Hyra bostad på Kungsholmen

Hitta din nya hyresbostad eller hyresrätt på listan med bostäder att hyra på Kungsholmen nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder och hyresrätter. Vill du hyra bostad på Kungsholmen så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad på Kungsholmen.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
231 bostäder hittade

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga bostäder att hyra på Kungsholmen under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Kungsholmen under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet bostäder att hyra i Kungsholmen på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya bostäder i Kungsholmen som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal bostäder i Kungsholmen som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Kungsholmen över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Kungsholmen över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Kungsholmen över tid.

Datum Alla bostäder att hyra Nya bostäder att hyra Uthyrda bostäder
15. juni 2024 202 7 9
14. juni 2024 204 8 11
13. juni 2024 207 7 10
12. juni 2024 210 5 8
11. juni 2024 213 8 8
10. juni 2024 213 4 7
9. juni 2024 216 8 6
8. juni 2024 214 9 7
7. juni 2024 212 3 5
6. juni 2024 214 5 9
5. juni 2024 218 2 8
4. juni 2024 224 9 12
3. juni 2024 227 6 2
2. juni 2024 223 7 7
1. juni 2024 223 10 1
31. maj 2024 214 6 18
30. maj 2024 226 11 12
29. maj 2024 228 15 14
28. maj 2024 227 10 5
27. maj 2024 222 6 11
26. maj 2024 227 3 5
25. maj 2024 229 7 10
24. maj 2024 232 7 6
23. maj 2024 231 8 12
22. maj 2024 236 11 14
21. maj 2024 239 18 17
20. maj 2024 238 6 0
19. maj 2024 232 1 7
18. maj 2024 238 12 13
17. maj 2024 239 9 0
16. maj 2024 230 10 0

Statistik över lediga bostäder att hyra på Kungsholmen

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av bostäder att hyra i Kungsholmen. Se också samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Kungsholmen över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Kungsholmen över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Kungsholmen över tid.

Totalt
Antal lediga bostäder 227
Antal nya bostäder sedan igår 7
Antal uthyrda bostäder sedan igår 9
Lediga m2 totalt 12 468

Hyra bostad på Kungsholmen

Att hitta en hyra bostad på Kungsholmen kan vara en tidskrävande och ibland utmanande process. Börja med att definiera dina behov och önskemål. Undersök sedan marknaden för lediga hyresbostäder på Kungsholmen, till exempel genom att söka på bostadsportaler som Bostadsdeal.se eller genom att kontakta fastighetsbolag, fastighetsförvaltare eller bostadsföreningar.

Du kan få bra idéer om hur du hittar och hyr din nya hyra bostad på Kungsholmen via våra guider för att söka efter lägenhet att hyra, söka efter rum att hyra, söka efter hus att hyra och söka efter studentbostad.

Det finns många olika typer av hyra bostad, inklusive:

Lägenhet att hyra på Kungsholmen

En lägenhet är en privatbostad i en flerfamiljshus. Det kan vara ett bra val att hyra en lägenhet om du vill bo nära staden, ha tillgång till kollektivtrafik och bo nära andra människor. Läs mer om lägenhet att hyra på Kungsholmen genom att klicka på länken.

Hus att hyra på Kungsholmen

Ett hus är en byggnad som fungerar som ett hem eller bostad för individer eller familjer, där invånaren har nyttjanderätt till den grund som byggnaden ligger på. Ett hus har vanligtvis en ansluten trädgård och andra utomhusområden som t.ex. en uppfart. Läs mer om hus att hyra på Kungsholmen genom att klicka på länken.

Radhus att hyra på Kungsholmen

Ett radhus är en typ av bostad där flera liknande eller identiska hus är byggda i en sammanhängande rad och delar sidoväggar med varandra. Läs mer om radhus att hyra på Kungsholmen genom att klicka på länken.

Rum att hyra på Kungsholmen

Ett rum att hyra är ett rum som hyrs ut – vanligtvis genom andrahandsuthyrning. Uthyrning av rum är ofta tidsbegränsat, och man brukar hyra ut ett rum för en kortare period, som kan vara från några dagar till flera månader. Läs mer om rum att hyra på Kungsholmen genom att klicka på länken.

Studentbostad på Kungsholmen

En studentbostad är en bostad som är lämplig som boende för studenter. Det är oftast ett rum - till exempel ett kollegierum - men det kan också vara en mindre lägenhet. Läs mer om studentbostad på Kungsholmen genom att klicka på länken.

Hitta en billig hyra bostad på Kungsholmen

Om du vill hitta en ekonomiskt överkomlig hyra bostad på Kungsholmen är det viktigt att ha så många alternativ som möjligt att välja mellan. Det uppnår du genom att kontakta många olika hyresvärdar och boka visning av de olika tillgängliga bostäderna.

När du har mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag kan du försöka förhandla om priset genom att presentera ditt eget bud. Genom att hålla flera alternativ öppna och kontakta flera hyresvärdar ökar du chansen att hitta en hyresvärd som är villig att matcha ditt bud.

