Rapportera

Villa till salu, Sundsvall, Stöde, Logården

Bild tillhandahålls av Google Street View och kan vara oprecis:
  • 1696862
  • Villa
  • 600 m2
  • 9 130 m2
  • 23
  • 495 000 kronor
Få ytterligare info om bostaden!
Du måste upprätta en användarprofil innan knappen fungerar. Bostadsdeal.se är en sökmotor... Läs mer...
Carlsson Ring Fastighetsmäklare
Carlsson Ring Fastighetsmäklare
Telefon: 018-10 20 30
fastigheter@carlssonring.se

600 m2 villa till salu i Sundsvall, Stöde

Före detta barnhemmet och äldreboendet i Stöde utanför Sundsvall är nu till salu. Förverkliga ett drömprojekt på makalöst bra läge! Den ca 600 kvm stora byggnaden lämnar ingen oberörd, här har man 23 stycken rum, punschveranda på övre plan och ett bageri i källaren. Byggnaden är i mycket eftersatt skick och behöver omfattande renovering då taket under många år varit otätt. På fastigheten finns även en stor ladugård i vinkel innehållande gamla djurstallar, loge m.m. samt en bagarstuga med bevarad charm.

Man började projektera på Logården under slutet av 1800-talet och det stod färdigt under tidigt 1900-tal. Från början bedrev man barnhem och senare ålderdomshem. Under 1950-talet gjordes en omfattande renovering av hela byggnaden. Gamla tidningsreportage finns att tillgå från denna tid, som vittnar om hur de boende på Logården firar färdigställandet av renoveringarna. Under denna tid bedrevs aktivt jord- och skogsbruk på Logården då gården var självförsörjande och man anställde ansvarig för såväl kött- och mjölkproduktion som skogsarbete.

Fastigheten är belägen ca 35 km väster om Sundsvall, längst med europaväg E14. Norra europas nordligaste pilgrimsled finner man utanför dörren och utsikten har man mot Sveriges geografiska mittpunkt.

Nuvarande ägare har bedrivit kursverksamhet med gäster från hela världen. Med såväl kurser i egen regi som inbjudna internationella gästlärare har de skapat en konstnärs- och författarkoloni. En plats för inspiration, rekreation och kreativitet.

Denna bostad ligger i Sundsvall - klicka här för mer info...