Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra hus i Göteborg

Hitta ditt nya hus att hyra i Göteborg på listan med hyreshus nedan. Vi har samlat nästan alla lediga hus att hyra i Göteborg, så om du söker villa, radhus eller hus som uthyres i Göteborg har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra hus i Göteborg.

Upprätta en sökagent för hus att hyra i Göteborg

162 bostäder hittade
Vis på kart Vis som liste
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Statistik över utvecklingen av lediga hus att hyra i Göteborg under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga hus att hyra i Göteborg under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet hus att hyra i Göteborg på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya hus i Göteborg som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal hus i Göteborg som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hus i Göteborg över tid, samlad statistik över nya hus i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Göteborg över tid.

Datum Alla hus att hyra Nya hus att hyra Uthyrda hus
25. september 2023 157 2 4
24. september 2023 159 1 0
23. september 2023 158 2 8
22. september 2023 164 3 4
21. september 2023 165 2 5
20. september 2023 168 5 5
19. september 2023 168 5 5
18. september 2023 168 2 0
17. september 2023 166 2 3
16. september 2023 167 3 2
15. september 2023 166 2 5
14. september 2023 169 0 1
13. september 2023 170 3 8
12. september 2023 175 8 5
11. september 2023 172 0 4
10. september 2023 176 0 0
9. september 2023 176 7 7
8. september 2023 176 3 1
7. september 2023 174 4 0
6. september 2023 170 7 6
5. september 2023 169 3 0
4. september 2023 166 0 12
3. september 2023 178 1 3
2. september 2023 180 4 2
1. september 2023 178 4 0
31. augusti 2023 174 5 7
30. augusti 2023 176 2 5
29. augusti 2023 179 6 9
28. augusti 2023 182 2 0
27. augusti 2023 180 2 1
26. augusti 2023 179 4 0

Statistik över lediga hus att hyra i Göteborg

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av hus att hyra i Göteborg. Se också samlad statistik över alla lediga hus i Göteborg över tid, samlad statistik över nya hus i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Göteborg över tid.

Hus
Antal lediga bostäder 157
Antal nya bostäder sedan igår 2
Antal uthyrda bostäder sedan igår 4
Lediga m2 totalt 22 767

Vanliga frågor

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Guide: Så hittar du ett hus i Göteborg

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Göteborg? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Göteborg. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Göteborg!

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Göteborg. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Göteborg ska huset ligga? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Göteborg

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Göteborg. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Göteborg. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Göteborg som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Göteborg ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hitta lediga hus att hyra i Göteborg

Hitta ditt nya hus att hyra i Göteborg genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Göteborg till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Göteborg först. När du vill hyra ett hus i Göteborg är det viktigt att veta vilken typ av hus i Göteborg som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Göteborg, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker hus i Göteborg

Även om den stad som idag kallas för Göteborg byggdes av Holländare så tidigt som på 1600-talet brukar man säga att staden har en längre historia än så. För att hitta den första bebyggelsen till det som senare utvecklades till dagens Göteborg måste man se tillbaka hela vägen till 1000-talet och den dåvarande handelsorten Lödöse. Med sin belägenheten mellan Danmark och Norge har staden genom historien varit en viktig pusselbit i svensk handel – också för att säkra sig tillgång till Göta älvs mynning ut till havet. Något som alltså avspeglar sig i staden än idag, med en imponerande hamn och som hem för många stora industrier. Göteborg har även utvecklats till mycket mer än en hamn- och industristad och lockar idag folk med Nordens största nöjespark Liseberg och med att varje år bjuda in världsartister att uppträda på den historiska arenan Ullevi i centrala Göteborg. Staden står även som värd varje år för världens största fotbollsturnering för unga som varje år spelas av tusentals unga spelare. Även på listan över Sveriges studentstäder finns staden med, som med sina nästan 40.000 studenter är en av de största studentstäderna i landet. De främsta lärosäterna är Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola, och bli därför inte förvånad om du träffar på glada studenter i en av stadens alla parker.

Hitta lediga hus som uthyres i Göteborg. Söker du hus som uthyres i Göteborg, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Göteborg än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning.

Göteborg är Nordens femte största stad och den näst största staden i Sverige. Staden står dessutom som hem för en rad internationella industrikoncerner och är en viktig del i den svenska handeln. Här är befolkningen känd för sin humor och på stadens paradgata Avenyn symboliseras stadens puls av spårvagnarna som karaktäristiskt glider fram över gator och torg.

Sök på väg- eller gatunamn i Göteborg
Information om kommunen