Kontakta Bostadsdeal.se

Då vi har många tusen användare varje dag, har vi dessvärre inte längre möjlighet att ge generell betjäning över telefon. 

Om du vill ha snabb och personlig betjäning ska du därför skriva till oss på support@bostadsdeal.se. Därefter vänder vi snabbt tillbaka via mail eller telefon.

OBS! Du är även välkommen att lyssna på vår informationstelefon på 08-52 50 38 38 och/eller hitta svar på dina frågor nedan.


1. Vad är Bostadsdeal.se?
Bostadsdeal.se är en sökmotor för lediga bostäder i Sverige, på samma sätt som Google, Bing och Yahoo fungerar. Hos Bostadsdeal.se är missionen att skapa en översikt av alla lediga bostäder på marknaden, för att ge bostadssökande en samlad överblick över vilka bostäder som är lediga på marknaden just nu. Därmed kan bostadssökande spara stora mängder tid när de letar efter en ny bostad.

2. Hur samlar Bostadsdeal.se innehåll till sökmotorn?
Bostäderna i Bostadsdeals sökmotor stammar från två kanaler. Antingen upprättar hyresvärdarna eller säljande bostäderna direkt hos oss. Alternativt så crawlar eller screenar Bostadsdeals intelligenta robotar internet efter lediga bostäder, precis på samma sätt som Google, Bing och Yahoo crawlar nätet för innehåll till deras sökmotorer. Om Bostadsdeals robotar hittar en ledig bostad på nätet som inte redan finns i sökresultatet, läggs ett fåtal rådata in i sökmotorn. Om bostadssökande vill veta mer om en sådan bostad, länkas bostadssökande vidare till den hemsida där bostaden ligger - precis som hos Google, Bing och Yahoo - på så sätt mottager bostandssökande trafik genom Bostadsdeal.se. Genom crawling lägger Bostadsdeal.se endast ut en liten mängd data utan copyright in i sin egen sökmotor, förutsatt att inget annat är avtalat.

3. Förmedlar Bostadsdeal.se direkt kontakt med hyresvärdarna/bostadsägarna?
Nej, det gör vi inte. Vi understryker att vi inte förmedlar kontakt mellan bostadssökande och hyresvärdarna. Vi understryker även att vi inte har något avtal med hyresvärdarna om att förmedla kontakt mellan hyresvärdarna och bostadssökande. Bostadsdeal.se är en sökmotor med målet att samla alla lediga bostäder på marknaden. Bostadsdeal.se länkar vidare till originalkällan, vilket gör att bostadssökande endast behöver leta på ett ställe. När användaren klickar på den blå knappen som finns på annonsen, skickas användaren vidare till hyresvärdens hemsida, varpå användaren själv får ta kontakt med hyresvärden.

4. Crawlar Bostadsdeal.se allmännyttiga bostadsbolag?
Om ett allmännyttigt bostadsbolag publicerar en ledig bostad i ett stängt medlemsforum, kan Bostadsdeal.se - och andra sökmotorer - inte crawla dessa bostäder och därmed kan inte Bostadsdeal.se integrera dem i sökresultaten. Om ett allmännyttigt bostadsbolag publicerar en ledig bostad på en sida som är tillgänglig för allmänheten, kan Bostadsdeal.se crawla dessa sidor på samma sätt som andra sökmotorer, exempelvis så som Google, Bing och Yahoo crawlar dessa sidor. För att ge bostadssökande en samlad överblick över lediga bostäder på marknaden, har Bostadsdeal.se valt att använda lediga bostäder som publiceras offentligt hos allmännyttiga bostadsbolag i sin databas, så länge ansökningstiden inte har överskridits. Bostadsdeal.se uppmärksammar att lediga bostäder från allmännyttiga bostadsbolag kan kräva väntelista. Bostadsdeal.se varnar därmed alla de bostadssökande som via bostadsdeal.se försöker få info om en bostad som ursprungligen kommer från en allmännyttig bostadssida. Bostadsdeal.se skriver tydligt i sökresultatet att bostaden har väntelista och Bostadsdeal uppmanar även om detta genom en pop-up med följande text: Vänligen bekräfta att du har läst annonstexten, och var uppmärksam på att det förekommer en bostadskö för denna bostad som kan vara lång. Det kan även kosta pengar att stå i bostadskön.

