Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Studentbostad i Lund

Hitta din studentbostad i Lund på listan med lediga studentbostäder i Lund nedan. Vi har ett stort urval av studentlägenheter och studentboende i Lund. Hitta studentbostad, studentrum eller studentlägenhet i Lund här. Lycka till! Mer info om lediga studentbostäder i Lund.

Upprätta en sökagent för lediga studentbostäder i Lund

25 bostäder hittade
Vis på kart Vis som liste
1 2

Statistik över utvecklingen av lediga studentbostäder i Lund under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga studentbostäder i Lund under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lediga studentbostäder i Lund på datumet. Den den tredje kolumnen ser du antal nya studentbostäder i Lund som annonserats på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal studentbostäder i Lund som blivit uthyrda eller sålda på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga studentbostäder i Lund över tid, samlad statistik över nya studentbostäder i Lund över tid, samlad statistik över uthyrda studentbostäder i Lund över tid,samlad statistik över alla lediga studentbostäder till salu i Lund över tid, samlad statistik över nya studentbostäder till salu i Lund över tid, samlad statistik över sålda studentbostäder i Lund över tid.

Datum Alla lediga studentbostäder Nya lediga studentbostäder Uthyrda eller sålda studentbostäder
26. september 2023 25 4 0
25. september 2023 21 5 4
24. september 2023 20 4 0
23. september 2023 16 9 5
22. september 2023 12 9 0
21. september 2023 3 0 5
20. september 2023 8 8 17
19. september 2023 17 8 0
18. september 2023 9 0 23
17. september 2023 32 9 9
16. september 2023 32 9 0
15. september 2023 23 4 1
14. september 2023 20 4 0
13. september 2023 16 6 9
12. september 2023 19 2 2
11. september 2023 19 7 19
10. september 2023 31 7 0
9. september 2023 24 8 3
8. september 2023 19 10 7
7. september 2023 16 1 10
6. september 2023 25 1 8
5. september 2023 32 13 22
4. september 2023 41 9 31
3. september 2023 63 20 11
2. september 2023 54 19 0
1. september 2023 35 22 20
31. augusti 2023 33 13 0
30. augusti 2023 20 2 4
29. augusti 2023 22 16 22
28. augusti 2023 28 1 13
27. augusti 2023 40 2 0

Statistik över lediga studentbostäder i Lund

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lediga studentbostäder i Lund under den senaste månaden. Se också samlad statistik över alla lediga studentbostäder i Lund över tid, samlad statistik över nya studentbostäder i Lund över tid, samlad statistik över uthyrda studentbostäder i Lund över tid, samlad statistik över alla lediga studentbostäder till salu i Lund över tid, samlad statistik över nya studentbostäder till salu i Lund över tid, samlad statistik över sålda studentbostäder i Lund över tid.

Studentbostäder
Antal lediga bostäder 25
Antal nya bostäder sedan igår 4
Antal uthyrda eller sålda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 736

Vanliga frågor

Vad är en studentbostad?

En studentbostad är en bostad avsett för studenter att bo i. Det kan antingen vara i form av ett rum i en korridor, en lägenhet avsett för studenter eller ett studentrum.

Att hyra ett studentrum är ett bra sätt att bo billigt och där man ofta har närhet till att träffa och lära känna andra studenter. Det är ofta billigare än att hyra en vanlig lägenhet eller rum.

Lediga studentbostäder i Lund

Är du på jakt efter lediga studentbostäder att hyra i Lund så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se samlar nämligen stortset alla lediga studentbostäder i Lund. Hitta lediga studentbostäder i Lund genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller studentbostad i Lund till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga studentbostäderna i Lund först. När du vill hyra lediga studentbostäder i Lund är det viktigt att veta vilken typ av lediga studentbostäder i Lund som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga studentbostäder i Lund, och du kan med fördel använda oss.

Guide: Så hittar du en studentbostad i Lund

Behöver du hjälp med att hitta en studentbostad i Lund? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av studentbostad i Lund. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta studentbostaden i Lund!

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en studentbostad att hyra i Lund. Vilken storlek och hur många m2 ska studentbostaden vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Lund ska studentbostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska studentbostaden ha en balkong, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska studentbostaden ligga nära campus? Är du på jakt efter en studentlägenhet eller ett studentrum?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter en studentbostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter en studentbostad i Lund

Det finns många bra hemsidor med lediga studentbostäder att hyra, där du kan söka efter studentbostad, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Lund. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga studentbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av studentbostäder på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Lund. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter studentbostad att hyra här.

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en studentbostad i Lund som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra studentbostaden. Du kan också be om en visning av studentbostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya studentbostad i Lund ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr studentbostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut studentbostaden i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på studentbostaden eller inte betalar hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut studentbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för studentbostaden innan du har fått en visning av studentbostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya studentbostad. Kom ihåg att adressändra.

Värt att veta när du söker studentbostad i Lund

I denna stad gör sig de medeltida kvarlevorna ständigt påminda. Genom bevarandet av smala- och kullerstensbelagda gator uppmuntras den som väljer cykeln framför bilen, vilket lett till att Lund har bilivit utsedd till Sveriges bästa cykelkommun tre år i rad. De förindustriella influenserna är även mycket tydliga i stadsdelen Jakriborg. I detta nybyggda område är såväl hus som gatunät utformade i medeltida stil fast med moderna inslag. Utöver att vara en kulturell och historisk stad är Lund i framkant inom teknologisk utveckling. Vid den norra avfarten ligger Ideon Science Park som är Sveriges första forskningsby och hem till 290 olika företag med spetskompetens inom allt från informationsteknik till medicinteknik och miljöteknik. I Lund är även den sameuropeiska forskningsanläggningen ESS samt det svenska MAX IV-laboratotiumet för acceleratorfysik stationerade. Lund är en sann kunskapsstad och har varit så i alla tider. Redan år 1085 grundades Katedralskolan vilket innebär att upprättandet av både Nordens allra första lärosäte och senare Nordens första högskola skedde just här. Idag har Lunds universitet 42 000 studenter och är lokaliserat i Lund, Helsingborg och Malmö, och ligger stadigt med på listan över världens 100 bästa universitet. Utöver det är universitetet en stor lokal arbetsgivare med över 7 400 medarbetare.

Sök på väg- eller gatunamn i Lund
Information om kommunen