Sälja bostadsrätt

Som bostadsrättsägare kan du sälja din bostadsrätt om du längre inte önskar att bo kvar.

Hitta en köpare när du ska sälja bostadsrätt

Sälja bostadsrätt - annonsering

Bostadsdeal är en sökmotor för bostäder som har många bostadsrättssökande - däribland många som är intresserade av sälja bostadsrätter.

Upprätta en annons när du ska sälja din sälja bostadsrätt på bostadsdeal.se - klicka här.

Kontrakt när man ska sälja bostadsrätt

När du ska sälja din bostadsrätt det bäst att bekräfta vad som blir sagt muntligt mellan säljaren och köparen på skrift. Ta gärna hjälp av en mäklare vid kontraktskrivning. 

När du ska sälja din bostadsrätt kan din köpare kräva ett skriftligt kontrakt. Kontraktet vid sälja bostadsrätten ska innehålla uppgifter om bl.a. antal kvadratmeter, köpesumma, betalningsvillkor, el- vatten och värme-förbrukning, husets skick vid inflyttning samt avtal om renovering vid utflyttning, eventuella husregler kring husdjur, rökning osv.

Information för köpare när man ska sälja bostadsrätt

Som köpare vid en försäljning av en bostadsrätt är det flera saker som är viktigt att tänka på. För det första är det viktigt att se till att du har ekonomin i ordning som köpare vid en sälja bostadsrätt, som bland annat lånelöfte hos banken. Vidare är det viktigt som köpare vid en försäljning av en bostadsrätt att se till att bostadsrätten är besiktigad och att alla eventuella skador som kan uppstå är klarlagda. Sedan är det viktigt att komma överens om ett lämpligt tillträdesdatum tillsammans med säljaren. 

Letar du efter en bostadsrätt för försäljning? Klicka här för att få en översikt över alla bostadsrättsrätter som säljes i Sverige. 

Se även:

Bostadsförsäljning
Försäljning av bostad
Försäljning av bostadsrätt
Försäljning av lägenhet
Sälja bostad
Sälja bostadsrätt
Sälja lägenhet
Mäklare