Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hus att hyra i Uppsala

Hitta ditt nya hus i Uppsala på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av hus i Uppsala. Hyr hus i Uppsala här. Lycka till! Mer info om hyra hus i Uppsala.

Upprätta en sökagent för ditt nya hus här

61 bostäder hittade
1 2 3 4 >

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Lediga hus i Uppsala

Är du på jakt efter lediga hus i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Uppsala. Hitta lediga hus i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Uppsala först. När du vill hyra ett ledigt hus i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av lediga hus i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Uppsala, lediga hyresbostäder i Uppsala, lediga hyresrätter i Uppsala, lediga hus i Uppsala, lediga rum i Uppsala, lediga bostäder i Uppsala, lediga studentbostäder i Uppsala, lediga studentlägenheter i Uppsala eller lediga hyreslägenheter i Uppsala.

Guide: Så hittar du ett hus i Uppsala

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Uppsala? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Uppsala. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Uppsala!

Du kan alltid söka bland alla bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Uppsala. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Uppsala ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Uppsala

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Uppsala. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Bostadsdeal.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Uppsala. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Uppsala, hyra hus i Uppsala, hyra rum i Uppsala, hyra bostad i Uppsala, hyra hyresbostad i Uppsala, hyra studentbostad i Uppsala, hyra hyresrätter i Uppsala, hyra hyreslägenhet i Uppsala, ledig hyresrätt i Uppsala, ledig lägenhet i Uppsala, ledigt hus i Uppsala, ledigt rum i Uppsala, ledig hyresbostad i Uppsala, ledig bostad i Uppsala, ledig studentbostad i Uppsala, ledig studentlägenhet i Uppsala, ledig hyreslägenhet i Uppsala, lediga hyresrätter i Uppsala, lediga lägenheter i Uppsala, lediga hyresbostäder i Uppsala, lediga hus i Uppsala, lediga rum i Uppsala, lediga bostäder i Uppsala, lediga studentbostäder i Uppsala, lediga studentlägenheter i Uppsala, lediga hyreslägenheter i Uppsala, hyresbostäder i Uppsala, hyresrätter i Uppsala, lägenheter i Uppsala, hus i Uppsala, rum i Uppsala, bostäder i Uppsala, studentbostäder i Uppsala, studentlägenheter i Uppsala, hyreslägenheter i Uppsala, hyresbostad i Uppsala, hyresrätt i Uppsala, lägenhet i Uppsala, hus i Uppsala, rum i Uppsala, bostad i Uppsala, studentbostad i Uppsala, studentlägenhet i Uppsala och hyreslägenhet i Uppsala

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Uppsala som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Uppsala ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hyra hus i Uppsala

Är du på jakt efter att hyra ett hus i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Uppsala. Hitta ditt nya hus i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Uppsala först. När du vill hyra ett hus i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av hus i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Uppsala, hyra hyresbostad i Uppsala, hyra hyresrätt i Uppsala, hyra hus i Uppsala, hyra rum i Uppsala, hyra bostad i Uppsala, hyra studentbostad i Uppsala, hyra studentlägenhet i Uppsala eller hyra hyreslägenhet i Uppsala.

Lediga hus i Uppsala

Är du på jakt efter ett ledigt hus i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Uppsala. Hitta ett ledigt hus i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Uppsala först. När du vill hyra ett ledigt hus i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av ledigt hus i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Uppsala, ledig hyresbostad i Uppsala, ledig hyresrätt i Uppsala, ledigt hus i Uppsala, ledigt rum i Uppsala, ledig bostad i Uppsala, ledig studentbostad i Uppsala, ledig studentlägenhet i Uppsala eller ledig hyreslägenhet i Uppsala.

Hus i Uppsala

Är du på jakt efter ett hus i Uppsala så har du kommit helt rätt! Bostadsdeal.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Uppsala. Hitta en bostad och lägenhet i Uppsala genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Uppsala till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Uppsala först. När du vill hyra ett hus  i Uppsala är det viktigt att veta vilken typ av hus i Uppsala som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Uppsala, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Uppsala, hyresbostäder i Uppsala, hyresrätter i Uppsala, hus i Uppsala, rum i Uppsala, bostäder i Uppsala, studentbostäder i Uppsala, studentlägenheter i Uppsala eller hyreslägenheter i Uppsala.

Värt att veta när du söker hus i Uppsala

Staden kallades tidigare Östra Aros medan Uppsala var bemäningen på en stad cirka fem kilometer norr om den nuvarande platsen. Anledningen till namnbytet var att ärkebiskopsätet flyttades vilket ledde till att namnet följde med. Efter flytten av ärkebiskopsätet påbörjades byggandet av en ny domkyrka som kom att stå klar år 1435 och är med sina 119 meter höga kyrkotorn Nordens största katedral. Under samma period upprättades Uppsala universitet som idag har uppemot 44 000 studenter och är rankat bland världens 100 bästa. Universitet är mycket anrikt och kan stoltsera med att kopplas samman med bland annat Carl von Linné, Anders Celsius och Dag Hammarsköld. Bara ett stenkast från universitetets huvudbyggnad ligger Botaniska trädgården som anlades år 1664 därmed är Sveriges äldsta. Uppsala har en rik historia och tros ha varit en betydelsefull plats för makthavare redan under tiden det benämndes som Östra Aros. Till stöd för detta är att flera tecken pekar på att området var asatrons centrum innan Sverige blev kristet. Mycket av stadens historia lever kvar än idag och kan upplevas inte minst på Uppsala slott som stått i centrum för flertalet stora händelser i svensk historia. Bland annat var det på detta slott Sturemorden samt drottning Kristinas abdikering ägde rum.

Hitta lediga hus som uthyres i Uppsala. Söker du hus som uthyres i Uppsala, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Uppsala än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en befolkning på strax över 150 000 invånare. Staden, där den ligger idag, grundades år 1286 och är därmed bland landets äldsta. Universitetet upprättades redan år 1477 vilket innebär att det är två år äldre än Köpenhamns universitet och därför Nordens äldsta. Under 1600-talet revs många hus och gator då staden istället skulle organiseras i rutnät med raka gator – en stil som idag är karakteristisk för staden.

Sök på väg- eller gatunamn i Uppsala
Information om kommunen