Sälja lägenhet

Som lägenhetsägare kan du sälja din lägenhet om du längre inte önskar att bo kvar.

Hitta en köpare när du ska sälja lägenhet

Sälja lägenhet - annonsering

Bostadsdeal är en sökmotor för bostäder som har många lägenhetssökande - däribland många som är intresserade av sälja lägenheter.

Upprätta en annons när du ska sälja din lägenhet på bostadsdeal.se - klicka här.

Kontrakt när man ska sälja lägenhet

När du ska sälja din lägenhet det bäst att bekräfta vad som blir sagt muntligt mellan säljaren och köparen på skrift. Ta gärna hjälp av en mäklare vid kontraktskrivning. 

När du ska sälja din lägenhet kan din köpare kräva ett skriftligt kontrakt. Kontraktet vid sälja lägenheten ska innehålla uppgifter om bl.a. antal kvadratmeter, köpesumma, betalningsvillkor, el- vatten och värme-förbrukning, husets skick vid inflyttning samt avtal om renovering vid utflyttning, eventuella husregler kring husdjur, rökning osv.

Information för köpare när man ska sälja lägenhet

Som köpare vid en försäljning av en lägenhet är det flera saker som är viktigt att tänka på. För det första är det viktigt att se till att du har ekonomin i ordning som köpare vid en försäljning av en lägenhet, som bland annat lånelöfte hos banken. Vidare är det viktigt som köpare vid en försäljning av en lägenhet att se till att lägenheten är besiktigad och att alla eventuella skador som kan uppstå är klarlagda. Sedan är det viktigt att komma överens om ett lämpligt tillträdesdatum tillsammans med säljaren. 

Letar du efter en lägenhet för försäljning? Klicka här för att få en översikt över alla lägenheter som säljes i Sverige. 

Se även:

Bostadsförsäljning
Försäljning av bostad
Försäljning av bostadsrätt
Försäljning av lägenhet
Sälja bostad
Sälja bostadsrätt
Sälja lägenhet
Mäklare