Kvalitetsfilter

Bostadsdeal.se har utvecklat ett filter för att motverka falska och felaktiga annonser. Detta kombinerar vi med proaktiv kommunikation till våra användare om hur man minskar risken för att bli lurad. Falska annonser kan aldrig undgås helt och därför är det ditt ansvar att undvika att drabbas av bedrägeri. Vi uppmanar dig som användare att minska risken för att bli lurad genom att följa de tips vi har beskrivit här: www.hyrasäkert.se

Det är mycket viktigt att understryka att Bostadsdeal.se utgör en öppen plattform och att falska annonser aldrig kan undgås helt. Falska annonser upprättas av internationella kriminella, som ständigt försöker kringgå vårt filter. Därför kan vi aldrig garantera att en falsk annons inte publiceras.

Vårt filter omfattar följande:
1: Användaren kan enbart upprätta annonser genom att uppge sina personuppgifter och validera sin e-postadress.
2: Data på nya hyresvärdar och säljare kontrolleras och godkänns manuellt av vår administration efter fel eller data som kan indikera bedrägeri. 
3: Data på alla nya upprättade bostadsannonser kontrolleras manuellt av vår administration efter fel eller data som kan indikera bedrägeri.
4: Samtliga bostadsannonsörer kan kontaktas direkt antingen via deras e-postadress, telefonnummer eller deras webbplats, och kan inte gömma sig bakom ett in-mailsystem.
5: Majoriteten av bostadsannonserna från professionella hyresvärdar eller mäklare uppdateras digitalt och automatiskt från deras respektive webbplatser många gånger om dagen, vilket säkrar en mycket hög grad av uppdatering.
6: Bostadsannonser som skapats manuellt av användare inaktiveras automatiskt efter en månad. Alla andra annonser uppdateras för användare av Bostadsdeal.se - antingen manuellt eller automatiskt.
7: Bostadsannonser tas omedelbart bort från sökresultaten på Bostadsdeal.se när annonsen går ut eller inaktiveras på grund av att bostaden hyrs ut eller sålts.
8: Om vi deaktiverar en bostadsannons på bakgrund av misstanke om bedrägeri orienteras alle de bostadssökande som har hämtat information om annonsen direkt (man får naturligtvis endast denna varning om man fortfarande är registrerad i vårt system, då vi annars inte får skicka mail till vederbörande).
9: All information om de som upprättar bostadsannonser sparas.