Hyra bostad i Hammarbyhamnen

Hitta din nya hyresbostad eller hyresrätt på listan med bostäder att hyra i Hammarbyhamnen nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder och hyresrätter. Vill du hyra bostad i Hammarbyhamnen så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Hammarbyhamnen.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
147 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Hammarbyhamnen under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Hammarbyhamnen under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet bostäder att hyra i Hammarbyhamnen på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya bostäder i Hammarbyhamnen som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal bostäder i Hammarbyhamnen som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Hammarbyhamnen över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Hammarbyhamnen över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Hammarbyhamnen över tid.

Datum Alla bostäder att hyra Nya bostäder att hyra Uthyrda bostäder
29. februari 2024 132 4 3
28. februari 2024 131 5 10
27. februari 2024 136 3 2
26. februari 2024 135 5 6
25. februari 2024 136 4 8
24. februari 2024 140 6 4
23. februari 2024 138 6 3
22. februari 2024 135 5 3
21. februari 2024 133 6 0
20. februari 2024 127 8 8
19. februari 2024 127 0 2
18. februari 2024 129 3 3
17. februari 2024 129 7 3
16. februari 2024 125 2 4
15. februari 2024 127 5 3
14. februari 2024 125 2 4
13. februari 2024 127 7 12
12. februari 2024 134 6 4
11. februari 2024 132 3 4
10. februari 2024 133 3 0
9. februari 2024 130 4 5
8. februari 2024 131 6 2
7. februari 2024 127 2 3
6. februari 2024 128 7 7
5. februari 2024 128 2 4
4. februari 2024 131 3 2
3. februari 2024 130 8 5
2. februari 2024 127 11 8
1. februari 2024 124 5 2
31. januari 2024 121 2 5
30. januari 2024 124 4 0

Statistik över lediga bostäder att hyra i Hammarbyhamnen

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av bostäder att hyra i Hammarbyhamnen. Se också samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Hammarbyhamnen över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Hammarbyhamnen över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Hammarbyhamnen över tid.

Totalt
Antal lediga bostäder 149
Antal nya bostäder sedan igår 4
Antal uthyrda bostäder sedan igår 3
Lediga m2 totalt 7 041

Hyra bostad i Hammarbyhamnen

Att hitta en hyra bostad i Hammarbyhamnen kan vara en tidskrävande och ibland utmanande process. Börja med att definiera dina behov och önskemål. Undersök sedan marknaden för lediga hyresbostäder i Hammarbyhamnen, till exempel genom att söka på bostadsportaler som Bostadsdeal.se eller genom att kontakta fastighetsbolag, fastighetsförvaltare eller bostadsföreningar.

Du kan få bra idéer om hur du hittar och hyr din nya hyra bostad i Hammarbyhamnen via våra guider för att söka efter lägenhet att hyra, söka efter rum att hyra, söka efter hus att hyra och söka efter studentbostad.

Det finns många olika typer av hyra bostad, inklusive:

Lägenhet att hyra i Hammarbyhamnen

En lägenhet är en privatbostad i en flerfamiljshus. Det kan vara ett bra val att hyra en lägenhet om du vill bo nära staden, ha tillgång till kollektivtrafik och bo nära andra människor. Läs mer om lägenhet att hyra i Hammarbyhamnen genom att klicka på länken.

Hus att hyra i Hammarbyhamnen

Ett hus är en byggnad som fungerar som ett hem eller bostad för individer eller familjer, där invånaren har nyttjanderätt till den grund som byggnaden ligger på. Ett hus har vanligtvis en ansluten trädgård och andra utomhusområden som t.ex. en uppfart. Läs mer om hus att hyra i Hammarbyhamnen genom att klicka på länken.

Radhus att hyra i Hammarbyhamnen

Ett radhus är en typ av bostad där flera liknande eller identiska hus är byggda i en sammanhängande rad och delar sidoväggar med varandra. Läs mer om radhus att hyra i Hammarbyhamnen genom att klicka på länken.

Rum att hyra i Hammarbyhamnen

Ett rum att hyra är ett rum som hyrs ut – vanligtvis genom andrahandsuthyrning. Uthyrning av rum är ofta tidsbegränsat, och man brukar hyra ut ett rum för en kortare period, som kan vara från några dagar till flera månader. Läs mer om rum att hyra i Hammarbyhamnen genom att klicka på länken.

Studentbostad i Hammarbyhamnen

En studentbostad är en bostad som är lämplig som boende för studenter. Det är oftast ett rum - till exempel ett kollegierum - men det kan också vara en mindre lägenhet. Läs mer om studentbostad i Hammarbyhamnen genom att klicka på länken.

Hitta en billig hyra bostad i Hammarbyhamnen

Om du vill hitta en ekonomiskt överkomlig hyra bostad i Hammarbyhamnen är det viktigt att ha så många alternativ som möjligt att välja mellan. Det uppnår du genom att kontakta många olika hyresvärdar och boka visning av de olika tillgängliga bostäderna.

