Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra i Linköping

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i Linköping nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenhet i Linköping.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

406 bostäder hittade

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter i Linköping

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Linköping så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta lediga lägenheter och lägenheter i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Linköping först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Linköping, lediga hyresbostäder i Linköping, lediga hyresrätter i Linköping, lediga hus i Linköping, lediga rum i Linköping, lediga bostäder i Linköping, lediga studentbostäder i Linköping, lediga studentlägenheter i Linköping eller lediga hyreslägenheter i Linköping.

Guide: Så hittar du en lägenhet i Linköping

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet i Linköping? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet i Linköping. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten i Linköping!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Linköping. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Linköping ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet i Linköping

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Linköping. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Linköping. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Linköping, hyra hus i Linköping, hyra rum i Linköping, hyra bostad i Linköping, hyra hyresbostad i Linköping, hyra studentbostad i Linköping, hyra hyresrätter i Linköping, hyra hyreslägenhet i Linköping, ledig hyresrätt i Linköping, ledig lägenhet i Linköping, ledigt hus i Linköping, ledigt rum i Linköping, ledig hyresbostad i Linköping, ledig bostad i Linköping, ledig studentbostad i Linköping, ledig studentlägenhet i Linköping, ledig hyreslägenhet i Linköping, lediga hyresrätter i Linköping, lediga lägenheter i Linköping, lediga hyresbostäder i Linköping, lediga hus i Linköping, lediga rum i Linköping, lediga bostäder i Linköping, lediga studentbostäder i Linköping, lediga studentlägenheter i Linköping, lediga hyreslägenheter i Linköping, hyresbostäder i Linköping, hyresrätter i Linköping, lägenheter i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostäder i Linköping, studentbostäder i Linköping, studentlägenheter i Linköping, hyreslägenheter i Linköping, hyresbostad i Linköping, hyresrätt i Linköping, lägenhet i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostad i Linköping, studentbostad i Linköping, studentlägenhet i Linköping och hyreslägenhet i Linköping

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet i Linköping som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet i Linköping ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet i Linköping

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet i Linköping så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta din nya lägenhet i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Linköping först. När du vill hyra en lägenhet i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Linköping, hyra hyresbostad i Linköping, hyra hyresrätt i Linköping, hyra hus i Linköping, hyra rum i Linköping, hyra bostad i Linköping, hyra studentbostad i Linköping, hyra studentlägenhet i Linköping eller hyra hyreslägenhet i Linköping.

Ledig lägenhet i Linköping

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Linköping så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta en ledig lägenhet i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Linköping först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Linköping, ledig hyresbostad i Linköping, ledig hyresrätt i Linköping, ledigt hus i Linköping, ledigt rum i Linköping, ledig bostad i Linköping, ledig studentbostad i Linköping, ledig studentlägenhet i Linköping eller ledig hyreslägenhet i Linköping.

Lägenheter i Linköping

Är du på jakt efter lägenheter i Linköping så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta lägenheter i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Linköping först. När du vill hyra lägenheter i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Linköping, hyresbostäder i Linköping, hyresrätter i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostäder i Linköping, studentbostäder i Linköping, studentlägenheter i Linköping eller hyreslägenheter i Linköping.

Lägenhet i Linköping

Är du på jakt efter en lägenhet i Linköping så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta en lägenhet i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Linköping först. När du vill hyra en lägenhet  i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Linköping, hyresbostad i Linköping, hyresrätt i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostad i Linköping, studentbostad i Linköping, studentlägenhet i Linköping eller hyreslägenhet i Linköping.

Hyresrätt i Linköping

Är du på jakt efter en hyresrätt i Linköping så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Linköping. Hitta en hyresrätt i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Linköping först. När du vill hyra en hyresrätt i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Linköping, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter i Linköping

Är du på jakt efter hyresrätter i Linköping så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Linköping. Hitta hyresrätter i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Linköping först. När du vill hyra hyresrätter i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Linköping, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Linköping

Att människor bott i Linköping längre finns det många bevis på – därbiland fortlämningar från brons- och äldre järnåldern, samt runstenar från vikingatiden. Sveriges äldsta kloster, Vreta kloster, grundades senast år 1100 och är beläget i kommunen. Stadens ståtliga domkyrka började byggas redan på 1230-talet. Religionen har tidigare haft ett starkt fäste i Linköping, och då religiösa centra ofta för med sig högre utbildning är det inte förvånande att Sveriges möjligen första katedralskola låg just här. Sveriges tredje gymnasium öppnade också här på 1620-talet. Kanske är detta arv en av faktorerna till att att stadens universitet är en av Sveriges mest populära lärosäten idag.

Linköping har setts som en militärstad fram till 1980-talet, varefter det militära inslaget minskat i betydelse. Som nämnt i tidigare text tillverkade SAAB sina stidsflygplan i staden. Tack vare tillverkningen var stadens tillväxt stark under både andra världskriget och kalla kriget. Sedan universitet grundades i mitten av 70-talet har detta hjälp staden i fortsatt expansion.

Staden har idag tagit på sig rollen som en av landets ledande miljöstäder efter att mycket resurser lagts på biogas och fjärrvärme. I detta led har Linköping kommun också som mål att bli koldioxidneutralt till år 2025 – en inspirerande kommun, helt enkelt!

Hitta lediga lägenheter som uthyres i Linköping. Söker du lägenhet som uthyres i Linköping, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Linköping än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

På sjunde plats av Sveriges största städer ligger Linköping, beläget mitt i Östergötland. Många yngre människor dras till staden med anledning av Linköpings Universitet, som är ett av Sveriges mest populära universitet. Det är då heller inte förvånande att stadens slogan är just ‘Där idéer blir verklighet’, som syftar på samarbetet mellan näringslivet och universitetet.

Sök på väg- eller gatunamn i Linköping
Information om kommunen