Hyra rum på Östermalm

Hitta rum att hyra på Östermalm på listan med lediga rum att hyra på Östermalm nedan. Vi har samlat nästan alla rum som uthyres på Östermalm, så om du vill hyra rum på Östermalm har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra rum på Östermalm.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
28 bostäder hittade
1 2

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga rum att hyra på Östermalm under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga rum att hyra i Östermalm under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet rum att hyra i Östermalm på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya rum i Östermalm som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal rum i Östermalm som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga rum i Östermalm över tid, samlad statistik över nya rum i Östermalm över tid, samlad statistik över uthyrda rum i Östermalm över tid.

Datum Alla rum att hyra Nya rum att hyra Uthyrda rum
4. mars 2024 27 1 0
3. mars 2024 26 1 0
2. mars 2024 25 0 5
1. mars 2024 30 2 2
29. februari 2024 30 2 2
28. februari 2024 30 1 7
27. februari 2024 36 2 0
26. februari 2024 34 2 2
25. februari 2024 34 1 1
24. februari 2024 34 3 5
23. februari 2024 36 1 0
22. februari 2024 35 1 0
21. februari 2024 34 2 3
20. februari 2024 35 2 0
19. februari 2024 33 3 3
18. februari 2024 33 4 1
17. februari 2024 30 4 0
16. februari 2024 26 0 1
15. februari 2024 27 0 0
14. februari 2024 27 2 2
13. februari 2024 27 2 3
12. februari 2024 28 2 0
11. februari 2024 26 0 0
10. februari 2024 26 0 2
9. februari 2024 28 0 2
8. februari 2024 30 1 2
7. februari 2024 31 1 0
6. februari 2024 30 0 0
5. februari 2024 30 1 1
4. februari 2024 30 1 0
3. februari 2024 29 0 0

Statistik över lediga rum att hyra på Östermalm

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av rum att hyra i Östermalm. Se också samlad statistik över alla lediga rum i Östermalm över tid, samlad statistik över nya rum i Östermalm över tid, samlad statistik över uthyrda rum i Östermalm över tid.

Rum
Antal lediga bostäder 27
Antal nya bostäder sedan igår 1
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 663

Rum till uthyrning på Östermalm

Ett rum till uthyrning är ett rum som hyrs ut – vanligtvis i form av andrahandsuthyrning. Det kan vara ett rum i en lägenhet eller hus, eller i en fastighet som endast har rum, t.ex. ett studentboende eller en lägenhet inredd för klubblokaler.

När du hyr ett rum måste du vanligtvis betala en deposition och en månatlig hyra. Depositionen är en säkerhet för ägaren om du inte betalar din hyra. Du måste också se till att betala för alla dina kostnader, inklusive vatten, el, gas och andra tjänster.

Det kräver ett väl genomtänkt tillvägagångssätt och detaljerad forskning för att hitta rätt rum att hyra på Östermalm.

Börja med att överväga vad som är viktigast för dig när det gäller ett rum. Det kan t.ex. vara läge, storlek, pris eller andra faciliteter.

När du har bestämt dig för vilket rum som bäst uppfyller dina behov, kontakta snabbt hyresvärden för att säkerställa att den inte hyrs ut till någon annan under tiden.

För att optimera din sökning kan du använda olika filtreringsalternativ ovan, och du kan också skapa automatiska sökagenter för rum till uthyrning på Östermalm. Detta kommer att meddela dig om nya, lediga rum som matchar dina kriterier, vilket gör det möjligt för dig att vara en av de första att kontakta hyresvärden och därmed öka dina chanser att få det rum du vill ha.

Få fler tips och råd om att hitta ett rum att hyra på Östermalm i vår guide: Så hyr du ett rum - de 8 viktigaste stegen.

Hitta ett rum på Östermalm med rätt storlek och inredning

När du söker efter ett rum att hyra på Östermalm, bör du beakta både dina nuvarande och dina potentiella framtida behov. Rummet bör inte bara vara passande i storlek för din nuvarande livssituation, men också kunna anpassa sig till eventuella förändringar du kan tänkas planera under den period du avser att bo där, som t.ex. studier, jobbbyte eller personliga förhållanden.

Rummets storlek och inredning har stor betydelse för din dagliga trivsel och din allmänna livskvalitet. Överväg därför noggrant vilka inredningsmöjligheter som finns när du flyttar in i rummet.

