Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra i Västerås

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i Västerås nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenhet i Västerås.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

332 bostäder hittade

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter i Västerås

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Västerås så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Västerås. Hitta lediga lägenheter och lägenheter i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Västerås först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Västerås, lediga hyresbostäder i Västerås, lediga hyresrätter i Västerås, lediga hus i Västerås, lediga rum i Västerås, lediga bostäder i Västerås, lediga studentbostäder i Västerås, lediga studentlägenheter i Västerås eller lediga hyreslägenheter i Västerås.

Guide: Så hittar du en lägenhet i Västerås

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet i Västerås? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet i Västerås. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten i Västerås!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Västerås. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Västerås ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet i Västerås

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Västerås. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Västerås. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Västerås, hyra hus i Västerås, hyra rum i Västerås, hyra bostad i Västerås, hyra hyresbostad i Västerås, hyra studentbostad i Västerås, hyra hyresrätter i Västerås, hyra hyreslägenhet i Västerås, ledig hyresrätt i Västerås, ledig lägenhet i Västerås, ledigt hus i Västerås, ledigt rum i Västerås, ledig hyresbostad i Västerås, ledig bostad i Västerås, ledig studentbostad i Västerås, ledig studentlägenhet i Västerås, ledig hyreslägenhet i Västerås, lediga hyresrätter i Västerås, lediga lägenheter i Västerås, lediga hyresbostäder i Västerås, lediga hus i Västerås, lediga rum i Västerås, lediga bostäder i Västerås, lediga studentbostäder i Västerås, lediga studentlägenheter i Västerås, lediga hyreslägenheter i Västerås, hyresbostäder i Västerås, hyresrätter i Västerås, lägenheter i Västerås, hus i Västerås, rum i Västerås, bostäder i Västerås, studentbostäder i Västerås, studentlägenheter i Västerås, hyreslägenheter i Västerås, hyresbostad i Västerås, hyresrätt i Västerås, lägenhet i Västerås, hus i Västerås, rum i Västerås, bostad i Västerås, studentbostad i Västerås, studentlägenhet i Västerås och hyreslägenhet i Västerås

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet i Västerås som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet i Västerås ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet i Västerås

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet i Västerås så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Västerås. Hitta din nya lägenhet i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Västerås först. När du vill hyra en lägenhet i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Västerås, hyra hyresbostad i Västerås, hyra hyresrätt i Västerås, hyra hus i Västerås, hyra rum i Västerås, hyra bostad i Västerås, hyra studentbostad i Västerås, hyra studentlägenhet i Västerås eller hyra hyreslägenhet i Västerås.

Ledig lägenhet i Västerås

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Västerås så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Västerås. Hitta en ledig lägenhet i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Västerås först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Västerås, ledig hyresbostad i Västerås, ledig hyresrätt i Västerås, ledigt hus i Västerås, ledigt rum i Västerås, ledig bostad i Västerås, ledig studentbostad i Västerås, ledig studentlägenhet i Västerås eller ledig hyreslägenhet i Västerås.

Lägenheter i Västerås

Är du på jakt efter lägenheter i Västerås så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Västerås. Hitta lägenheter i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Västerås först. När du vill hyra lägenheter i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Västerås, hyresbostäder i Västerås, hyresrätter i Västerås, hus i Västerås, rum i Västerås, bostäder i Västerås, studentbostäder i Västerås, studentlägenheter i Västerås eller hyreslägenheter i Västerås.

Lägenhet i Västerås

Är du på jakt efter en lägenhet i Västerås så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Västerås. Hitta en lägenhet i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Västerås först. När du vill hyra en lägenhet  i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Västerås, hyresbostad i Västerås, hyresrätt i Västerås, hus i Västerås, rum i Västerås, bostad i Västerås, studentbostad i Västerås, studentlägenhet i Västerås eller hyreslägenhet i Västerås.

Hyresrätt i Västerås

Är du på jakt efter en hyresrätt i Västerås så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Västerås. Hitta en hyresrätt i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Västerås först. När du vill hyra en hyresrätt i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Västerås, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter i Västerås

Är du på jakt efter hyresrätter i Västerås så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Västerås. Hitta hyresrätter i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Västerås först. När du vill hyra hyresrätter i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Västerås, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Västerås

Västerås är en av Sveriges äldsta städer och firande oficiellt sitt 1000-årsjubileum 1990. År 1623 grundades landets äldsta gymnasium i staden av biskopen Johannes Rudbeckius. Det fanns sedan tidigare gymnasium i både Lund och Malmö men då Skåne, och därmed dessa städer, på den tiden tillhörde Danmark är det Rudbeckianska gymnasiet i Västerås Sveriges allra första. Rudbeckius var en förespråkare även för flickors skolgång, vilket var mycket ovanligt för tiden, och grundade år 1630 en flickskola i staden. Samma år upptäcktes landets första fall av pesten i Västerås och sjukdomen tog livet av en femtedel av stadens befolkning. Efter den stora stadsbranden år 1714 anlades en kungsträdgård med odlingar av diverse frukter och grödor. Idag är Västerås inom odling kanske mest känt för Västeråsgurkan som odlats sedan 1700-talet och exporterats till hela landet och stora delar av Europa. I de mest centrala delarna av Västerås har den medeltida stadsplanen och till viss del arkitekturen bevarats, men majoriteten av staden är präglad av återuppbyggnaden efter stadsbranden år 1714 där stora delar av staden ödelades. Både Västerås slott och domkyrkan förkroppsligar just detta genom att vara anrika byggnader från 1200-talet som flertalet gånger genom åren fått restaurerats och återuppbyggas efter förödande bränder.

Hitta lediga lägenheter som uthyres i Västerås. Söker du lägenhet som uthyres i Västerås, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Västerås än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Västerås är Sveriges femte största stad och residensstad för Västmanlands län. Västerås har stark historia av företagande och entreprenörskap och många av landets största företag såsom ICA, H&M, samt två av Europas största elektrifieringsföretag, Asea and Svenska Metallverken har grundats just här. Basen för stadens näringsliv är idag den högteknologiska exportindustrin.

Sök på väg- eller gatunamn i Västerås
Information om kommunen