Hyra bostad i Stockholm Innerstad

Hitta din nya hyresbostad eller hyresrätt på listan med bostäder att hyra i Stockholm Innerstad nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder och hyresrätter. Vill du hyra bostad i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Stockholm Innerstad.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
95 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Stockholm Innerstad under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Stockholm Innerstad under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet bostäder att hyra i Stockholm Innerstad på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya bostäder i Stockholm Innerstad som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal bostäder i Stockholm Innerstad som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Stockholm Innerstad över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Stockholm Innerstad över tid.

Datum Alla bostäder att hyra Nya bostäder att hyra Uthyrda bostäder
29. februari 2024 76 3 2
28. februari 2024 75 6 4
27. februari 2024 73 4 0
26. februari 2024 69 0 3
25. februari 2024 72 1 4
24. februari 2024 75 2 1
23. februari 2024 74 3 5
22. februari 2024 76 0 2
21. februari 2024 78 6 3
20. februari 2024 75 10 2
19. februari 2024 67 0 2
18. februari 2024 69 0 0
17. februari 2024 69 0 2
16. februari 2024 71 3 4
15. februari 2024 72 1 2
14. februari 2024 73 2 2
13. februari 2024 73 5 0
12. februari 2024 68 0 2
11. februari 2024 70 0 0
10. februari 2024 70 0 0
9. februari 2024 70 14 0
8. februari 2024 56 0 13
7. februari 2024 70 3 3
6. februari 2024 70 5 2
5. februari 2024 67 3 4
4. februari 2024 68 2 1
3. februari 2024 67 1 2
2. februari 2024 68 1 2
1. februari 2024 69 1 0
31. januari 2024 69 4 4
30. januari 2024 69 2 0

Statistik över lediga bostäder att hyra i Stockholm Innerstad

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av bostäder att hyra i Stockholm Innerstad. Se också samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Stockholm Innerstad över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Stockholm Innerstad över tid.

Totalt
Antal lediga bostäder 95
Antal nya bostäder sedan igår 3
Antal uthyrda bostäder sedan igår 2
Lediga m2 totalt 5 850

Hyra bostad i Stockholm Innerstad

Att hitta en hyra bostad i Stockholm Innerstad kan vara en tidskrävande och ibland utmanande process. Börja med att definiera dina behov och önskemål. Undersök sedan marknaden för lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, till exempel genom att söka på bostadsportaler som Bostadsdeal.se eller genom att kontakta fastighetsbolag, fastighetsförvaltare eller bostadsföreningar.

Du kan få bra idéer om hur du hittar och hyr din nya hyra bostad i Stockholm Innerstad via våra guider för att söka efter lägenhet att hyra, söka efter rum att hyra, söka efter hus att hyra och söka efter studentbostad.

Det finns många olika typer av hyra bostad, inklusive:

Lägenhet att hyra i Stockholm Innerstad

En lägenhet är en privatbostad i en flerfamiljshus. Det kan vara ett bra val att hyra en lägenhet om du vill bo nära staden, ha tillgång till kollektivtrafik och bo nära andra människor. Läs mer om lägenhet att hyra i Stockholm Innerstad genom att klicka på länken.

Hus att hyra i Stockholm Innerstad

Ett hus är en byggnad som fungerar som ett hem eller bostad för individer eller familjer, där invånaren har nyttjanderätt till den grund som byggnaden ligger på. Ett hus har vanligtvis en ansluten trädgård och andra utomhusområden som t.ex. en uppfart. Läs mer om hus att hyra i Stockholm Innerstad genom att klicka på länken.

Radhus att hyra i Stockholm Innerstad

Ett radhus är en typ av bostad där flera liknande eller identiska hus är byggda i en sammanhängande rad och delar sidoväggar med varandra. Läs mer om radhus att hyra i Stockholm Innerstad genom att klicka på länken.

Rum att hyra i Stockholm Innerstad

Ett rum att hyra är ett rum som hyrs ut – vanligtvis genom andrahandsuthyrning. Uthyrning av rum är ofta tidsbegränsat, och man brukar hyra ut ett rum för en kortare period, som kan vara från några dagar till flera månader. Läs mer om rum att hyra i Stockholm Innerstad genom att klicka på länken.

Studentbostad i Stockholm Innerstad

En studentbostad är en bostad som är lämplig som boende för studenter. Det är oftast ett rum - till exempel ett kollegierum - men det kan också vara en mindre lägenhet. Läs mer om studentbostad i Stockholm Innerstad genom att klicka på länken.

Hitta en billig hyra bostad i Stockholm Innerstad

Om du vill hitta en ekonomiskt överkomlig hyra bostad i Stockholm Innerstad är det viktigt att ha så många alternativ som möjligt att välja mellan. Det uppnår du genom att kontakta många olika hyresvärdar och boka visning av de olika tillgängliga bostäderna.

När du har mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag kan du försöka förhandla om priset genom att presentera ditt eget bud. Genom att hålla flera alternativ öppna och kontakta flera hyresvärdar ökar du chansen att hitta en hyresvärd som är villig att matcha ditt bud.