När du har mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag kan du försöka förhandla om priset genom att presentera ditt eget bud. Genom att hålla flera alternativ öppna och kontakta flera hyresvärdar ökar du chansen att hitta en hyresvärd som är villig att matcha ditt bud.

Det pris du kan förhandla fram beror mycket på tillgång och efterfrågan. Så genom att välja ett område med många lediga hyresbostäder kan du öka sannolikheten att hitta en hyra bostad till ett förmånligt pris.

Hitta en bostad att hyra i Hammarbyhamnen med rätt storlek och planlösning

När du söker en ny bostad att hyra i Hammarbyhamnen är det viktigt att du ser till att den kan tillgodose både dina nuvarande och framtida behov. Bostaden bör med andra ord vara tillräckligt rymlig för de dagliga aktiviteter du har nu, och för de planer du har för den närmaste framtiden.

Bostadens inredning och planlösning kan ha stor inverkan på om den kan möta dina behov. Du kan finna inspiration till hur du inreder din bostad genom dessa guider: Guide till inredning av lägenhet, guide till inredning av hus, samt guide till inredning av rum.

Flyttning till bostad att hyra i Hammarbyhamnen

När du har hittat din framtida bostad att hyra i Hammarbyhamnen, är nästa steg flytten. Här är det viktigt att flyttprocessen är välorganiserad och att du har fokus på alla aspekter av flytten.

Flyttning skiljer sig mycket, beroende på om du flyttar till ett rum eller en lägenhet, eller om du flyttar till ett hus. Vi har utarbetat dessa guider som kan hjälpa dig när du flyttar: Guide till flyttning i lägenhet, Guide till flyttning i hus och Guide till flyttning i rum.

Använd ditt sunda förnuft när du söker bostad att hyra i Hammarbyhamnen

När du hyr en bostad är det mycket viktigt att du kollar upp hyresvärden innan du överför pengar. Sök alltid juridisk hjälp för genomgång av ditt hyresavtal innan du skriver under. Få en visning av bostaden, kolla upp hyresvärdens bakgrund och få dokumentation på hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Viktigast av allt: Använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Vill du hyra ut en bostad i Hammarbyhamnen?

Om du har lediga bostäder att hyra ut i Hammarbyhamnen, kan du hitta din nya hyresgäst via Bostadsdeal.se, som är en av landets ledande online-plattformar för uthyrning av privata bostäder. Vi används av många uthyrare, inklusive fastighetsbolag, bostadsföreningar, fastighetsmäklare, administratörer m.m. för uthyrning av bostäder.

Bostadsdeal.se besöks varje dag av många hundra bostadssökande, som letar efter lediga bostäder att hyra – inklusive de som söker bostad att hyra i Hammarbyhamnen. När du annonserar dina lediga bostäder på Bostadsdeal.se exponeras de för en bred skara av hyresgäster, från studenter till barnfamiljer till seniorer.

Om du har en bostad att hyra ut i Hammarbyhamnen, kan du alltid skapa en annons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på support@bostadsdeal.se – vi är här för att assistera dig med goda råd och hjälp till upprättande av din bostadsannons.

Vi har skapat en guide som beskriver uthyrningsprocessen från A-Ö för dig: Hyr ut din bostad genom 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Hammarbyhamnen

Det finns två inlopp in till Hammarbyhamnen. Det ena är Danvikskanalen som mynnar ut vid Danvikstull i öster, och det andra är Hammarbyslussen som binder samman Hammarbysjön med årstaviken i väst. Området var länge karaktäriserat av stora industrier som huserade i hamnområdet, och det fanns länge endast ett fåtal bostäder i området. Förvandlingen från industriområde till bostadsområde kom igång först på 1990-talet, då många stora industrier flyttade från området på 1980-talet och rivningskontrakt erbjöds till mindre företag. Det ledde till bristande underhåll av området, vilket i sin tur ledde till en naturlig övergång till att förvalta området annorlunda. I utformandet av de första planerna för bostadsområden i södra Hammarbyhamnen hämtade man inspiration från Berlin och ganska snart började området bebyggas med ett stort antal bostäder. Inflyttningen till området kom igång på allvar först tidigt 2000-tal och har sedan dess lockat många Stockholmare till området, som idag är ett av de populärare bostadsområdena i huvudstaden. I Norra hammarbyhamnen, som ligger på Södermalm, kom dock förvandligen till bostadsområde igång lite tidigare. Här skedde de första inflyttningarna på 1980-talet och man kan än idag se spår av den forna industritiden i de järnvägsspår som, trots att de inte använts på många år, lämnats kvar i området. Den geografiskt uppdelade Hammarbyhamnen binds idag ihop av färjor som kör över Hammarbysjön, och i framtiden planeras även tunnelbanan att byggas ut hit.

Hyresrätter i Hammarbyhamnen. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - i Hammarbyhamnen.

Det som en gång i tiden – precis som områdets namn Hammarbyhamnen vittnar om – var plats för en av Stockholms mest centrala hamnverksamheter har sakterligen byggts om till minskad hamnverksamhet och istället blivit ett av huvudstadens mest eftertraktade bostadsområden.