Ändra sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Vis på kart

Lägenheter att hyra i Örebro

Du har sökt efter Lägenheter som uthyres i Örebro. Mer info om lägenheter att hyra i Örebro
Du har sökt efter Lägenheter som uthyres i Örebro. Mer info om lägenheter att hyra i Örebro

Hitta lediga lägenheter som uthyres i Örebro. Söker du lägenhet som uthyres i Örebro, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Örebro än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Vid Hjälmarens västra strand hittar du Örebro – Sveriges sjätte största stad. Här erbjuds invånarna ett rikt och brett kulturutbud, med alltifrån sport till teater, musik och historiska platser. Mitt i stadskärnan ligger Örebro Slott, som är stadens främsta trofé.


Värt att veta när du söker lägenhet i Örebro

Örebro grundades under 1200-talet, där Svartån var som grundast vilket gjorde att man kunde vada över ån och därmed gjorde läget strategiskt. Många viktiga vägar och transportleder gick genom staden – däribland landsvägen till dagens Trondheim och den viktiga Eriksgatan som sträckte sig ända från Uppland ner till Södra Svealand. Då det var en viktig knutpunkt med viktig genomfart ville makthavare ha kontroll över staden. Med anledning av detta byggdes en fästning mitt i staden, där Örebro slott idag ligger. Än idag utmärker sig staden för sitt strategiska läge som en handels- och logistiksstad.
Under 1400-talet styrde Danmark Sverige, och de olika landskapen stydes av fogdar, vilket med andra ord var svenskar som krigade för danskarna. Det var långt ifrån alla svenskar som stöttade detta, och en av dem som ogillade det mest var Engelbrekt Engelbrektsson. År 1434 erövrade han borgen i Örebro, vilket ledde till att befrielse från danskarna.
Ett sekel senare, under 1500-talet, växte Örebro till handelsstad. I regionen hade staden ensamrätt på järnhandel, vilket gjorde att staden hade möjlighet att växa. Dock var invånarantalet vid denna tidspunkt endast 600 personer.
Under första halvan av 1900-talet var Örebro känd som skostaden, detta på grund av den tidigare produktionen av skor där, med ett stort antal skofabriker. Under mitten av 50-talet gjordes ett försök att profiliera om staden då man gjorde upp en tävling där bästa smeknamn på staden vann förstapriset på 15 kronor. Det enda villkoret var att Wadköping och Skostaden inte fick användas. Bidraget som vann var Tröstlösa, påkommet av fru A. Groetze. Hon vann dessutom tredjepriset på fem kronor med sitt förslag Getingbo


Hitta lägenhet att hyra i Örebro

Letar du efter lägenhet att hyra i Örebro? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste lediga lägenheter som uthyres, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer nya lägenheter att hyra i Örebro som passar dig. Du kan se alla de aktuella lägenhet att hyra i Örebro på listan här.

Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av lägenhet att hyra i Örebro, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek och pris amt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya lägenhet att hyra i Örebro

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste lägenhet att hyra i Örebro. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya lägenhet att hyra i Örebro som matchar dina sökkriterier.


Vilka typer av bostäder finns i Örebro?

I Örebro hittar du hyresbostäder, bostadsrätter och ägarbostäder. Du kan välja mellan lägenheter, rum eller hus att hyra eller sälja. Klicka för att se alla bostäder i Örebro.

Kan jag söka efter bostäder i Örebro baserat på storlek och pris?

Jo det kan du. På vår söksida för Örebro kan du filtrera din sökning efter storlek, pris, område etc.

Hur hittar jag snabbt en bostad i Örebro?

Vi rekommenderar att du skapar en sökagent så att du omedelbart meddelas om nya bostäder i Örebro .

Hur mycket kostar en bostad i Örebro?

Priset på en bostad i Örebro beror på storlek, pris och plats. Klicka här för att se priser för specifika bostäder i Örebro.