Hyra bostad i Vasastan

Hitta din nya hyresbostad eller hyresrätt på listan med bostäder att hyra i Vasastan nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder och hyresrätter. Vill du hyra bostad i Vasastan så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Vasastan.

Söker du hyra eller köp?Hyra/Köp
Vilken storlek sökes?Storlek
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Hyra per månad
Max pris
Filtrera sökningSök
180 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Vasastan under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Vasastan under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet bostäder att hyra i Vasastan på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya bostäder i Vasastan som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal bostäder i Vasastan som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Vasastan över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Vasastan över tid.

Datum Alla bostäder att hyra Nya bostäder att hyra Uthyrda bostäder
26. maj 2024 157 1 2
25. maj 2024 158 3 5
24. maj 2024 160 8 10
23. maj 2024 162 6 8
22. maj 2024 164 7 6
21. maj 2024 163 14 7
20. maj 2024 156 3 3
19. maj 2024 156 5 4
18. maj 2024 155 5 4
17. maj 2024 154 11 12
16. maj 2024 155 7 5
15. maj 2024 153 4 2
14. maj 2024 151 7 6
13. maj 2024 150 4 3
12. maj 2024 149 2 5
11. maj 2024 152 5 5
10. maj 2024 152 1 6
9. maj 2024 157 5 6
8. maj 2024 158 5 5
7. maj 2024 158 6 6
6. maj 2024 158 4 11
5. maj 2024 165 6 5
4. maj 2024 164 4 3
3. maj 2024 163 10 9
2. maj 2024 162 5 6
1. maj 2024 163 5 9
30. april 2024 167 11 4
29. april 2024 160 4 0
28. april 2024 156 2 3
27. april 2024 157 7 6
26. april 2024 156 3 0

Statistik över lediga bostäder att hyra i Vasastan

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av bostäder att hyra i Vasastan. Se också samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Vasastan över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Vasastan över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Vasastan över tid.

Totalt
Antal lediga bostäder 179
Antal nya bostäder sedan igår 1
Antal uthyrda bostäder sedan igår 2
Lediga m2 totalt 10 736

Hyra bostad i Vasastan

Att hitta en hyra bostad i Vasastan kan vara en tidskrävande och ibland utmanande process. Börja med att definiera dina behov och önskemål. Undersök sedan marknaden för lediga hyresbostäder i Vasastan, till exempel genom att söka på bostadsportaler som Bostadsdeal.se eller genom att kontakta fastighetsbolag, fastighetsförvaltare eller bostadsföreningar.

Du kan få bra idéer om hur du hittar och hyr din nya hyra bostad i Vasastan via våra guider för att söka efter lägenhet att hyra, söka efter rum att hyra, söka efter hus att hyra och söka efter studentbostad.

Det finns många olika typer av hyra bostad, inklusive:

Lägenhet att hyra i Vasastan

En lägenhet är en privatbostad i en flerfamiljshus. Det kan vara ett bra val att hyra en lägenhet om du vill bo nära staden, ha tillgång till kollektivtrafik och bo nära andra människor. Läs mer om lägenhet att hyra i Vasastan genom att klicka på länken.

Hus att hyra i Vasastan

Ett hus är en byggnad som fungerar som ett hem eller bostad för individer eller familjer, där invånaren har nyttjanderätt till den grund som byggnaden ligger på. Ett hus har vanligtvis en ansluten trädgård och andra utomhusområden som t.ex. en uppfart. Läs mer om hus att hyra i Vasastan genom att klicka på länken.

Radhus att hyra i Vasastan

Ett radhus är en typ av bostad där flera liknande eller identiska hus är byggda i en sammanhängande rad och delar sidoväggar med varandra. Läs mer om radhus att hyra i Vasastan genom att klicka på länken.

Rum att hyra i Vasastan

Ett rum att hyra är ett rum som hyrs ut – vanligtvis genom andrahandsuthyrning. Uthyrning av rum är ofta tidsbegränsat, och man brukar hyra ut ett rum för en kortare period, som kan vara från några dagar till flera månader. Läs mer om rum att hyra i Vasastan genom att klicka på länken.

Studentbostad i Vasastan

En studentbostad är en bostad som är lämplig som boende för studenter. Det är oftast ett rum - till exempel ett kollegierum - men det kan också vara en mindre lägenhet. Läs mer om studentbostad i Vasastan genom att klicka på länken.

Hitta en billig hyra bostad i Vasastan

Om du vill hitta en ekonomiskt överkomlig hyra bostad i Vasastan är det viktigt att ha så många alternativ som möjligt att välja mellan. Det uppnår du genom att kontakta många olika hyresvärdar och boka visning av de olika tillgängliga bostäderna.

När du har mottagit de olika hyresvärdarnas prisförslag kan du försöka förhandla om priset genom att presentera ditt eget bud. Genom att hålla flera alternativ öppna och kontakta flera hyresvärdar ökar du chansen att hitta en hyresvärd som är villig att matcha ditt bud.

