Hyra bostad på Östermalm

Hitta din nya hyresbostad eller hyresrätt på listan med bostäder att hyra på Östermalm nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder och hyresrätter. Vill du hyra bostad på Östermalm så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad på Östermalm.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
162 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga bostäder att hyra på Östermalm under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Östermalm under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet bostäder att hyra i Östermalm på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya bostäder i Östermalm som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal bostäder i Östermalm som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Östermalm över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Östermalm över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Östermalm över tid.

Datum Alla bostäder att hyra Nya bostäder att hyra Uthyrda bostäder
15. juni 2024 140 4 5
14. juni 2024 141 15 16
13. juni 2024 142 5 9
12. juni 2024 146 9 7
11. juni 2024 144 16 10
10. juni 2024 138 2 2
9. juni 2024 138 1 4
8. juni 2024 141 2 4
7. juni 2024 143 15 13
6. juni 2024 141 6 5
5. juni 2024 140 1 0
4. juni 2024 139 15 23
3. juni 2024 147 3 4
2. juni 2024 148 2 1
1. juni 2024 147 6 1
31. maj 2024 142 16 23
30. maj 2024 149 4 5
29. maj 2024 150 1 0
28. maj 2024 149 13 17
27. maj 2024 153 2 2
26. maj 2024 153 2 1
25. maj 2024 152 4 3
24. maj 2024 151 9 11
23. maj 2024 153 8 4
22. maj 2024 149 12 13
21. maj 2024 150 20 19
20. maj 2024 149 4 1
19. maj 2024 146 2 2
18. maj 2024 146 2 0
17. maj 2024 144 21 20
16. maj 2024 143 1 0

Statistik över lediga bostäder att hyra på Östermalm

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av bostäder att hyra i Östermalm. Se också samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Östermalm över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Östermalm över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Östermalm över tid.

Totalt
Antal lediga bostäder 163
Antal nya bostäder sedan igår 4
Antal uthyrda bostäder sedan igår 5
Lediga m2 totalt 11 419

Hyra bostad på Östermalm

Att hitta en hyra bostad på Östermalm kan vara en tidskrävande och ibland utmanande process. Börja med att definiera dina behov och önskemål. Undersök sedan marknaden för lediga hyresbostäder på Östermalm, till exempel genom att söka på bostadsportaler som Bostadsdeal.se eller genom att kontakta fastighetsbolag, fastighetsförvaltare eller bostadsföreningar.

Du kan få bra idéer om hur du hittar och hyr din nya hyra bostad på Östermalm via våra guider för att söka efter lägenhet att hyra, söka efter rum att hyra, söka efter hus att hyra och söka efter studentbostad.

Det finns många olika typer av hyra bostad, inklusive:

Lägenhet att hyra på Östermalm

En lägenhet är en privatbostad i en flerfamiljshus. Det kan vara ett bra val att hyra en lägenhet om du vill bo nära staden, ha tillgång till kollektivtrafik och bo nära andra människor. Läs mer om lägenhet att hyra på Östermalm genom att klicka på länken.

Hus att hyra på Östermalm

Ett hus är en byggnad som fungerar som ett hem eller bostad för individer eller familjer, där invånaren har nyttjanderätt till den grund som byggnaden ligger på. Ett hus har vanligtvis en ansluten trädgård och andra utomhusområden som t.ex. en uppfart. Läs mer om hus att hyra på Östermalm genom att klicka på länken.

Radhus att hyra på Östermalm

Ett radhus är en typ av bostad där flera liknande eller identiska hus är byggda i en sammanhängande rad och delar sidoväggar med varandra. Läs mer om radhus att hyra på Östermalm genom att klicka på länken.

Rum att hyra på Östermalm

Ett rum att hyra är ett rum som hyrs ut – vanligtvis genom andrahandsuthyrning. Uthyrning av rum är ofta tidsbegränsat, och man brukar hyra ut ett rum för en kortare period, som kan vara från några dagar till flera månader. Läs mer om rum att hyra på Östermalm genom att klicka på länken.

Studentbostad på Östermalm

En studentbostad är en bostad som är lämplig som boende för studenter. Det är oftast ett rum - till exempel ett kollegierum - men det kan också vara en mindre lägenhet. Läs mer om studentbostad på Östermalm genom att klicka på länken.

Hitta en billig hyra bostad på Östermalm

Om du vill hitta en ekonomiskt överkomlig hyra bostad på Östermalm är det viktigt att ha så många alternativ som möjligt att välja mellan. Det uppnår du genom att kontakta många olika hyresvärdar och boka visning av de olika tillgängliga bostäderna.

När du har mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag kan du försöka förhandla om priset genom att presentera ditt eget bud. Genom att hålla flera alternativ öppna och kontakta flera hyresvärdar ökar du chansen att hitta en hyresvärd som är villig att matcha ditt bud.

