Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
kr.
Vis på kart

Bostäder i Jönköping

Du har sökt efter bostäder till 0 m2 i Jönköping.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter bostäder till 0 m2 i Jönköping.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter

[tosmaster-bysideheadline]

Läget har alltid spelat en otroligt stor roll för Jönköping – beläget vid vägknuten mellan tre landskap har gjort staden till en handelsplats. På medeltiden gick staden under namnet ’Junakøpung’, och låg då i det som idag kallas västra stadsdelen.
Under 1500-talet blev Jönköping en viktig gränspostering mot Danmark, och staden var flera gånger i frontlinjen vid krigen mellan Sverige och Danmark som var vanliga under denna tid. Under 1560-talet brändes och plundrades staden av danskarna, och drygt 45 år senare var det dags igen. Efter det andra angreppet bestämde den svenska kungen, Gustav II Adolf, att Jönköping istället skulle återuppbyggas på öster, med anledningen att det förväntades bli lättare att försvara staden då. Under 1800-talet genomgick staden en förändring och förvandlades snabbt till en fabriksstad, samtidigt som befolkningen ökade kraftigt under bara 20 år.
Läget spelar fortfarande en stor roll för staden, med E4:an som går genom staden och snabbt tar människor både från och till staden. Att det är populärt att bo i Jönköping är det inget snack om. Det är trots allt Sveriges nioende största stad. Till tätorten räknas också populära Huskvarna och Norrahammar, som tidigare var egna tätorter, men som sedan 60- och 70-talet växt samman allt mer.

[tosmaster-bysideinfo]