Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Bostadsrätter till salu i Linköping

Hitta bostadsrätt i Linköping på listan med lediga bostadsrätter nedan. Vi har ett stort urval av bostadsrätter i Linköping. Hyr bostadsrätt i Linköping här. Lycka till! Mer info om hyra bostadsrätt i Linköping.

Upprätta en sökagent för bostadsrätt i Linköping här

476 bostäder hittade

Värt att veta när du söker bostadsrätt i Linköping

Att människor bott i Linköping längre finns det många bevis på – därbiland fortlämningar från brons- och äldre järnåldern, samt runstenar från vikingatiden. Sveriges äldsta kloster, Vreta kloster, grundades senast år 1100 och är beläget i kommunen. Stadens ståtliga domkyrka började byggas redan på 1230-talet. Religionen har tidigare haft ett starkt fäste i Linköping, och då religiösa centra ofta för med sig högre utbildning är det inte förvånande att Sveriges möjligen första katedralskola låg just här. Sveriges tredje gymnasium öppnade också här på 1620-talet. Kanske är detta arv en av faktorerna till att att stadens universitet är en av Sveriges mest populära lärosäten idag.

Linköping har setts som en militärstad fram till 1980-talet, varefter det militära inslaget minskat i betydelse. Som nämnt i tidigare text tillverkade SAAB sina stidsflygplan i staden. Tack vare tillverkningen var stadens tillväxt stark under både andra världskriget och kalla kriget. Sedan universitet grundades i mitten av 70-talet har detta hjälp staden i fortsatt expansion.

Staden har idag tagit på sig rollen som en av landets ledande miljöstäder efter att mycket resurser lagts på biogas och fjärrvärme. I detta led har Linköping kommun också som mål att bli koldioxidneutralt till år 2025 – en inspirerande kommun, helt enkelt!

Sök på väg- eller gatunamn i Linköping
Information om kommunen