Det pris du kan förhandla fram beror mycket på tillgång och efterfrågan. Så genom att välja ett område med många lediga hyresbostäder kan du öka sannolikheten att hitta en hyra bostad till ett förmånligt pris.

Hitta en bostad att hyra på Östermalm med rätt storlek och planlösning

När du söker en ny bostad att hyra på Östermalm är det viktigt att du ser till att den kan tillgodose både dina nuvarande och framtida behov. Bostaden bör med andra ord vara tillräckligt rymlig för de dagliga aktiviteter du har nu, och för de planer du har för den närmaste framtiden.

Bostadens inredning och planlösning kan ha stor inverkan på om den kan möta dina behov. Du kan finna inspiration till hur du inreder din bostad genom dessa guider: Guide till inredning av lägenhet, guide till inredning av hus, samt guide till inredning av rum.

Flyttning till bostad att hyra på Östermalm

När du har hittat din framtida bostad att hyra på Östermalm, är nästa steg flytten. Här är det viktigt att flyttprocessen är välorganiserad och att du har fokus på alla aspekter av flytten.

Flyttning skiljer sig mycket, beroende på om du flyttar till ett rum eller en lägenhet, eller om du flyttar till ett hus. Vi har utarbetat dessa guider som kan hjälpa dig när du flyttar: Guide till flyttning i lägenhet, Guide till flyttning i hus och Guide till flyttning i rum.

Använd ditt sunda förnuft när du söker bostad att hyra på Östermalm

När du hyr en bostad är det mycket viktigt att du kollar upp hyresvärden innan du överför pengar. Sök alltid juridisk hjälp för genomgång av ditt hyresavtal innan du skriver under. Få en visning av bostaden, kolla upp hyresvärdens bakgrund och få dokumentation på hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Viktigast av allt: Använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Vill du hyra ut en bostad på Östermalm?

Om du har lediga bostäder att hyra ut på Östermalm, kan du hitta din nya hyresgäst via Bostadsdeal.se, som är en av landets ledande online-plattformar för uthyrning av privata bostäder. Vi används av många uthyrare, inklusive fastighetsbolag, bostadsföreningar, fastighetsmäklare, administratörer m.m. för uthyrning av bostäder.

Bostadsdeal.se besöks varje dag av många hundra bostadssökande, som letar efter lediga bostäder att hyra – inklusive de som söker bostad att hyra på Östermalm. När du annonserar dina lediga bostäder på Bostadsdeal.se exponeras de för en bred skara av hyresgäster, från studenter till barnfamiljer till seniorer.

Om du har en bostad att hyra ut på Östermalm, kan du alltid skapa en annons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på support@bostadsdeal.se – vi är här för att assistera dig med goda råd och hjälp till upprättande av din bostadsannons.

Vi har skapat en guide som beskriver uthyrningsprocessen från A-Ö för dig: Hyr ut din bostad genom 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Östermalm

I takt med att Stockholm har vuxit de senaste decennierna har Östermalm fått ett allt mer attraktivt läge. Stadsdelen angränsar till Stockholms mest besökta butiksgator på Norrmalm,  kontorstäta Vasastan och ligger endast ett kortare stenkast ifrån mysiga Gamla Stan. Samtidigt är Östermalm hem för några av Stockholms största utbildningscentran i form av Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet, som bägge har sina campus i området. Inte bara studenter, utan även många matälskare lockas till stadsdelen och ett besök på den över hundra år gamla saluhallen på Östermalms torg. Saluhallen har sedan den invigdes år 1888 varit ett hem för matkultur och är idag kulturminnesskyddad. Några få kvater ifrån matälskarna centra finns ävens forskarnas dito. I parken Humlegården – som fått sitt namn genom att man för många hundra år sedan, när parken var en kunglig trädgärd, odlade bland anant humle här – finns det Kungliga biblioteket. Här kan den nyfikne finna allt tryckt material som getts ut i Sverige sedan 1661, även om biblioteket främst riktar sig mot forskare. Sist men inte minst så är ett besök på Östermalm och Sveriges nationalscen för teater, Dramaten, ett måste för den som intresserar sig för teater, kultur och historia. Kort sagt så är Östermalm en stadsdel som genom sin historia fått en ny skepnad och är idag ett av de mest eftertraktade områden i Stockholm och hem för såväl utbildning, parker, shopping och kultur i alla dess former.

Hyresrätter på Östermalm. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - på Östermalm.

Östermalm är idag känt som ett av de mer exklusiva bostadsområderna i Stockholm. Merparten av byggnaderna i denna del av Stockholm härstammar från sekelskiftet mellan 1800- och 1900-talet då området gick igenom en ordentlig ombyggnation från att tidigare varit en enklare stadsdel till att nu rustas upp till ett av huvudstadens dyraste områden. Området kännetecknas, förutom av sina attraktiva bostäder, även utav dess nattklubbstäta kvarter och shoppingtäta gator.