Rapportera

Bostadsrätt till salu, Stockholm Vasastaden, Dalagatan

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1583320
  • Bostadsrätt
  • 129 m2
  • 5
  • 13 550 000 kronor
  • 6 582 Kronor

129 m2 bostadsrätt till salu i Stockholm Vasastaden

Interiör
Länk till drönarfilm; https://vimeo.com/352916657
Totalyta 163 kvm! I navet av Vasastan på attraktiva Dalagatan alldeles invid Vasaparken ges här chans till denna unika våning i vindsetage med takterrass i västerläge och inspiration från New York. Våningen har genomgående renoverats med varsam hand innehållande påkostad, platsbyggd interiör av lokalt snickeri på Värmdö i kök som förvaring och badrum men som även rymmer klassiska attribut med generös takhöjd och vackert golv. På nedervåning finner du välkomnande och rymlig hall med inre del där platsbyggt avhängning- och förvaringsmöjlighet ges med sittbänk i gråskalig kulör och stenskiva i marmor samt gästtoalett. Vidare leds du in första sällskapsdelen med ljusinsläpp från fönster som vetter mot innergård där plats ges för stor soffgrupp. Master bedroom är beläget invid, avskilt från övriga delar av våningen som också vetter mot gården. Här finns platsbyggd, belyst garderob med ekstomme, vackra mässingsdetaljer och klarglas målad i kulören ”British Racing Green” som ger karaktär och känslan av klassisk herrkonfektionsbutik. Stor dubbelsäng med tillhörande möblemang ges här. I fil till sällskapsdel når du genom vackra massiva dubbeldörrar till våningens andra charmiga sovrum med stort fönster mot gård.
Från trapp i sällskapsdel som går i grön kulör med vackra trappsteg i trä når du ovanvåningen. Här ges ett genomgående magnifikt parkettgolv, vackra bevarade takstolar och infällda spotlights i tak. Platsbyggt kök från Lindahls snickeri i öppen planlösning till sällskapsdel och matplats med utgång till takterrass. Fint ljusinsläpp ges här från fönster och takfönster med vackra bevarade takstolar och infällda spotlights i tak. Köket går i gråskalig kulör med vackra beslag i mässing där rymlig arbets- och förvaringsyta ges samt en centalt placerad köksö med bardel för utökad arbetsyta och socialt umgänge. Stenskiva av marmor beklär hela diskbänken samt vägg och enhetlig mässing på köksö. Fullt maskinellt utrustat med påkostad spis från Bertazzoni och passade fläkt med stor kåpa ovanför, kyl, frys och stor vinkyl från SMEG samt diskmaskin. Köksön har separat ho för att fylla med is, kylda drycker, skaldjur och dylikt. Sällskapsdelen ger yta för soffgrupp och fåtöljer samt matplats åt 6-8 personer. Terrassen är på cirka 9 kvm vetter i västerläge för utmärkt kvällssol men även under stora delar av dagen under sommartid. Badrum är beläget invid trapp med glasade väggar som består av ett s.k. aktivt insynsskydd vilket gör att när strömmen slås på tonas glaset vilket förhindrar insyn. Här finns platsbyggd interiör i samma enhetliga utförande som kök och hall med två kombinerade tvättmaskiner samt torktumlare. Här ges både badkar med fönster och utsikt mot terrass samt rymlig duschyta med takdusch och blandare i kromat utförande. WC, handfat, infällda spotlights samt golvvärme. Våningens tredje sovrum återfinns även det i anslutning till trapp, rogivande med fönster mot gård och plats för stor säng samt garderob.
Dalagatan sträcker sig genom Vasastans trevligaste kvarter och lämnar sällan någon besviken och där Astrid Lindgren fått idéer till många av sina välkända berättelser. Två av Stockholms mest anrika och klassiska krogar Wasahof och Tennstopet har sedan 1800-talets andra hälft huserat och givit Stockholmarna gastronomiska upplevelser av både husmanskost och skaldjur och som än idag har en relativt orörd interiör. Nyöppnade ostron med tillhörande champagne eller isterband kommer lättsamt bli en del av din vardag om så önskas. Vasaparken är en central och grönskande samlingsplats för både motion och umgänge där du under vinterhalvåret kan uppleva skridskoåkning fram till sent på kvällen eller en picknick under ljumna sensommarkvällar.

Denna bostad ligger i Stockholm - klicka här för mer info...