Bostadsdeals åtgärder mot bostadsbedrägeri

Bostadsdeal har en vision om att göra allt som är mänskligt möjligt för att säkra att bluff annonser från bedragare på bostadsmarknaden blir blockerade. Då bedragare är professionella och ständigt förnyar och förbättrar sina strategier och tillvägagångssätt kan vi aldrig garantera att att en falsk annons inte kommer genom vårt filter. Det är alltid den enskilda användarens ansvar att undgå att bli utsatt för bedrägeri. För att minska risken för att bli utsatt för bedrägeri kan du ta hjälp av riktlinjerna på vår infosida www.hyrasakert.se.

Bostadsdeal’s åtgärder för att undgå bedrägeri med bostadsannonser

Bostadsdeal gör sitt yttersta för att kvalitetskontrollera annonser. Detta kombineras med proaktiv kommunikation till Bostadsdeals användare om hur man förebygger bluff och bedrägeri i största möjliga mån.

Bland de åtgärder Bostadsdeal har infört för att bekämpa bluff och bedrägeri med bostadsannonser är:

  • Man kan endast upprätta annonser på Bostadsdeal om man samtidigt ger personlig data och validerar sin mailadress. All data på de som upprättar bostadsannonser blir sparad. Detta gör det svårare att bluffa med sin personliga data.
  • Data på nya hyresvärdar och säljare kontrolleras och godkänns manuellt av vår administration efter fel eller data som kan indikera bedrägeri. 
  • Data på alla nya upprättade bostadsannonser kontrolleras manuellt av vår administration efter fel eller data som kan indikera bedrägeri.
  • Alla bostadsannonsörer kan kontaktas direkt via antingen deras mailadress, telefonnummer eller deras hemsida och kan därmed inte gömma sig bakom ett internt mailsystem.
  • Bostadsdeal har utvecklat ett speciellt filter som i största möjliga mån ska identifiera internationella IT-kriminella, som försöker upprätta bluff annonser och därmed försöker utföra bedrägeri.
  • Om Bostadsdeal inaktiverar en bostadsannons med anledning av misstanke om bedrägeri eller bluff, informeras alla de bostadssökande som har visat intresse för annonsen direkt.
  • Då man aldrig kan undgå bluff annonser och bedrägeri på bostadsmarknaden helt informerar Bostadsdeal proaktivt bostadssökande om hur de undgår bluff och bedrägeri och hur de minskar risken för att bli bedragna med falska annonser, både på Bostadsdeal.se och på informationssidan Hyrasakert.se , som är skapad av Bostadsdeal.


Läs mer om Bostadsdeal´s åtgärder mot bedrägeri:

Om Bostadsdeal: http://www.bostadsdeal.se/about.aspx
Om förebyggandet av bedrägeri på Bostadsdeal: http://www.bostadsdeal.se/kvalitetscheck.aspx
Informationssida om att minska risken för bostadsbedrägeri: Hyrasäkert.se