Det pris du kan förhandla fram beror mycket på tillgång och efterfrågan. Så genom att välja ett område med många lediga hyresbostäder kan du öka sannolikheten att hitta en hyra bostad till ett förmånligt pris.

Hitta en bostad att hyra i Vasastan med rätt storlek och planlösning

När du söker en ny bostad att hyra i Vasastan är det viktigt att du ser till att den kan tillgodose både dina nuvarande och framtida behov. Bostaden bör med andra ord vara tillräckligt rymlig för de dagliga aktiviteter du har nu, och för de planer du har för den närmaste framtiden.

Bostadens inredning och planlösning kan ha stor inverkan på om den kan möta dina behov. Du kan finna inspiration till hur du inreder din bostad genom dessa guider: Guide till inredning av lägenhet, guide till inredning av hus, samt guide till inredning av rum.

Flyttning till bostad att hyra i Vasastan

När du har hittat din framtida bostad att hyra i Vasastan, är nästa steg flytten. Här är det viktigt att flyttprocessen är välorganiserad och att du har fokus på alla aspekter av flytten.

Flyttning skiljer sig mycket, beroende på om du flyttar till ett rum eller en lägenhet, eller om du flyttar till ett hus. Vi har utarbetat dessa guider som kan hjälpa dig när du flyttar: Guide till flyttning i lägenhet, Guide till flyttning i hus och Guide till flyttning i rum.

Använd ditt sunda förnuft när du söker bostad att hyra i Vasastan

När du hyr en bostad är det mycket viktigt att du kollar upp hyresvärden innan du överför pengar. Sök alltid juridisk hjälp för genomgång av ditt hyresavtal innan du skriver under. Få en visning av bostaden, kolla upp hyresvärdens bakgrund och få dokumentation på hyresvärdens rätt att hyra ut bostaden, innan du skriver under eller överför pengar till hyresvärden. Viktigast av allt: Använd ditt sunda förnuft.

Vi har samlat en rad tips om vad du bör vara uppmärksam på i denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Vill du hyra ut en bostad i Vasastan?

Om du har lediga bostäder att hyra ut i Vasastan, kan du hitta din nya hyresgäst via Bostadsdeal.se, som är en av landets ledande online-plattformar för uthyrning av privata bostäder. Vi används av många uthyrare, inklusive fastighetsbolag, bostadsföreningar, fastighetsmäklare, administratörer m.m. för uthyrning av bostäder.

Bostadsdeal.se besöks varje dag av många hundra bostadssökande, som letar efter lediga bostäder att hyra – inklusive de som söker bostad att hyra i Vasastan. När du annonserar dina lediga bostäder på Bostadsdeal.se exponeras de för en bred skara av hyresgäster, från studenter till barnfamiljer till seniorer.

Om du har en bostad att hyra ut i Vasastan, kan du alltid skapa en annons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på support@bostadsdeal.se – vi är här för att assistera dig med goda råd och hjälp till upprättande av din bostadsannons.

Vi har skapat en guide som beskriver uthyrningsprocessen från A-Ö för dig: Hyr ut din bostad genom 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Vasastan

Vasastan med sin vackra arkitektur har varit platsen för inspelningen av flertalet svenska filmer. Bland annat har Roy Anderssons debutfilm En Kärlekshistoria; Bo Widebergs kriminalthriller Mannen på taket; samt Astrid Lindgrens Karlsson på taket utspelat sig just i denna stadsdel. Vasastan gränsar till Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm, Norra Djurgården och Solna och innefattar alla adresser vars postnummer börjar på 113. Vasastaden är en mycket karaktäristisk och charmig stadsdel med många mindre vintagebutiker, caféer och restauranger. Stadsdelen står som hem till Stockholms stadsbibliotek som ritades av Gunnar Asplund och invigdes 1928. Byggnaden är ritad i svensk tjugotalsklassicism, en stil som internationellt sett kallades ”Swedish grace”. I Vasastan ligger även Sven-Harrys konstmuseum som färdigställdes i mars 2011. Byggnaden är belägen i Vasaparken och inrymmer såväl museum och konsthallar som lägenheter och kommersiella lokaler. Med sin vackra fasad av guldskimrande paneler hamnade byggnaden på fjärde plats i Årets Stockholmsbyggnad 2012. De största och mest välkända gatorna i stadsdelen är Odengatan, Sveavägen, Karlbergsvägen och S:t Eriksgatan. Då Vasastan kommit att bli ett mycket attraktivt område är bostadspriserna något högre än genomsnittet i Stockholm Innerstad, och detsamma gäller för genomsnittsinkomsten för de som bor i denna stadsdel.

Hyresrätter i Vasastan. Se alla hyresbostäder - hyreslägenheter och hus som uthyres - i Vasastan.

Vasastaden kallas i folkmun Vasastan och ligger i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholm Innerstad. Namnet härleds från Vasagatan som fick sitt namn från Vasabron, som i sin tur fått sitt namn från Gustav Vasas staty i Gamla stan. Den kanske kändaste personen som kan sammankopplas med Vasastan är Astrid Lindgren, som bodde i stadsdelen i över 70 år.