Få ytterligare inspiration till hur du inreder ditt nya rum på Östermalm, i guiden: 12 steg för att inreda ditt rum - skapa ett personligt utrymme som återspeglar din livsstil.

Använd ditt sunda förnuft när du söker lägenhet att hyra

När du hyr en bostad är det mycket viktigt att du kontrollerar hyresvärden innan du överför pengar till honom eller henne. Få alltid juridisk hjälp att granska ditt hyreskontrakt innan du skriver under. Gör en visning av bostaden, kontrollera hyresvärdens bakgrund och få dokumentation om hyresvärdens rättighet att hyra ut bostaden innan du undertecknar eller överför pengar till hyresvärden. Framför allt: använd ditt sunda förnuft.

Vi har sammanställt en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Flytt till nytt rum på Östermalm

När du har bestämt dig för att flytta till ett nytt rum på Östermalm, måste du börja organisera själva flyttprocessen från den nuvarande bostaden till den nya lägenheten. Det finns många saker att hålla reda på under flytten. Vi har sammanställt denna guide, som vi hoppas kan hjälpa dig: Checklista för flyttning av rum.

Uthyrning av rum på Östermalm

Om du har ett ledigt rum på Östermalm som du vill hyra ut, kan du hitta din nya hyresgäst via Bostadsdeal.se, som är en av Sveriges ledande online-plattformar för uthyrning av privata bostäder. Vi används av både fastighetsförvaltare, fastighetsbolag, fastighetsmäklare, bostadsföreningar och privata hyresvärdar som har lediga bostäder – inklusive rum för uthyrning.

När du annonserar ditt rum för uthyrning på Bostadsdeal.se, exponeras det för ett brett spektrum av hyresgäster. Om du har ett ledigt rum till uthyrning på Östermalm kan du alltid skapa en bostadsannons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster som söker rum att hyra på Östermalm här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på support@bostadsdeal.se för en snabb dialog. Vi är redo att hjälpa dig med goda råd om din uthyrning.

Vi har skapat denna guide, som beskriver uthyrningsprocessen från A-Z för dig: Hyr ut ditt rum – en 10-stegs guide.

Värt att veta när du söker rum i Östermalm

I takt med att Stockholm har vuxit de senaste decennierna har Östermalm fått ett allt mer attraktivt läge. Stadsdelen angränsar till Stockholms mest besökta butiksgator på Norrmalm,  kontorstäta Vasastan och ligger endast ett kortare stenkast ifrån mysiga Gamla Stan. Samtidigt är Östermalm hem för några av Stockholms största utbildningscentran i form av Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet, som bägge har sina campus i området. Inte bara studenter, utan även många matälskare lockas till stadsdelen och ett besök på den över hundra år gamla saluhallen på Östermalms torg. Saluhallen har sedan den invigdes år 1888 varit ett hem för matkultur och är idag kulturminnesskyddad. Några få kvater ifrån matälskarna centra finns ävens forskarnas dito. I parken Humlegården – som fått sitt namn genom att man för många hundra år sedan, när parken var en kunglig trädgärd, odlade bland anant humle här – finns det Kungliga biblioteket. Här kan den nyfikne finna allt tryckt material som getts ut i Sverige sedan 1661, även om biblioteket främst riktar sig mot forskare. Sist men inte minst så är ett besök på Östermalm och Sveriges nationalscen för teater, Dramaten, ett måste för den som intresserar sig för teater, kultur och historia. Kort sagt så är Östermalm en stadsdel som genom sin historia fått en ny skepnad och är idag ett av de mest eftertraktade områden i Stockholm och hem för såväl utbildning, parker, shopping och kultur i alla dess former.

Hitta lediga rum som uthyres på Östermalm. Söker du rum som uthyres på Östermalm, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder på Östermalm än rum, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Östermalm är idag känt som ett av de mer exklusiva bostadsområderna i Stockholm. Merparten av byggnaderna i denna del av Stockholm härstammar från sekelskiftet mellan 1800- och 1900-talet då området gick igenom en ordentlig ombyggnation från att tidigare varit en enklare stadsdel till att nu rustas upp till ett av huvudstadens dyraste områden. Området kännetecknas, förutom av sina attraktiva bostäder, även utav dess nattklubbstäta kvarter och shoppingtäta gator.