flesta känner igen känslan när datumet närmar sig med stormande steg och man plötsligt inte har någonstans att bo. Det kan enkelt utveckla sig till en heltids-sysselsättning att hitta en hyresbostad i Stockholm – några hittar sina drömmars hyresbostad redan vid första försök, medan det krävs mycket mer tålamod av andra.

Bostadssökningen kan vara väldigt svår, vilket är förståeligt då tak över huvudet är det viktigaste för att vardagen ska fungera. På Bostadsdeal vet vi hur det är, och därför har vi gjort en guide med de bästa råden vid sökning efter hyresbostäder i Stockholm, så att du en liten stund slipper undan paniken.

Lär känna Stockholm!

När man letar efter en hyresbostad är det en fördel att orientera sig i Stockholm och de olika stadsdelarna. Stockholm är en stor stad med många olika stadsdelar och postnummer där alla har sin egen cham och kännetecken – Södermalm, Östermalm, Kungsholmen, Vasastan, Gärdet, Västerort och Söderort t.ex. Med Bostadsdeals nya guide kan man klicka sig runt bland de olika stadsdelarna och få värdefull information om de enskilda stadsdelarna och därmed få bättre känsla när man ska hitta sin hyresbostad i Stockholm.


Var ute i god tid!

Det är en bra idé att få en samlad överblick över bostadsmarknaden så snabbt som möjligt, så att du kan hitta den bästa och billigaste bostaden samtidigt som du använder så lite av din dyrbara tid som möjligt. Tid är vår mest värdefulla råvara, och all den tid du lägger på att hitta din nya bostad och därefter flytta, kan du helt enkelt inte använda på andra viktigare saker. Om du redan på förhand vet hur mycket plats du har behov för, och i vilken stadsdel du vill bo i i Stockholm, är det inte för tidigt att starta din sökning efter hyresbostäder. Du kan bland annat hitta en översikt över lediga hyresbostäder i Stockholm här http://www.bostadsdeal.se/stockholm-hyra eller kan du upprätta dig som bostadssökande i Stockholm på Bostadsdeal.se.

Använd facebook!

Allt fler använder sig av Sveriges mest populära sociala medie, nämligen facebook! I din sökning efter hyresbostäder i Stockholm kan du börja här – det finns riktigt många bostadssökande som använder facebook när de söker efter en hyresbostad i Stockholm. På samma sätt är det många hyresvärdar som postar deras hyresbostäder i olika sidor och grupper för att hitta en hyresgäst.

 

Visningen är viktig!

Om du har hittat en hyresbostad och ska på visning är det först och främst viktigt att du känner efter om hyresbostaden passar dig. Om du fortfarande är intresserad efter visningen är det viktigt att avklara vad priset är och hur kort uppsägningstid du kan få. Kom ihåg att en kort uppsägningstid ger dig en större flexibilitet. Var även uppmärksam på om hyresvärden är villig att renovera eller göra ändringar i förhållande till dina önskemål och behov.


Hyreskontraktet

När du har förhandlat färdigt med hyresvärden och hittat din nya hyresbostad är det en bra idé att hyresvärden skickar ett hyreskontrakt till dig. Det är viktigt att du alltid får en professionell till att kolla genom hyreskontraktet, då det annars kan sluta med att du får betala mycket pengar helt i onödan den dag du flyttar ut från bostaden.

 

Användbara länkar för en snabb ingång till hyresbostäder i Stockholm

Hyresbostäder på Södermalm
Hyresbostäder på Kungsholmen
Hyresbostäder på Östermalm
Hyresbostäder på Gärdet/Djurgården
Hyresbostäder i Stockholm innerstad
Hyresbostäder i Vasastan
Hyresbostäder i Hammarbyhamnen
Hyresbostäder i Söderort
Hyresbostäder i Västerort