Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
kr.
Vis på kart

Bostäder i Västerås

Du har sökt efter bostäder i Västerås.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Värt att veta när du söker bostäder i Västerås
Du har sökt efter bostäder i Västerås.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Värt att veta när du söker bostäder i Västerås
Sortera efter


Värt att veta när du söker bostad till salu i Västerås

Västerås är en av Sveriges äldsta städer och firande oficiellt sitt 1000-årsjubileum 1990. År 1623 grundades landets äldsta gymnasium i staden av biskopen Johannes Rudbeckius. Det fanns sedan tidigare gymnasium i både Lund och Malmö men då Skåne, och därmed dessa städer, på den tiden tillhörde Danmark är det Rudbeckianska gymnasiet i Västerås Sveriges allra första. Rudbeckius var en förespråkare även för flickors skolgång, vilket var mycket ovanligt för tiden, och grundade år 1630 en flickskola i staden. Samma år upptäcktes landets första fall av pesten i Västerås och sjukdomen tog livet av en femtedel av stadens befolkning. Efter den stora stadsbranden år 1714 anlades en kungsträdgård med odlingar av diverse frukter och grödor. Idag är Västerås inom odling kanske mest känt för Västeråsgurkan som odlats sedan 1700-talet och exporterats till hela landet och stora delar av Europa. I de mest centrala delarna av Västerås har den medeltida stadsplanen och till viss del arkitekturen bevarats, men majoriteten av staden är präglad av återuppbyggnaden efter stadsbranden år 1714 där stora delar av staden ödelades. Både Västerås slott och domkyrkan förkroppsligar just detta genom att vara anrika byggnader från 1200-talet som flertalet gånger genom åren fått restaurerats och återuppbyggas efter förödande bränder.  


Hitta bostad i Västerås

Letar du efter bostad i Västerås? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste lägenheter och hus att hyre och till salu, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny bostad i Västerås som passar dig. Du kan se alla de aktuella lediga bostäderna  i Västerås - lägenheter, villor och radhus  - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av bostäder i Västerås,  så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek och pris, samt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya bostäder till salu i Västerås

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste bostäderna i Västerås. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya bostäder i Västerås som matchar dina sökkriterier.