Försäljning av bostad

Som bostadsägare kan du sälja din bostad om du längre inte önskar att bo kvar.

Hitta en köpare till din försäljning av bostad

Försäljning av bostäder - annonsering

Bostadsdeal är en sökmotor för bostäder som har många bostadssökande - däribland många som är intresserade av försäljning av bostäder.

Upprätta en annons till din försäljning av bostad på Bostadsdeal.se - klicka här.

Kontrakt vid försäljning av bostäder

När du ska sälja din bostad det bäst att bekräfta vad som blir sagt muntligt mellan säljaren och köparen på skrift. Ta gärna hjälp av en mäklare vid kontraktskrivning. 

När du ska sälja din bostad kan din köpare kräva ett skriftligt kontrakt. Kontraktet vid försäljning av bostaden ska innehålla uppgifter om bl.a. antal kvadratmeter, köpesumma, betalningsvillkor, el- vatten och värme-förbrukning, husets skick vid inflyttning samt avtal om renovering vid utflyttning, eventuella husregler kring husdjur, rökning osv.

Information för köpare vid försäljning av bostäder

Som köpare vid en dfrsäljning av en bostad är det flera saker somär viktigt att tänka på. För det första är det viktigt att se till att du har ekonomin i ordning som köpare vid en försäljning av bostad, som bland annat lånelöfte hos banken. Vidare är det viktigt som köpare vid en försäljning av en bostad att se till att bostaden är besiktigad och att alla eventuella skador som kan uppstå är klarlagda. Sedan är det viktigt att komma överens om ett lämpligt tillträdesdatum tillsammans med säljaren. 

Letar du efter en bostad för försäljning? Klicka här för att få en översikt över alla försäljningar av bostäder i Sverige. 

Se även:

Bostadsförsäljning
Försäljning av bostad
Försäljning av bostadsrätt
Försäljning av lägenhet
Sälja bostad
Sälja bostadsrätt
Sälja lägenhet
Mäklare