Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
kr.
Vis på kart

Villor i Uppsala

Du har sökt efter Villor i Uppsala.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter Villor i Uppsala.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter

Värt att veta när du sökervilla i Uppsala

Staden kallades tidigare Östra Aros medan Uppsala var bemäningen på en stad cirka fem kilometer norr om den nuvarande platsen. Anledningen till namnbytet var att ärkebiskopsätet flyttades vilket ledde till att namnet följde med. Efter flytten av ärkebiskopsätet påbörjades byggandet av en ny domkyrka som kom att stå klar år 1435 och är med sina 119 meter höga kyrkotorn Nordens största katedral. Under samma period upprättades Uppsala universitet som idag har uppemot 44 000 studenter och är rankat bland världens 100 bästa. Universitet är mycket anrikt och kan stoltsera med att kopplas samman med bland annat Carl von Linné, Anders Celsius och Dag Hammarsköld. Bara ett stenkast från universitetets huvudbyggnad ligger Botaniska trädgården som anlades år 1664 därmed är Sveriges äldsta. Uppsala har en rik historia och tros ha varit en betydelsefull plats för makthavare redan under tiden det benämndes som Östra Aros. Till stöd för detta är att flera tecken pekar på att området var asatrons centrum innan Sverige blev kristet. Mycket av stadens historia lever kvar än idag och kan upplevas inte minst på Uppsala slott som stått i centrum för flertalet stora händelser i svensk historia. Bland annat var det på detta slott Sturemorden samt drottning Kristinas abdikering ägde rum. 


Hitta villa i Uppsala

Letar du efter villa i Uppsala? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste villor , och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer nya  villor i Uppsala som passar dig. Du kan se alla de aktuella villa i Uppsala på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av villa i Uppsala, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek och pris amt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya villa i Uppsala

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste villa i Uppsala. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya villa i Uppsala som matchar dina sökkriterier.