Vad är bostadsdeal?

Bostadsdeal.se är en sökmotorer för bostäder i Sverige. På Bostadsdeal.se kan du söka bland nästan alla lediga bostäder i Sverige.

Visionen med Bostadsdeal.se är att demokratisera svenskarnas tillgång till vetskap om bostadsmarknaden, så att alla får tillgång till all vetskap med detsamma och därmed får lika möjligheter att agera på bostadsmarknaden. Vi vill bland annat bekämpa dem som t.ex. erbjuder hyresbostäder i det dolda.

Hur fungerar Bostadsdeal?

 • Bostadsdeal samlar in nästan alla bostäder på marknaden och ger registrerade bostadssökande besked så snart det kommer en ny bostad på marknaden som passar ens önskemål.
 • Bostadsdeal samlar in nästan alla bostadssökande på marknaden och ger hyresvärdar/säljare på Bostadsdeal besked när det kommer en ny bostadssökande på marknaden.
 • Därmed får Bostadsdeals användare lika stor vetskap och därmed lika möjlighet för att reagera på ny kunskap om bostadsmarknaden.


Vad gör Bostadsdeal för att samla in vetskap om lediga bostäder?

 • Bostäderna läggs antingen upp direkt av hyresvärden/säljaren på Bostadsdeal.se
 • Eller ber hyresvärden/säljaren oss om att crawla deras bostäder så de marknadsförs på Bostadsdeal.se
 • Därutöver screenar Bostadsdeals intelligenta robotar nätet efter lediga bostäder. Här tas bostäder från källor som uppfattas som lödiga, dvs. där bostäderna är uppdaterade.


Vad gör Bostadsdeal för att säkra att bostäderna är så uppdaterade och äkta som möjligt?

Det är inte möjligt att säkra att alla bostadsannonser är 100 procent uppdaterade, då man inte kan uppdatera i den sekund som ett hyres- eller köpeskontrakt ingås. Bostadsdeal gör dock sitt yttersta för att säkra att annonserna är så äkta och så uppdaterade som möjligt, häribland:

 • Data på alla nya upprättade bostadsannonser kontrolleras manuellt av vår administration efter fel eller data som kan indikera bedrägeri. Tryck här om du vill läsa om hur vi kvalitetskontrollerar våra bostadsannonser.
 • Våra intelligenta robotar läser av nätet 7 gånger dagligen för att hitta nya annonser och uppdatera redan existerande annonser. Våra robotar kollar konkret de hemsidor där informationen hämtas för ändringar, som då förs in på Bostadsdeal.se.
 • Om en av våra användare trots detta hittar en annons som inte är uppdaterad och skickar in en anmälan till Bostadsdeal, får de en sju dagars gratis tillgång som Guldanvändare för besväret.

Bostadsdeal.se gör sitt yttersta för att kvalitetskontrollera nya annonser genom att kontrollera viss data om objektet och genom att hålla utkik efter särskilda mönster. Då bedragare är professionella och ständigt förnyar och förbättrar sina strategier och tillvägagångssätt kan vi aldrig garantera att en falsk annons inte kommer genom vårt filter. Det är alltid den enskilda användarens ansvar att undgå att bli utsatt för bedrägeri. För att minska risken att bli utsatt för bedrägeri kan du ta hjälp av riktlinjerna på vår infosida www.hyrasakert.se.


Vad gör Bostadsdeal för användarnas säkerhet och nöjdhet?

 • Om en användare uppgraderar till Guldanvändare och därefter inte är nöjd med produkten har Bostadsdeal en generell nöjdhetsgaranti.
 • Bostadsdeal är väldigt proaktiva i förhållande till att informera offentligheten och våra användare om de faror som lurar när man är bostadssökande. Exempelvis har Bostadsdeal utvecklat en hel informationsida, Hyrasäkert.se , om risken för att bli bedragen av internationella IT-kriminella.

Om du har en input eller fråga så skriv till support@bostadsdeal.se .