5. Kan det undgås att bli crawlad från Bostadsdeal.se?
Naturligtvis! Bostadsdeal crawlar inte sidor där ägaren till sidan ber om att inte bli crawlad. Det är en internationell standard - och på det sätt som internet fungerar - att en ägare av en sida skriver i sin source kod, om denna inte önskar att sökmotorer ska crawla sidan. Detta respekterar Bostadsdeal.se - på samma sätt som andra sökmotorer förhoppningsvis också gör.

6. Vilka fördelar ger Betalningsanvändare?
Många delar av vår service kan användas utan abonnemang. Exempelvis kan en bostadsannons upprättas eller en bostadssökar-annons. Om en uppgradering genomförs till Betalningsanvändare ges en rad fördelar. Ex. om det gäller en bostadssökande som är Betalningsanvändare så; 1.Bostadssökande får en framhävd bostadssökar-annons, vilket resulterar i att bostadssökande kan få flera förfrågningar från bostadsägare, 2. Bostadssökande får tillgång till det samlade aggregat av bostäder, d.v.s. alla delar av databasen, 3. Bostadssökande får snabbare besked om nya bostäder, som skickas via mail.

7. Hur fungerar abonnemanget hos Bostadsdeal.se?
Produkten Betalningsanvändare hos Bostadsdeal.se är i abonnemangsform. Abonnemanget har ingen bindningstid utöver den aktuella perioden. Abonnemanget löper en vecka åt gången tills användaren själv stoppar sitt abonnemang. Priset för ett abonnemang är mycket lägre i förhållande till att t.ex. placera en bostadssökar-annons i en tidning under samma period. Bostadsdeal.se kommunicerar tydligt gällande; 1. Produkten är i abonnemangsform, 2. Användaren ansvarar därmed själv över att stoppa sitt abonnemang när produkten inte längre är relevant, 3. Hur användaren går tillväga för att stoppa abonnemanget när användaren inte längre är i behov av det.

8. Hur behandlar Bostadsdeal.se missnöjda kunder?
Det är mycket viktigt för Bostadsdeal.se att ha nöjda kunder. Därför ser vi allvarligt på missnöjda kunder. Vi har exempelvis en nöjdhetsgaranti som vi kan erbjuda om användaren upplever- trots vår tydliga kommunikation - att användaren inte har förstått vår produkt gällande beställning av ett abonnemang, eller har glömt att stänga av sitt abonnemang. Med nöjdhetsgarantin kan användaren i nästan alla tillfällen få refunderat det belopp som önskas få refunderat. Bostadsdeal.se ligger mycket högt placerade i de nöjdhetsundersökningar som genomförs på våra användare. Du kan läsa mer om vår Nöjdhetsgaranti här.

9. Vad betyder nöjdhetsgaranti hos Bostadsdeal.se?
Om en användare är missnöjd med den produkt som användaren har köpt använder Bostadsdeal.se en nöjdhetsgaranti. Vid nästan alla tillfällen återbetalas det belopp som användaren är missnöjd med att ha betalat för. Det är även möjligt att genom nöjdhetsgarantin få en Betalningsanvändar-profil i samband med att användaren hittar ett fel i en annons. Du kan läsa mer om Nöjdhetsgaranti här.

10. Vilka bostäder finns på Bostadsdeal.se?
Alla typer av bostäder finns på Bostadsdeal - allt från bostäder med första- eller andrahandskontrakt till privat andrahandsuthyrning. Det finns även bostadsrätter, hus, radhus och tomter till salu på Bostadsdeal.se.

11. Vad gör jag om jag får fel bostäder eller bostadssökare skickat till min mail?
Klicka på fliken "Mina Sökagenter", som du kan se i menyn under "Din profil" när du är inloggad på Bostadsdeal.se. Här kan du precisera, ändra eller radera din sökagent som definierar vilka bostäder eller bostadssökande du får mail om. Om det i förväg redan finns en sökagent, kom då ihåg att radera den innan du upprättar en ny.

