Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
Vis på kart

Hyresbostäder i Göteborg Örgryte-Härlanda

Du har sökt efter bostäder till 0 m2 som uthyres i Göteborg Örgryte-Härlanda.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter bostäder till 0 m2 som uthyres i Göteborg Örgryte-Härlanda.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter

Hyresrätter i Göteborg Örgryte-Härlanda. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - i Göteborg Örgryte-Härlanda.

Örgryte-Härlanda är en sammanslagning av de tidigare separata stadsdelsnämnderna Örgryte och Härlanda. Stadsdelen, som ligger i Göteborgs östra delar, står som hem för lite mer än 10 procent av stadens totala befolkning. Örgryte-Härlanda, som endast ligger ett stenkast från Göteborgs centrum, har kommit att bli ett populärt bostadsområde bland många Göteborgare.

[tosmaster-bysideheadline]

Örgryte-Härlanda slogs samman till en gemensam stadsdel i 2011, innan dess var det alltså två separata stadsdelar bland de totalt dåvarande 21 stadsdelarna i Göteborg. Både Örgryte och Härlanda ligger strax öster om stadens mest centrala delar och angränsar till såväl Korsvägen, Liseberg och Svenska mässan. I Örgryte-Härlanda finner man många gamla landshövdingshus och många små bagerier och caféer. Här finns det gott om kultur, där det gamla fängelset har gjorts om till ett centra för kultur och events. Medans Örgryte främst förknippas med sina fina kvarter och med fotbollslaget Örgryte IF förknippas Härlanda ofta med den populära badsjön Härlanda tjärn. Just Härlanda har även en lång historia som åtminstone sträcker sig hela väven tillbaka till 1100-talet, som Härlanda kyrkoruin dateras till. Även Örgrytes historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och har anor redan från medeltiden. 1922 förenades socknen med Göteborg och Örgryte blev istället en stadsdel. Örgryte-Härlanda ligger inte långt ifrån stadens mest centrala delar och nås enkelt med offentliga tansporter. Flertalet spårvagns- och busslinjer kör genom området och förstärker bilden av området som ett populärt bostadsområde nära till stan. Här finns även det bland Göteborgarna populära området Delsjön som är ett naturområde i utkanten av Örgryte-Härlanda och lockar många motionsutövare året runt. På sommaren är Delsjön dessutom en populär utflykt bland badsugna Göteborgare.

[tosmaster-bysideinfo]