Det pris du kan förhandla fram beror mycket på tillgång och efterfrågan. Så genom att välja ett område med många lediga hyresbostäder kan du öka sannolikheten att hitta en hyra bostad till ett förmånligt pris.

Hitta en bostad att hyra på Kungsholmen med rätt storlek och planlösning

När du söker en ny bostad att hyra på Kungsholmen är det viktigt att du ser till att den kan tillgodose både dina nuvarande och framtida behov. Bostaden bör med andra ord vara tillräckligt rymlig för de dagliga aktiviteter du har nu, och för de planer du har för den närmaste framtiden.

Bostadens inredning och planlösning kan ha stor inverkan på om den kan möta dina behov. Du kan finna inspiration till hur du inreder din bostad genom dessa guider: Guide till inredning av lägenhet, guide till inredning av hus, samt guide till inredning av rum.

Flyttning till bostad att hyra på Kungsholmen

När du har hittat din framtida bostad att hyra på Kungsholmen, är nästa steg flytten. Här är det viktigt att flyttprocessen är välorganiserad och att du har fokus på alla aspekter av flytten.

Flyttning skiljer sig mycket, beroende på om du flyttar till ett rum eller en lägenhet, eller om du flyttar till ett hus. Vi har utarbetat dessa guider som kan hjälpa dig när du flyttar: Guide till flyttning i lägenhet, Guide till flyttning i hus och Guide till flyttning i rum.

Använd ditt sunda förnuft när du söker bostad att hyra på Kungsholmen

När du hyr en bostad är det mycket viktigt att du kollar upp hyresvärden innan du överför pengar. Sök alltid juridisk hjälp för genomgång av ditt hyresavtal innan du skriver under. Få en visning av bostaden, kolla upp hyresvärdens bakgrund och få dokumentation på hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Viktigast av allt: Använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Vill du hyra ut en bostad på Kungsholmen?

Om du har lediga bostäder att hyra ut på Kungsholmen, kan du hitta din nya hyresgäst via Bostadsdeal.se, som är en av landets ledande online-plattformar för uthyrning av privata bostäder. Vi används av många uthyrare, inklusive fastighetsbolag, bostadsföreningar, fastighetsmäklare, administratörer m.m. för uthyrning av bostäder.

Bostadsdeal.se besöks varje dag av många hundra bostadssökande, som letar efter lediga bostäder att hyra – inklusive de som söker bostad att hyra på Kungsholmen. När du annonserar dina lediga bostäder på Bostadsdeal.se exponeras de för en bred skara av hyresgäster, från studenter till barnfamiljer till seniorer.

Om du har en bostad att hyra ut på Kungsholmen, kan du alltid skapa en annons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på support@bostadsdeal.se – vi är här för att assistera dig med goda råd och hjälp till upprättande av din bostadsannons.

Vi har skapat en guide som beskriver uthyrningsprocessen från A-Ö för dig: Hyr ut din bostad genom 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Kungsholmen

Kungsholmen är indelad i fem mindre stadsdelar, beståendes av Kungsholmen, Marieberg, Fredhäll, Kristineberg och Stadshagen som tillsammans utgör ett av Stockholms mest populära bostadsområden. Ön, som i princip var obebyggd fram till 1700-talet, började ta sin nuvarande form först i slutet av 1800-talet. Det var under denna period som den nuvarande stadsplanen över Kungsholmen antogs och området som vi känner det idag började ta form. Mycket har dock hänt genom åren och Kungsholmen är än idag ett växande stadsdelsområde som fortsätter att erbjuda nya områden i eftertraktade omgivningar. Det har till exempel på senare år växt fram ett område mellan Kristineberg och Stadshagen nere vid Ulvsundasjön som fått namnet Hornsbergs strand – ett modernt bostadsområde som präglas av socialt liv längs med klipporna och strandpromenaden. Det har även blivit populärt bland kungsholmsborna att fortsätta strandpromenaden runt hela ön för att sedan avsluta med en brunch eller fika på någon av de många restauranger och caféer i området. Kungsholmens utveckling har karaktäriserats av en en blandning av kvarterskänsla och stadsprofil – där främst Hantverkargatan och Fleminggatan är de framstående gatorna i området. Här finns någonting för alla i form av butiker, restauranger, barer och mycket mer. Om sommaren finns det också flera ställen på Kungsholmen där man kan ta sig ett svalkande dopp i Mälaren, som exempelvis Rålambshovsparken eller från klipporna vid Fredhällsbadet.

Hyresrätter på Kungsholmen. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - på Kungsholmen.

Kungsholmen är en ö som räknas till Stockholms innerstad och ligger till väst om stadskärnan. Kungsholmen erbjuder en härlig storstadspuls med många butiker och restauranger, men också natursköna omgivningar vid Norr Mälarstrand och grönskande miljöer i den välbesökta Rålambshovsparken.