12. Jag har glömt mitt användarnamn/lösenord
Ditt användarnamn är alltid den e-postadress som du har registrerat dig med. Om du har glömt ditt lösenord, klicka då på "Glömt lösenord?" överst på Bostadsdeal.se, så skickar vi en inloggningslänk till dig via mail.

13. Måste jag betala för att använda Bostadsdeal.se?
Det är helt kostnadsfritt att registrera sig hos oss. Det går också att upprätta en sökagent som direkt ger besked när det kommer en ny bostad eller bostadssökande på marknaden. Utöver det kan du kontakta alla de hyresvärdar som friköpt sina annonser. Du kan dessutom upprätta en sökannons så att hyresvärdar och säljare kan se vad du är på jakt efter - och då kontakta dig om de har något som matchar det du söker. För hyresvärdar och säljare är det kostnadsfritt att lägga upp bostadsannonser. Det finns dock en rad fördelar med att bli Betalningsanvändare.

14. Är det säkert att betala på Bostadsdeal.se?
Betalning sker med en säker krypterad förbindelse via DIBS till din bank. Du kan betala med de flesta kontokort. Bostadsdeal har aldrig tillgång till dina kortuppgifter, och har därför inte tillgång till att se dina kortuppgifter vid något tillfälle.

15. Hur avregistrerar jag min profil?
Tryck på "Din profil" överst på Bostadsdeal.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken ”Dina uppgifter”. Nederst på denna sida kan du avregistrera din profil. Skicka ett mail till support@bostadsdeal.se om du behöver hjälp.

16. Hur stoppar jag mail med bostäder?
Tryck på "Din profil" överst på Bostadsdeal.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken "Mailinställningar" i menyn under "Din profil". Följ härefter den enkla vägledningen. Skicka ett mail till support@bostadsdeal.se om du behöver hjälp.

17. Var hittar jag en samlad överblick av mina fakturor?
Tryck på "Din profil" överst på Bostadsdeal.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken "Fakturor" i menyn under "Din profil". Här har vi samlat alla dina fakturor så att du enkelt kan få en samlad överblick. Om du vill ladda ner en faktura till din dator ska du trycka på 'Länk till faktura'. Högerklicka därefter och tryck på 'Spara som'. Skicka ett mail till support@bostadsdeal.se om du behöver hjälp.

18. Hur säger jag upp tillgången som Betalningsanvändare?
Abonnemanget som Betalningsanvändare kan sägas upp på sidan ”Tillgångsstatus” som ses när användaren är inloggad på sin profil. Tryck på länken ”Din profil” överst på Bostadsdeal.se, och tryck därefter på fliken ”Fakturor” i menyn under "Din profil". Därefter trycker du på knappen ”Tillgångsstatus” nederst på sidan, då kommer du till sidan där du kan slå på eller av abonnemanget som Betalningsanvändare. Skicka ett mail till support@bostadsdeal.se om du behöver hjälp.

19. Hur upprättar/redigerar jag en bostadsannons?
Tryck på "Din profil" överst på Bostadsdeal.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken "Mina annonser". Här kan du se en samlad översikt över alla dina annonser. Om du vill upprätta en annons ska du endast trycka på 'Upprätta ny annons' överst på sidan. Om du vill redigera en annons som du redan har upprättat ska du trycka på adressen på objektet. När du är färdig med att redigera annonsen ska du scrolla ner och trycka på 'Spara'. Skicka ett mail till support@bostadsdeal.se om du behöver hjälp.

20. Var hittar jag bostadsannonserna?
Du kan söka i vår stora databas med lediga bostäder här: https://www.bostadsdeal.se/avanceret.aspx

21. Hur hittar jag bostadssökande?
Du kan söka direkt i vår stora databas med bostadssökande här: https://www.bostadsdeal.se/search-tenant.aspx

22. Vad är verksamhetsadressen för Bostadsdeal.se?
Bostadsdeal.se: Rentbuyestate.com Sweden ApS, Mynstersvej, 1827 Frederiksberg C, Danmark