Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra i Gävle

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i Gävle nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenhet i Gävle.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

243 bostäder hittade

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter i Gävle

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Gävle så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta lediga lägenheter och lägenheter i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Gävle först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Gävle, lediga hyresbostäder i Gävle, lediga hyresrätter i Gävle, lediga hus i Gävle, lediga rum i Gävle, lediga bostäder i Gävle, lediga studentbostäder i Gävle, lediga studentlägenheter i Gävle eller lediga hyreslägenheter i Gävle.

Guide: Så hittar du en lägenhet i Gävle

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet i Gävle? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet i Gävle. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten i Gävle!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Gävle. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Gävle ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet i Gävle

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Gävle. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Gävle. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Gävle, hyra hus i Gävle, hyra rum i Gävle, hyra bostad i Gävle, hyra hyresbostad i Gävle, hyra studentbostad i Gävle, hyra hyresrätter i Gävle, hyra hyreslägenhet i Gävle, ledig hyresrätt i Gävle, ledig lägenhet i Gävle, ledigt hus i Gävle, ledigt rum i Gävle, ledig hyresbostad i Gävle, ledig bostad i Gävle, ledig studentbostad i Gävle, ledig studentlägenhet i Gävle, ledig hyreslägenhet i Gävle, lediga hyresrätter i Gävle, lediga lägenheter i Gävle, lediga hyresbostäder i Gävle, lediga hus i Gävle, lediga rum i Gävle, lediga bostäder i Gävle, lediga studentbostäder i Gävle, lediga studentlägenheter i Gävle, lediga hyreslägenheter i Gävle, hyresbostäder i Gävle, hyresrätter i Gävle, lägenheter i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostäder i Gävle, studentbostäder i Gävle, studentlägenheter i Gävle, hyreslägenheter i Gävle, hyresbostad i Gävle, hyresrätt i Gävle, lägenhet i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostad i Gävle, studentbostad i Gävle, studentlägenhet i Gävle och hyreslägenhet i Gävle

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet i Gävle som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet i Gävle ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet i Gävle

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet i Gävle så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta din nya lägenhet i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Gävle först. När du vill hyra en lägenhet i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Gävle, hyra hyresbostad i Gävle, hyra hyresrätt i Gävle, hyra hus i Gävle, hyra rum i Gävle, hyra bostad i Gävle, hyra studentbostad i Gävle, hyra studentlägenhet i Gävle eller hyra hyreslägenhet i Gävle.

Ledig lägenhet i Gävle

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Gävle så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta en ledig lägenhet i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Gävle först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Gävle, ledig hyresbostad i Gävle, ledig hyresrätt i Gävle, ledigt hus i Gävle, ledigt rum i Gävle, ledig bostad i Gävle, ledig studentbostad i Gävle, ledig studentlägenhet i Gävle eller ledig hyreslägenhet i Gävle.

Lägenheter i Gävle

Är du på jakt efter lägenheter i Gävle så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta lägenheter i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Gävle först. När du vill hyra lägenheter i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Gävle, hyresbostäder i Gävle, hyresrätter i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostäder i Gävle, studentbostäder i Gävle, studentlägenheter i Gävle eller hyreslägenheter i Gävle.

Lägenhet i Gävle

Är du på jakt efter en lägenhet i Gävle så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta en lägenhet i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Gävle först. När du vill hyra en lägenhet  i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Gävle, hyresbostad i Gävle, hyresrätt i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostad i Gävle, studentbostad i Gävle, studentlägenhet i Gävle eller hyreslägenhet i Gävle.

Hyresrätt i Gävle

Är du på jakt efter en hyresrätt i Gävle så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Gävle. Hitta en hyresrätt i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Gävle först. När du vill hyra en hyresrätt i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Gävle, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter i Gävle

Är du på jakt efter hyresrätter i Gävle så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Gävle. Hitta hyresrätter i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Gävle först. När du vill hyra hyresrätter i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Gävle, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Gävle

Gävle blev benämt som stad redan år 1413 men fick sina första stadsprivilegier först tre decennier senare. Som en tidig stapelstad (rätten att bedriva import och export) konkurrerade staden länge med Stockholm. Detta ledde till ett klagomål från huvudstaden vilket resulterade i att Gävle inte längre var beviljat utrikes sjöfart. Under det stora nordiska kriget (1700-1721) blev så när som på varenda norrländsk kuststad plundrad och nedbränd av ryssarna. Gävle lyckades unkomma detta öde då den svenska militären slog tillbaka det ryska anfallet mot staden. Detta bidrog till en ekonomisk utveckling i klar positiv riktigt för staden som blomstrade när handeln tog fart igen under 1700-talet. Det geografiska läget var optimalt för sjöfarten och innebar att utvecklingen fortsatte långt in på 1800-talet med anläggningen av flertalet stora industrier. Även om denna trend har avtagit de senaste 150 åren har Gävle som mål att vara bland Sveriges mest attraktiva städer för företag till 2025. Detta innebär en kommunal satsning på att ge service samt förenkla näringslivsklimatet för stadens företagare. Ett redan välkänt företag från staden är Mackmyra Svensk Whisky som är landets största whiskydestilleri. Kända personer från Gävle är bland annat hockeyspelaren Nicklas Bäckström, artisten Thomas Di Leva och skådespelaren Rolf Lassgård. Utöver det bodde Cat Stevens här i tidig ålder och gick på Solängsskolan.

Hitta lediga lägenheter som uthyres i Gävle. Söker du lägenhet som uthyres i Gävle, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Gävle än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Gävle har en befolkning på drygt 75 000 och är residensstad för Gävleborgs län. Gavleån rinner rakt igenom staden och tillåter invånarna lax- och havsöringsfiske mitt i staden, vilket är mycket sällsynt i resten av landet. Varje år sedan 1966 har den tretton meter höga och tre ton tunga Gävlebocken satts upp på Slottstorget inför första advent. Denna julbock av halm har dessvärre blivit nedbränd eller vandaliserad nästan varje år sedan invigningen för 50 år sedan.

Sök på väg- eller gatunamn i Gävle
Information om kommunen