Försäljning av bostadsrätt i Stockholm

Vill du sälja bostadsrätt i Stockholm? Du kan hitta en köpare till din bostad nedan. Om du letar efter en bestämd typ av köpare som söker bostadsrätter till salu i Stockholm, kan du söka fram dem via filtret. Mer info om försäljning av bostadsrätt i Stockholm.

Vill du hyra ut eller sälja din bostad?Hyra/salu
Hur stor är din bostad?Storlek
Det finns inga sökannonser som matchar din sökning. Testa att söka på fler städer eller en större storlek.

Vanliga frågor

Du får gärna använda databasen till att sälja bostadsrätt, oavsett om du är privat, bostadsrättsförening eller fastighetsbolag. Du kan också använda oss oavsett om du redan har en mäklare eller om du skippat mäklare och säljer privat, men tar användning av en juridiskt kunnig för att få koll på alla lagar, ekonomin och till att utforma köpeavtalet.

Köparna i databasen söker bostadsrätter av alla typer.

Du kan även göra en bostadsannons för att sätta ut din bostad till salu på marknaden.

Guide till försäljning av bostadsrätt i Stockholm

Vid försäljning av bostadsrätt i Stockholm är det viktigt att du har koll på processen. När du ska sälja bostadsrätt i Stockholm bör det föregå i tät dialog med din rådgivare, antingen om du ska sälja bostad själv eller om du använder en mäklare. Vid bostadsförsäljning såväl som bostadsköp ska du ha koll på lagen.

Här är en guide till hur du säljer din bostad:

1. Hitta priset på din bostad i Stockholm

Vid försäljning av bostad i Stockholm kan du inte själv bestämma priset. Orsaken är att det är många faktorer som spelar en roll i priset. Du ska vara uppmärksam på att priset kan variera mycket utifrån läge.

2. Vid bostadsrätt: Sätt dig in i bostadsrättsföreningens ekonomi

Det är vid försäljning av bostadsrätt i Stockholm smart att sätta dig in i bostadsrättsföreningens ekonomi då både mäklare och köparen är intresserade av detta. Föreningens ekonomi infattar bl.a. föreningens tillgångar, skulder, budget osv. Det är en bra idé att läsa genom föreningens referat så du får en inblick i hur föreningen fungerar. Kontakta bostadsrättsföreningens ordförande för att få information och data om ekonomin.

3. Förbättra skicket på din bostad i Stockholm innan du säljer

Det är viktigt att din bostad är i bra skick när den ska säljas. Detta gäller både invändigt och utvändigt. Kom ihåg att få ordnat eventuella skador, så att inte köparen upptäcker dem när de kommer till bostaden. Var noggrann så du inte glömmer något.

4. Hitta en bra mäklare i Stockholm som kan hjälpa dig med försäljningen

Vid försäljning av bostad är det viktigt att hitta en mäklare från Stockholm eller ett närliggande ställe som kan hjälpa dig med att sälja din bostad. Mäklaren kan guida dig genom och hjälpa dig i hela processen, däribland bl.a. hjälpa dig att ta fram kontraktet och säkra att allt är som det ska. Det finns många bra mäklare, så det är viktigt att du hittar den som passar dig och din bostad bäst. Du kan hitta en mäklare på internet eller genom att fråga vänner och familj om de vet någon bra mäklare.

5. Gör en annons för din bostad i Stockholm

När bostaden ska säljas kan göra en annons för den. Annonsen är en översikt över all den information som potentiella köpare gärna vill ha när de kollar på bostaden. Informationen kan t.ex. vara storlek, läge, skick, pris osv.

Om du använder dig av en mäklare gör de ofta en annons åt dig.

6. Marknadsför din bostad i Stockholm

Om du själv ska hitta en köpare till bostaden är det viktigt att du marknadsför bostaden på ett bra sätt. Du kan göra fler saker för att marknadsföra din bostad, t.ex.: Göra en bra annons, sätta upp en skylt, hänga upp plakat, använda sociala medier och sprida budskapet till vänner och familj.

7. Förbered bostaden till visning och försäljning

I samband med försäljningsprocessen ska du förbereda bostaden till visning. Städa, tvätta golven, putsa fönster och inred fint. Du kan också välja att anlita en inredningsarkitekt som kan hjälpa dig att förbereda bostaden till visning.

8. Visning av bostaden

När bostaden är redo för visning ska du avtala en tid med mäklaren eller köparen, när det är visning av bostaden. På visningen visas köparen runt i bostaden, berättar om bostadens fördelar och svarar på köparens frågor.

9. Gå genom köpekontraktet

När du har hittat en köpare och ni är överens om priset ska ni göra ett köpekontrakt. Kontraktet ska genomgås av en jurist eller mäklare så ni är säkra på att allt är som det ska. Kontaktet ska innehålla information om bostaden, priset, överlåtelsedatum och andra relevanta faktorer. Ni ska skriva under kontraktet och köparen ska härefter betala köpespriset. När priset är betalt är affären avslutad och köparen övertar bostaden på överlåtelsedatumet.

Vad är fördelarna med att sälja bostadsrätt i Stockholm själv?

Det finns många fördelar med att sälja din bostad själv. Du behöver då inte betala ett honorar till mäklaren och du har full kontroll över försäljningsprocessen. 

Hur mycket kan du förvänta att spara genom att sälja din bostad i Stockholm själv?

Om du värderar att du kan klara av försäljningen själv kan det vara en bra idé göra det.

För det första kan du spara in pengarna på det honorar du annars ska betala till mäklaren vid en försäljning. För det andra kan du själv styra när och hur bostaden kommer ut till försäljning. För det tredje kan du själv ta kontakt med potentiella köpare och visa dem bostaden. Även om du kan spara en del pengar på att sälja din bostad själv så är det inte alla som är redo att ta sig an denna uppgift. Om du inte känner att du klarar att ta ansvar för försäljningen är det bättre att du anlitar en mäklare.

Finns det någon risk med att sälja sin bostad själv?

Ja, det finns en del risker i samband med att sälja sin bostad själv. För det första kan det vara svårt att hitta rätt köpare och för det andra kan det vara svårt att få den bästa prisen för bostaden. Därutöver kan det också vara svårt att få allt pappersarbete korrekt.