Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Gärdet/Djurgården, Rindögatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1770717
  • Bostadsrätt
  • 34 m2
  • 2
  • 3 350 000 kronor
  • 1 936 Kronor

34 m2 bostadsrätt till salu i Stockholm Gärdet/Djurgården

Interiör
Näst högst upp i ett av Rindögatans mest klassiska och funktionalistiska hus signerat Sture Frölén återfinns denna ljusa, generösa och väldisponerade lägenhet med platsbyggda snickerier, balkong och grönskande utsikt från stora fönsterpartier. Här ges moderna ytskikt där bevarade attribut från byggnadsåret naturligt kombineras med vacker fiskbensparkett och snickerier som elementskydd.
Avhängningsvänlig hall välkomnar med en inre del för garderob och förvaring där praktiskt klinker beklär golv. Vidare leds du in till generöst sällskapsrum med behandlad fiskbensparkett och fantastiskt ljusinsläpp från stort fönsterparti och glasad balkongdörr där det ges en vacker fönsterbänk av sten med bevarade beslag och platsbyggt elementskydd som ramar in väl. Rummet ger yta för tilltagen soffgrupp med tillhörande möblemang och rymlig matplats för 4-6 personer. Från sällskapsrummet når du balkong som vetter åt öst för trivsam morgon- och förmiddagssol med grönskande utsikt där det även ges plats för utemöblemang. Rogivande sovrum med plats för stor säng och annat önskvärt möblemang är beläget i fil med stort fönster som även det vetter mot öst för fin morgonsol med samma bänkskiva av sten och bevarade beslag.
Från hall nås det ljusa köket med stort ljusinsläpp som går i vit färgskala med lantlig men samtidigt modern karaktär från luckor med svarta beslag, vitt bistrokakel på vägg och passande bänkskiva i gråsvart kulör samt grått klinker på golv. God förvarings- och arbetsyta ges från såväl över som underskåp med rymlig köksbänk på båda sidor. Maskinellt utrustat med gasspis/ugn, diskmaskin, integrerad mikrovågsugn samt kyl/frys. Badrum är beläget i hall med stora vita kakelplattor på vägg för modernt intryck med grått klinker på golv. Rymlig duschyta i hörn med duschvägg i frostat glas. Handfat med kommod i mörkt träslag och spegelskåp, WC-stol, handdukstork i kromat utförande samt infällda spotlights i tak.
Här bor du i ett av Gärdets mest klassiska och vackra funktionalistiska hus ritat av Sture Frölén och uppfört 1938. Huset har en mängd bevarade attribut såväl interiört som exteriört med magnifikt trapphus för den som vill uppleva 30-talets arkitektoniska storhetstid på riktigt. Lugna Rindögatan löper från Erik Dahlbergsgatan upp till höjden på Furusundsgatan där man även når Ladugårdsgärdet, kungliga Djurgården och Tessinparken på kort promenadavstånd om man viker av på mitten. Fortsätter man Tessinparken ned återfinns välsorterade Fältöversten och Karlaplan som håller varje Gärdets- och Östermalmsbo väldigt kärt.

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info...