Lägenheter att hyra i Uppsala

Du har sökt efter Lägenheter som uthyres i följande postnummer: Uppsala
Specificera sökning
Lägg till fler städer
HYRA OCH/ELLER KÖPA
STORLEK
m2
-
m2
Typ av bostad
Max hyra
kr.
Hyresperiod
Max pris
kr.
Visa bytesbostäder
Visa på karta
Lägenheter uthyres i Uppsala

Lägenhet på Vindhemsgatan, Uppsala

Lägenhet 1,5 rum i Luthagen Uppsala: Trevligt 1,5 rums lägenhet uthyres omgående. F.n delvis möblerad. Fin trädgård. 30-tals hus, högt i tak.Tom aug 2019, ev med förlängning
  • 9 000 kr.
  • 45 m2
Söker du ny hyresbostad? Tryck här och hitta en hyresbostad!
Denna bostad har inget foto
Inte ett foto av den aktuella bostaden - klicka dig vidare för att se bilder

Lägenhet i Uppsala

74 m2 lägenhet uthyres i Uppsala, Storvreta
  • 8 661 kr.
  • 74 m2
Lägenheter uthyres i Uppsala

Lägenhet i Uppsala

48 m2 lägenhet uthyres i Uppsala
  • 9 000 kr.
  • 48 m2
Denna bostad har inget foto
Inte ett foto av den aktuella bostaden - klicka dig vidare för att se bilder

Lägenhet i Uppsala

82 m2 lägenhet uthyres i Uppsala, Storvreta
  • 13 800 kr.
  • 82 m2
Hitta lediga hyresbostäder i Uppsala på Bostadsdeal.se

Hyresrätter i Uppsala. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - i Uppsala.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en befolkning på strax över 150 000 invånare. Staden, där den ligger idag, grundades år 1286 och är därmed bland landets äldsta. Universitetet upprättades redan år 1477 vilket innebär att det är två år äldre än Köpenhamns universitet och därför Nordens äldsta. Under 1600-talet revs många hus och gator då staden istället skulle organiseras i rutnät med raka gator – en stil som idag är karakteristisk för staden.

Staden kallades tidigare Östra Aros medan Uppsala var bemäningen på en stad cirka fem kilometer norr om den nuvarande platsen. Anledningen till namnbytet var att ärkebiskopsätet flyttades vilket ledde till att namnet följde med. Efter flytten av ärkebiskopsätet påbörjades byggandet av en ny domkyrka som kom att stå klar år 1435 och är med sina 119 meter höga kyrkotorn Nordens största katedral. Under samma period upprättades Uppsala universitet som idag har uppemot 44 000 studenter och är rankat bland världens 100 bästa. Universitet är mycket anrikt och kan stoltsera med att kopplas samman med bland annat Carl von Linné, Anders Celsius och Dag Hammarsköld. Bara ett stenkast från universitetets huvudbyggnad ligger Botaniska trädgården som anlades år 1664 därmed är Sveriges äldsta. Uppsala har en rik historia och tros ha varit en betydelsefull plats för makthavare redan under tiden det benämndes som Östra Aros. Till stöd för detta är att flera tecken pekar på att området var asatrons centrum innan Sverige blev kristet. Mycket av stadens historia lever kvar än idag och kan upplevas inte minst på Uppsala slott som stått i centrum för flertalet stora händelser i svensk historia. Bland annat var det på detta slott Sturemorden samt drottning Kristinas abdikering ägde rum.