Det pris du kan förhandla fram beror mycket på tillgång och efterfrågan. Så genom att välja ett område med många lediga hyresbostäder kan du öka sannolikheten att hitta en hyra bostad till ett förmånligt pris.

Hitta en bostad att hyra i Stockholm Innerstad med rätt storlek och planlösning

När du söker en ny bostad att hyra i Stockholm Innerstad är det viktigt att du ser till att den kan tillgodose både dina nuvarande och framtida behov. Bostaden bör med andra ord vara tillräckligt rymlig för de dagliga aktiviteter du har nu, och för de planer du har för den närmaste framtiden.

Bostadens inredning och planlösning kan ha stor inverkan på om den kan möta dina behov. Du kan finna inspiration till hur du inreder din bostad genom dessa guider: Guide till inredning av lägenhet, guide till inredning av hus, samt guide till inredning av rum.

Flyttning till bostad att hyra i Stockholm Innerstad

När du har hittat din framtida bostad att hyra i Stockholm Innerstad, är nästa steg flytten. Här är det viktigt att flyttprocessen är välorganiserad och att du har fokus på alla aspekter av flytten.

Flyttning skiljer sig mycket, beroende på om du flyttar till ett rum eller en lägenhet, eller om du flyttar till ett hus. Vi har utarbetat dessa guider som kan hjälpa dig när du flyttar: Guide till flyttning i lägenhet, Guide till flyttning i hus och Guide till flyttning i rum.

Använd ditt sunda förnuft när du söker bostad att hyra i Stockholm Innerstad

När du hyr en bostad är det mycket viktigt att du kollar upp hyresvärden innan du överför pengar. Sök alltid juridisk hjälp för genomgång av ditt hyresavtal innan du skriver under. Få en visning av bostaden, kolla upp hyresvärdens bakgrund och få dokumentation på hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Viktigast av allt: Använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Vill du hyra ut en bostad i Stockholm Innerstad?

Om du har lediga bostäder att hyra ut i Stockholm Innerstad, kan du hitta din nya hyresgäst via Bostadsdeal.se, som är en av landets ledande online-plattformar för uthyrning av privata bostäder. Vi används av många uthyrare, inklusive fastighetsbolag, bostadsföreningar, fastighetsmäklare, administratörer m.m. för uthyrning av bostäder.

Bostadsdeal.se besöks varje dag av många hundra bostadssökande, som letar efter lediga bostäder att hyra – inklusive de som söker bostad att hyra i Stockholm Innerstad. När du annonserar dina lediga bostäder på Bostadsdeal.se exponeras de för en bred skara av hyresgäster, från studenter till barnfamiljer till seniorer.

Om du har en bostad att hyra ut i Stockholm Innerstad, kan du alltid skapa en annons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på support@bostadsdeal.se – vi är här för att assistera dig med goda råd och hjälp till upprättande av din bostadsannons.

Vi har skapat en guide som beskriver uthyrningsprocessen från A-Ö för dig: Hyr ut din bostad genom 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Stockholm Innerstad

Stockholm innerstad kallas i folkmun ofta för Stockholm City, ett uttryck som växt fram med inspiration från London där stadens äldre centrum är en egen kommun och går under namnet City of London. Det som utgör Stockholm innerstad i bemärkelsen av centrum är Norrmalm och Gamla Stan. Just stadsdelen Norrmalm förväxlas dock ofta med det större stadsdelsområdet med samma namn. Det sistnämnda är mer precist ett stadsdelsområde bestående av just Norrmalm, Vasastan samt även en del av Östermalm. Norrmalm som stadsdel är den södra delen av stadsdels området och fick efter Norrmalmsregleringen i efterkrigstiden en rejäl upputsning och blev en av landets största stadssaneringar. Området kom snabbt att moderniseras under 50-, 60-, 70-talet vilket bland annat symboliseras genom uppförandet av de fem Hötorgsskraporna i mitten av 1960-talet. Denna förvandling som Stockholm innerstad genomgick har senare även inspirerat städer runt om i Europa och flera av de byggnader som uppfördes beskyddas idag som byggnadsminnesförklarade. Idag lockar Stockholm innerstad turister från hela världen. Med shopping i absoluta toppklass – med flera framträdande varuhus, butiker och shoppingcentran är området också i topp på många av Stockholmarnas egna topplistor över områden att besöka eller bo i. Här finns det också gott om saker att se och göra, där man på en dagspromenad kan få se allt ifrån Sveriges riksdag och regering, det Kungliga slottet och den blomstrande Kungsträdgården.

Hyresrätter i Stockholm Innerstad. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - i Stockholm Innerstad.

Vart går egentligen gränsen för Stockholm innerstad? En inte ovanlig defintition av vad som utgör Stockholms mest centrala område är stadsdelarna Norrmalm och Gamla Stan. Förutom bostäder och kontor präglas just denna definition av Stockholms innerstad av shoppinggator såsom Kungsgatan och Drottninggatan samt av sociala områden som Kungsträdgården och Sergels torg.