Hitta bostadssökande som söker bostad i Tyresö

Vill du hyra ut eller sälja din bostad?Hyra/salu
Hur stor är din bostad?Storlek

Vanliga frågor

Du kan som hyresvärd hyra ut alla typer av bostäder - både i förstahand och andrahand. Hos oss kan du både hyra ut privat bostad och andra typer av bostäder i Tyresö. Vi gör det enkelt för dig med din bostadsuthyrning.

Guide: Hyra ut bostad i Tyresö

När man ska hyra ut hyresbostad i Tyresö ska man både som privat hyresvärd eller fastighetsbolag vara uppmärksam på att göra det i en väldigt strukturerad process. På så vis säkrar man sig att man får en ordentlig hyresgäst och får den optimala hyresintäkten samtidigt som allt det juridiska är i sin ordning.

Vi har gjort denna guide om bostadsuthyrning och uthyrning av bostäder, däribland när man ska hyra ut lägenhet i Tyresö, hyra ut rum i Tyresö, hyra ut privat bostad i Tyresö, hyra ut villa i Tyresö, hyra ut hus i Tyresö.

1. Gör en profil av den hyresgäst du vill ha

Det är en bra idé att börja med att göra en profil av den hyresgäst som du kan tänka dig att hyra ut hyresbostaden till. Ska det t.ex. vara en person eller till en familj?

2. Beskriv din hyresbostad och uthyrningsregler

När du har koll på vilken typ av hyresgäst du gärna vill ha är nästa naturliga steg att du beskriver din bostad i en annons med beskrivning, data, hyra osv. I samband med detta ska du bestämma dig för om du vill hyra ut med tidsbegränsning eller under en obegränsad tid.

När det gäller prissättning av hyran är det viktigt att du är uppmärksam på att det finns regler och lagar kring vad som är en skälig hyra.

3. Marknadsföring av hyresbostaden

Nu är du redo att marknadsföra hyresbostaden. Du kan som tur är göra det gratis på Bostadsdeal.se, som är en av Sveriges största portaler för hyresbostäder. Du kan upprätta en annons på Bostadsdeal.se här direkt.

Du kan också välja att ta direktkontakt med de hyresgäster som söker hyresbostäder via databasen med bostadssökande på Bostadsdeal.se.

4. Undersök hyresgästen grundligt innan du skriver på kontraktet

Det är viktigt att du inte bara skriver under ett kontakt med första bästa hyresgäst. Det kan nämligen finnas många negativa konsekvenser med att hyra ut till fel hyresgäst, däribland att hyresbostaden inte behandlas okej eller att du inte får in hyran i perioder. Du kan t.ex. undersöka om hyresgästen har betalningsanmärkningar.

5. Få gjort ett korrekt hyreskontrakt hos en professionell

När du har hittat en hyresgäst som du vill hyra ut till är det viktigt att du får gjort ett korrekt hyreskontrakt hos en professionell, t.ex. en jurist. På så sätt är ni båda säkrade, och det kan inte uppstå missförstånd i samband med hyresperioden.

Ett hyreskontrakt ska bl.a. innehålla information om följande:

 • Uppgifter om hyresgäst och hyresvärd
 • Uppgifter om bostaden
 • Användning (at bostaden endast får användas till bostad)
 • Vad hyran är
 • Hyresperiod
 • Uppsägningstid
 • Evt. förskottshyra
 • Evt. deposition
 • Evt. regler kring städning
 • Regler kring husdjur
 • Regler kring rökning
 • Vilka andra omkostnader som finns (t.ex. värme, el, internet)
 • Om bostaden får hyras ut i andrahand

Det är en bra idé att ha en uppsägningstid på 3 månader, så du har möjlighet att hitta en ny hyresgäst om bostaden sägs upp.

Hyran ska vara i nivå med de gällande reglerna kring vad som är en skälig hyra. Hyran får inte vara högre än det som anses vara en skälig hyra enligt hyreslagen.

6. Skriv under hyreskontraktet

Det är viktigt att hyreskontraktet skrivs under så båda parter har varsin kopia av kontraktet.

7. Gör en rapport vid inflyttningen

Det är en bra id+e att göra en rapport vid inflyttningen. Rapporten beskriver hyresbostadens skick när hyresperioden ingås. Därmed är det lättare att värdera vad bostadens skick är i när hyresgästen en dag flyttar ut. Rapporten ska skrivas under av både hyresgäst och hyresvärd.

Uthyrning Tyresö

När man ska hyra ut bostäder i Tyresö är det viktigt att man rä uppmärksam på vilken hyra man kan ta i Tyresö. Man kan kolla upp vad hyresgäster normalt betalar i hyra till hyresvärdar i Tyresö och samtidigt vara uppmärksam på andra hyresregler.

Privat uthyrning Tyresö

Om man som privat hyr ut sin hyresbostad i Tyresö är det extremt viktigt att man är uppmärksam på att få hjälp med att göra ett optimalt hyreskontrakt, t.ex. av en jurist. Om man har skrivit under ett dåligt hyreskontrakt kan det vara väldigt svårt att komma ur det igen.

Privat uthyrning av hyresbostad i Tyresö

Man kan som privat hyra ut bostäder av alla typer i Tyresö, men man ska komma ihåg att hyra ut utifrån en professionell process. Du kan se en guide i hur du bäst hyr ut ovan.

Hyra ut hyresbostad i Tyresö

När du hyr ut din hyresbostad i Tyresö ska du vara uppmärksam på att en av de snabbaste sätten att hitta en hyresgäst på är att söka direkt i databasen med bostadssökande här.